Az új magyar cipőd!

Nem elég, hogy hazai, egészséges, a te a lábadra tervezett cipő, de még egyedi is, hiszen úgy állítod össze a színeket, ahogyan csak szeretnéd! A CABAG műhelyében és bemutatótermében jártunk, ahol a vállalkozás minden helyiségébe bepillantást nyertünk és sok csodát láttunk. 

“Megváltoztatjuk a cipők, a sneakerek fogalmát. Az emberek nagy része napjaik, vagyis az életük több mint a felét cipőben töltik. Azon dolgozunk, hogy összekössük a dizájnt az egészségtudatos gondolkodással, így meghonosítsuk az egészséges és komfortos lábbeli használatát. Inspiráljuk és segítjük az embereket abban, hogy tudatosabban gondolkozzanak a lábbelijük kiválasztásáról, ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy a cipőik ne csak divatosak, hanem valódi eszközök legyenek az egészséges életmód támogatásában. A CABAG a stílus és a kényelem harmonikus egyensúlyát kínálja, amely támogatja az egészséget és a jó közérzetet.” - olvasható a CABAG weboldalán, és az első próbálás után minden leírt szót csak megerősíteni tudunk. De kezdjük az elején. 

A cég alapítói évtizedekig foglalkoztak gyógyászati lábbelik készítésével, majd 2018-ban az IXX8 Maklari cipő manufaktúra összeolvadt a gyógyászati segédeszközöket gyártó Medial Line Kft-vel. A cég tulajdonosának, Káposztás Péternek mindig is szívügye volt a gyógycipők divatosítása, többek között ezért is jött létre ez a fúzió. 

A CABAG műhelye Budapesten. Fotó: Borbély Bori

“Ez a legjobb cipő Európában!” - mondta Péter.

Hiszünk neki! De ami biztos, hogy 100%-ban magyar termékről beszélünk, magyar a tervezés, a kivitelezés és a gyártás is. A CABAG-nél való vásárlással nem csupán egy cipőt veszel, hanem egy kényelmes és a talpadnak egészséges lábbelit. Káposztás Péter ortopéd műszerész, később elvégezte az ortopéd cipészetet is, hogy a szakmán belül mindenbe belelásson. A talpbetétet közel egy évig fejlesztette Maklári Erikkel együtt, míg végül megszületett a formailag és vizuális szempontból is legoptimálisabb verzió. A Maklári család hozta a design vonalat. Az első cipő a IXX8 volt, ez fejlődött, alakult évről évre, és a változás a mai napig tart. “Mindig fejlesztünk rajta valami apróságot” - mondta Erik. Eriknek volt kitől tanulnia, édesapja Maklári Sándor dolgozott a Duna cipőgyárnak, majd a Tisza cipőnek is segédkezett, jelenleg pedig a CABAG-nál hasznosítja tapasztalatait.

A CABAG cipők. A jobb oldali képen a generációs különbség. Fotó: Borbély Bori

Hogyan történik a rendelés?

A CABAG 2023 nyara óta folyamatosan megjelenik a WAMP Design vásárokon, így a kész modellek közül is választhatsz, de lehetőség van egyedi méretvételre is a vásárokon! A másik lehetőség, ha ellátogatsz a CABAG mintaboltjába, de egy szuper weboldalnak köszönhetően online is lehet rendelni.

Milyen lépéseket kell megtenned, ha új cipőt szeretnél? Pofon egyszerű:

Válassz modellt! Válaszd ki a neked tetsző cipőt! 

Állítsd össze a színeket! A modellekre kattintva választhatsz a cég által megálmodott színösszeállításokból, vagy egy konfigurátor segítségével megtervezheted teljesen egyedi cipődet is! (https://cabag.hu/shoes/creator) A szín választást követően megadhatod a méreteket, de választhatod a személyes méretvételt is! Ezután már csak várnod kell egy kicsit, hogy elkészüljön álmaid cipője! Gondoltad volna, hogy a CABAG cip több, mint 50 részből áll? Mi sem…

 

Mi A WAMP?

A WAMP Design vásáron magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság. 

A WAMP egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus, ezáltal a dizájn nem egy elvont művészeti fogalomként jelenik meg, hanem egy izgalmas lehetőség, ami becsempészhető az emberek mindennapjaiba. A WAMP Magyarország egyik legnagyobb és leghosszabb ideje designnal foglalkozó magánkezdeményezéseként kiemelt hangsúlyt fektet az általa közvetített társadalmi felelősség- és értékvállalásra is: a fast fashion és a plázák ellensúlyozójaként egy fenntartható, emberközpontú alternatívát teremt havi rendszerességű vásárjaival.

A Zöld WAMP cikksorozat célja, hogy te is megismerd azokat a hazai alkotókat, művészeket, akiknek munkájuk során is kiemelten fontos a fenntarthatóság és a környezettudatos gondolkodás.

https://wamp.hu/hu

 

Érdeklődők a CABAG standjánál a Várkert Bazárnál WAMP Design vásáron. 

 

A CABAG standja az októberi WAMP Design vásáron. Fotó: Horváth Anikó

A CABAG víziója, hogy a cipők között egyet jelentsen a prémium minőségű, stílusos és egészséges lábbelivel. A CABAG ne csak egy cipőmárka legyen, hanem egy életmódot és egy olyan közösséget is jelentsen, ahol az emberek tudatosabban gondolkoznak a lábbelijük kiválasztásáról, cipőik ne csak divatosak legyenek, hanem valódi eszközök az egészséges életmód támogatásában is. A CABAG egy olyan márka, amely a kreativitással együtt a fenntarthatóságra való törekvést és az etikus gyártásra való elkötelezettséget képviseli, példaként szolgálva más vállalatoknak is, ezzel tartós működést biztosítva az alapítóknak és a munkavállalóknak is.

A cég teljes működését meghatározza a tudatosság, fenntarthatóságra törekvés. A gépesítéssel a hulladékot közel nyolcadára csökkentették, a szabászgépről miniálisan lehulló maradék bőrt is továbbadják egy szintén a WAMP-on is megjelenő ékszerkészítőnek a Peralynek, aki fülbevalókat készít az apró bőrdarabokból. 

A CABAG műhelye Budapesten a 18. Kerületben. Fotó: Borbély Bori

ÉRDEKESSÉG:

A cég a mai napig foglalkozik ortopéd eszközök készítésével. 

Keressétek a CABAG standját a karácsonyi WAMP Design vásárokon december 3-án, 10-én és 17-én a Bálna 1. emeletén. Karácsonyi ajándéknak tökéletes választás lehet egy CABAG ajándékkártya, ami mind a vásáron mind a cég weboldalán beszerezhető!

https://cabag.hu/

https://www.facebook.com/cabagIXX8maklari

https://www.instagram.com/cabagixx8maklari/

Kép: CABAG


Partnereink