Telitalálat karácsonyi ajándékötletek kiállítóinktól

A karácsony előtti ajándékvásárlást nagyban megkönnyíti, ha mindössze egy helyről szerezhetjük be a család összes tagjának a vágyott ajándékát, ráadásul ha ezt mind magyar tervezőtől tehetjük meg, az igazán jó hír így december elején.
 
Íme öt garantált siker a karácsonyfa alá, magyar designerektől, a decemberi Wamp kiállítói közül.
 
 

Alpa Gloves

 
Általában először a retro reklám jut eszünkbe a híres Pécsi Kesztyűkről, pedig ez a régió már a török uralomtól kezdve híres a legjobb minőségű kesztyűbőr alapanyagokról és a kézműves mesterek kiemelkedő szaktudásáról.
 
 
Az 1800-as években Pécsett alapították a világ legnagyobb kesztyűgyárát, ahol azóta a szakértelem és a tapasztalat generációról generációra szállt. Itt, a régi gyár területén készülnek az Alpa Gloves kesztyűi a mai napig, változatlan kiváló minőségben, vajpuha bőrből, 100%-ig magyar családi vállalkozásban.
 
A fiatal házaspár által vezetett vállalkozás klasszikus munkamegosztásban működik: míg a férj a szabászattól a gyártásig végigkíséri minden egyes pár kesztyű elkészítését, addig felesége a back office feladatokat látja el (elképzelhető, hogy ez mennyi feladatot jelent, mivel a márka termékei Új-Zélandtól New Yorkig, Japántól Brazíliáig igen sikeresek).
 
 
 „Ragaszkodunk a szaktudáshoz és támaszkodunk a jelenben is azokra az évszázadok során kialakult módszerekre, amikkel a tökéletességet próbáljuk elérni.”-hangzik a márka mottója, és csak egyetérteni tudunk, ha megpillantjuk a szépséges kézrevalókat, amelyek a szivárvány minden színében, csúcsminőségben, ráadásul óriási választékban megtalálhatók.
 
 
Ha valakit karácsonyra lepnénk meg egy-egy kesztyű gyönyörűséggel, de például a méretben, vagy a vágyott színben nem vagyunk biztosak, akkor többféle „kesztyűutalvánnyal” mehetünk biztosra, hogy az ajándékbontásnál teljes legyen majd az öröm.
 
 

Granvisus eyewear

 

A szintén pécsi, ráadásul szintén a Vince utcában található Granvisus különleges és csodás szemüvegei, napszemüvegei egyedi történetet hordoznak. A márka célja, hogy a kifogástalan minőség mellett kifejezhesse viselőjének történetét is.

 
A brand tulajdonosai bemutatkozásuk szerint egy személyben tervezők, designerek és kétkezi munkások. 
 
 
„Az életünket arra tettük fel, hogy a megrendelőink a legapróbb részletekben is viszontlássák elképzeléseiket, azt a különleges esszenciát, ami kiemeli őket a tömegből. Minden Granvisus szemüveget az elejétől a végéig hagyományos gyártási módszerekkel, Magyarországon készítünk, tisztelettel adózva az aprólékos kézművesség eme szenvedélyes szegmensének”-hangzik a márka filozófiája, amelyet a végeredményben, azaz minden egyes elkészült szemüvegben, napszemüvegben is láthatunk: kisszériás gyártás, időtálló, nosztalgikus, mégis trendi kínálat garantálja, hogy a kedvenc Granvisus darabunk sosem jön szembe velünk az utcán.
 
 
 

HocuSpoon

 
Ha abszolút egyedi, vicces és hasznos ajándéktárgyat keresünk a karácsonyfa alá, amely 5-99 éves korig telitalálat lehet mindenki számára, íme!
 
 
A formatervezett mini fűszerkanál és 48 db mini szórósablon kombinációja apró piktogramokkal díszíti a reggeli kávét, esetleg a zabkását, vagy akár a gyerek tejbegrízét. A Spice Pen segítségével pedig egyedi üzenet, vagy rajz készülhet a reggeli kakaóra, de akár fűszerekből a borsófőzelék tetejére is, ami garantálja, hogy a kis szemünk fénye szívesen megegye a zöldségesebb fogásokat is
 
 
Kreatív nagymamáknak, a gyerekekkel együtt alkotni vágyó anyukáknak, kis rajztehetségű, de sikerre vágyó apukáknak, és kisebb-nagyobb testvéreknek is tízpontos ajándékötlet.
 
 
 

Recyclock faliórák

 
Kiss Balázs, „civilben” építészmérnök, alkotó idejében pedig használt kerékpár alkatrészekből készít csodás faliórákat és egyéb kiegészítőket.
 
 
Egy saját maga által összeszerelt bringa alkatrészeinek ötletes újrafelhasználása indította útjára a márkát, amelyben főként bicikli láncokból, lánctányérokból, de igény esetén akár komplett kerekekből készít  különböző méretű, ötletes és egyedi faliórákat (de akár fülbevalókat, vagy öveket, sőt még sörnyitót is!)
 
 
Az utolsó csavarig minden a biciklikről kerül az elkészült műalkotásokra, kizárólag újrahasznosított kivitelben. Íme a tökéletes karácsonyi ajándék bringabolondoknak, vagy az egyedi lakáskiegészítők rajongóinak.
 
 

Marcus Goldson

 
Marcus Goldson „tiszteletbeli magyar” művész. A kenyai-brit származású (eredetileg szobrásznak készülő) festő-illusztrátor számos magyar magazinnak dolgozott már, a Forbes-tól az Elle-ig. 
 
 
Festményein és grafikáin annyi humorral és szeretettel örökíti meg Magyarországot és a tipikus „hungarikumokat”, hogy szinte megelevenedik előttünk a mozgásban levő élet, a jellegzetes pesti alakokkal és ikonikus helyszínekkel. (Marcus már 30 éve Magyarországon él, így alaposan megfigyelte hazánkat és a magyarokat)…
 
 
Kiállításain rendszeresen megcsodálhatjuk különleges alkotásait, illetve webshopon is beszerezhetünk egy-egy eredeti Marcus Goldsont, sőt, gondosan kiválasztott icipici designboltoktól kezdve egészen a Műcsarnokig sok helyen vásárolhatunk műveiből személyesen, és persze a Wampon is lecsaphatunk egy-egy kedvenc alkotásra.
 
Íme egy egyedi, vicces és akár befektetésnek is kiváló karácsonyi ajándék, amelyet akár több generáción keresztül is továbbörökíthetünk.
 
Bízunk benne, hogy mindenki megtalája az ötletek között, vagy akár a kiállítók kínálatában
a tökéletes ajándékot a család minden tagjának!
 
Boldog ünnepeket kíván,
 
a Wamp csapat