Az én feminizmusom - kiállítás a WAMP-on

További képekért kattints a galériára

 

Az én feminizmusom - kiállítás a WAMP-on

 
"Az én feminizmusom” kiállítás Meyer Eszter-Virág blogger, újságíró, tervező első önálló kiállítása, mely a művészet szubjektivitásával hasonlítja össze a feminizmus értelmezését. 
 
“Azt gondolom, a feminizmus - mint ahogyan a művészet is - nagyon szubjektív. A feminizmus ezerarcú - nem kategorizálhatjuk be azokat, akik azonosulnak vele bármilyen szinten. A kiállítással ezt szerettem volna megmutatni, illetve szerettem volna megjelenést és teret biztosítani olyan fiatal feltörekvő művészeknek, mint Ferencz Borbála, vagy Miss Pina, a Pinazine írója.”
 

Az én feminizmusomon helyet kapott a Nemnőügy feat Y Konszept pólókollekció is, mely olyan általános szállóigéket visel magán, mint a “Nincs pasim, csak nem tetszel”, vagy “Elhagynálak téged magamért”. A pólók szövegei felkerültek a Zsofi Neuzerrel közös fülbevaló kollekció darabjaira is.


A nemnőügy tagjai arra szeretnének rávilágítani, mennyire nehéz jelenleg fiatal nőnek lenni a külsőnket érintő folyamatos elvárások mellett, melyek elsiklanak a szakértelmünk, a képességeink felett. Egy olyan edukációs mozgalom, ami hosszú távon szeretne segíteni azoknak, akik rászorulnak. A közösségi kezdeményezés két vezetője, Eszter-Virág Meyer újságíró-blogger és Pór Ágnes személyi edző, a táplálkozás és mozgás pszichológiáját vizsgáló szakember igyekeznek rávilágítani arra, hogy a testkép- és étkezési zavarok már-már átlagos jelenséggé váltak a nők körében. Az ezzel kapcsolatos egészségi gondokra keresnek megoldást külsős szakértők bevonásával is. A projekt hosszú távú célja egy összetartó, egymást segítő közösség kiépítése, edukációs, társadalmi értékű törekvéseken keresztül. A kiállításhoz kapcsolódóan megtekinthetőek Mikóczi Barbi képei is a Nemnőügy legelső kampányáról, melyek diverz modellekről készültek, a sokoldalúság jegyében.


A tárlat egyszerre önvallomás, véleménynyilvánítás, és állásfoglalás - célja pedig egy párbeszéd indítása művészetről, feminizmusról, eszmékről, társadalmi kérdésekről.

 

Találkozzunk március 8-án a Bálnában! 

https://www.facebook.com/events/772884403236673/?active_tab=about

 

 

 

Partnereink