Színes, légies, egyedi - maradék bőrből készül a kedvenc fülbevalód!

Amikor ékszert, fülbevalót választasz biztos neked is szempont, hogy az legyen könnyű, fülbevaló esetében ne húzza le a füledet, érzetre olyan legyen, minta ha nem is viselnél semmi, legyen egyedi és passzoljon a személyiségedhez. Ilyen ékszereket találsz a PEARLY-nél, sőt, arra is van lehetőséged, hogy saját magadnak készítsd el álmaid fülbevalóját. Tóth Judit budaörsi műhelyében jártunk és a PEARLY-ről beszélgettünk. 

fotó: Neme Bálint @balintnemesphoto

 

Budaörsön jártunk egy kedves, világos, csoda műhelyben, ahova szívesen beköltöznénk. Már csak azért is mert minden sarkát a szeretet járja át, és szívesen kihasználnánk az összes lehetőséget, ami itt zajlik. Műhely, színtanácsadó és workshop helyszín egyben, de erről később. 

Juci a marketinges világból kilépve álmodott egy nagyot és végezte el először a divattervező, majd a színtanácsadó iskolát és hozta létre saját márkáját. 

“Rájöttem, hogy szeretnék egy olyan fülbevalót készíteni (nekem ez a legkedvesebb kiegészítőm a világon), mely tükrözi a viselője személyiségét: színtípusra szabható, látványos, mégis légies, vagány, egyedi. A bőr szeretete adott volt számomra, és egy hajnalban megálmodtam a PEARLY-t, ami azóta külön életre kelt, és mára nem csak fülbevaló, de karkötő, nyaklánc, cipőklipsz, de akár hajpánt, vagy gyűrű is elkészíthető a technikájával.” - Mesélte Juci. 

fotó: Borbély Bori @artbybori

 

Juci azonban ennél tovább ment, ékszerkészítő workshopokat is tart, nem csak budaörsi műhelyében, hanem például a WAMP Design vásáron is részt vehetsz a workshopjain. 

A PEARLY-t másfél éve majdnem minden WAMP-on megtalálhatod, ahol nem csak kész ékszerei közül válogathatsz, de saját magadnak is elkészítheted a kedvencedet!

“Szeretem ezt a közeget, mióta létezik a WAMP lelkes látogatója vagyok. A magyar divattervezők, designerek világa mindig is közel állt hozzám, szeretem látni, ahogy egyre változatosabb ez a világ, ez egy családias közeg, ahol egyszerűen jó lenni és inspirálóbb embereket el sem tudok képzelni magam körül.” - Mondta Juci. 

 

fotó: Neme Bálint @balintnemesphoto

A Zöld WAMP cikksorozat célja, hogy te is megismerd azokat a hazai alkotókat, művészeket, akiknek munkájuk során is kiemelten fontos a fenntarthatóság és a környezettudatos gondolkodás.

Juci a maradék bőrök nagy részét olyan alkotóktól kapja, akik már a kis darabokat nem tudják felhasználni, táska és kesztyű készítőktől, bőrrel alkotó designerektől. A másik részét egy budaörsi bőrdíszműves bácsitól vásárolja, aki akár 5 cm-es bőr szeletet is árusít.

Hogyan kapcsolódik a márkád a fenntarthatósághoz?

“A PEALY ékszerek nagy része hulladék bőrből készül, melyeket táskások, esetleg kesztyű készítők már nem tudnak használni, nekem viszont a legkisebb darabból is kijön még egy elem, melyeket a végletekig precízen illesztek össze: így lesz szinte minden milimétere kihasználva egy bőrdarabnak. A bőr amúgy is az egyik legősibb anyagunk, szeretek vele dolgozni, sok-sok évig megőrzi a minőségét, szépségét.”

fotó: Borbély Bori @artbybori

 

Magánemberként is fontos számodra a fenntarthatóság?

“Mivel szín- és stílustanácsadóként is dolgozom, a fenntartható ruhatár fontosságának átadása és ennek a lehetőségnek a megmutatása az egyik fő misszióm a hölgyeknél. Arra törekszem a tanácsadás során, hogy megismertessem őket a személyiségükhöz, stílusukhoz legközelebb álló magyar tervezőkkel, akikről tudom, hogy minőségi alapanyagokból készült ruhákat-kiegészítőket készítenek, melyeket sok évig lehet viselni. Azt hiszem, a fenntarthatóságra való törekvés egy döntés, melyet minden nap szükséges gyakorolnunk, a mai világban ez egyáltalán nem könnyű: a ránk özönlő reklámok és trendek, fast fashion egy állandó verseny helyzetbe kényszerít(het) bennünket. A tudatos vásárlás tanulható, csak meg kell találnunk az igazán fontos dolgokat az életben. A főzés is az egyik hobbim, imádom kitalálni, hogy a megmaradt ételeket hogyan tudom másnap új köntösben tálalni, és szezonálisan vinni a konyhámat, hogy a család is elégedett legyen a napi menüvel. 

fotó: Borbély Bori @artbybori

 

Mik a terveid a közeljövőben a márkáddal?

Szeretném az hölgyeknek megtanítani, megmutatni, milyen klassz dolog alkotni: a tudást átadni. Én 15 évig egy multinacionális vállalatnál voltam különböző pozíciókban. Egész nap egy excel tábla előtt ültem és arról fantáziáltam, milyen klassz lenne egyszer valami igazán kreatív dologgal foglalkozni, most van egy saját márkám, vállalkozásom és rém büszke vagyok rá, hogy sikerült… Azt szoktam mondani, hogy életem nagy kudarca lett volna, ha egy nap felkelek 70 évesen és rájövök, hogy meg sem próbáltam. Az út szépsége motivál, szinte minden nap történik valami inspiráló új dolog, mely visz tovább, imádom ezt csinálni, hálás vagyok a sorsnak, hogy itt lehetek!

Kövessétek a PEARLY-t online, vagy látogassatok ki a WAMP Design vásárokba.

https://www.pearlybudapest.com

https://www.facebook.com/pearlybudapest

https://www.instagram.com/pearly_budapest/

fotó: Borbély Bori @artbybori
 

Partnereink