Design Hét 2019 - A WAMP programajánlója

Október 4. és 13. között 16. alkalommal rendezik meg a Design Hét Budapest fesztivált, Magyarország legnagyobb design és divat tematikájú rendezvényét, melynek a WAMP évek óta állandó programja. Ezúttal a flow-élmény, a gazdaságélénkítés és a környezettudatosság állnak a fókuszában, az esemény idei díszvendégei pedig a balti országok: Észtország, Lettország és Litvánia. A fővároson kívül hat vidéki város – Pécs, Veszprém, Győr, Debrecen, Sopron és Eger – is várja a látogatókat. Idén minden eddiginél több program lesz, itt találjátok a WAMP top tízes listáját:

 

Túlfűtött vonalak - Gera Noémi kiállítása

SZEPT.19. – OKT.11.

B32 Galéria, 1111 Budapest, Bartók Béla út 32

Gera Noémi ékszerkiállítása az általa alkotott felszabadult és lezárt vonalak mentén interpretálja munkáit. Tematikus részenként épülnek össze a külön világokban megálmodott tárgyak. Záró finisszázsában táncos performance járja végig az ékszerek vonalait és kötéltánc illúziójával újraértelmezi a valóságot. Táncos, koreográfus: Gellért Anna

Facebook esemény

Magyar Formatervezési Díj 2019 kiállítás

OKT. 04–NOV. 19.

Hagyományok Háza, 1011 Budapest, Corvin tér 8

A hazai design legkiemelkedőbb innovatív eredményeire hívja fel a figyelmet a Magyar Formatervezési Díj immáron negyven éve A kiállításon bemutatott termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriában elismert tervezők pályamunkái nemzetközi szinten is figyelemreméltóak és magas designértéket képviselnek.

Facebook

 

WEALL: Tudatos ruhatár - Minimális számú ruha - multifunkcionális outfitek

OKT. 06. 13:00

Pesti Vigadó, 1051 Budapest, Vigadó tér 2

Interaktív divat prezentáció és workshop: hogyan lehet minimális számú ruhatárral multifunkcionális outfiteket létrehozni? A program célja a slow fashion és a tudatos vásárlás közti kapcsolódási pontok feltárása és a használati értéknövelés lehetőségeinek bemutatása. Az érdeklődők a WEALL 2019/20-as őszi téli Liny Fun kapszula kollekció darabjaiból és magyar tervezők kiegészítőiből szabadon alakítják a modellek outfitjeit, találkozhatnak a tervezővel, Balogh Dórával.

Facebook esemény

 

A design igaz története - 20 magyar modern klasszikus sztorija

OKT. 07–18.

FISE Galéria - 1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16

Gondolta a fene, mondta a költő és gondolja gyakran az iparművész is, de napjainkban a story telling a márkaépítés elengedhetetlen eszköze, így néha megesik, hogy egy kis misztikum kerül az anyagba, melyből a sikeres termék létrejön. A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület kiállításán 20 kortárs design klasszikus keletkezésének történetét ismerhetik meg a látogatók.

Facebook esemény

 

Goga Food Design - kóstolóval egybekötött bemutató

OKT. 07–11. 18:00

GOGA STUDIO - 1088 Budapest, Reviczky utca 7. (10-es kapucsengő)

Milyen a boldogság íze? Milyen belekóstolni mások emlékeibe? És vajon mit fogunk enni a jövőben? Góg Angéla projektjei és kutatásai során ezekre a kérdésekre keresi a választ, amiből most ízelítőt kaphatunk studiójában. Történetek, ízek, találkozások.

Facebook esemény

PINKPONILO - Stúdiólátogatás

OKT. 09. 15:00

1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. (Paloma)

A PINKPONILO immár 3 éve működik budapesti helyszínén. Hogyan lett kreatív stúdió a közösségi varrodából? Az alapítók bemutatják kutatásaikat és projektjeiket, a komplex tervezői-kivitelezői szemléletüket, a textil-újrahasznosítási problémákat, anyagmintáikat. Ez a nap egyben nyitott varrónap is: a lányok megmutatják a gépek, eszközök használatát, lesz anyagbörze és konzultáció is.

Facebook esemény

Sound Weaving - A hímzés hangja

OKT. 09. 19:00

Tesla Loft - 1075 Budapest, Kazinczy utca 21

Milyen hangja van egy szőnyegnek, egy keresztszemesnek? Lyukszalagra átírt népművészeti motívumok. Az esemény középpontjában Szirmay Zsanett textiltervező SOUNDWEAVING című alkotása áll, melyet rendhagyó módon mutatunk be. A kollekciókra reflektálva a Mástészta kínál finomságokat, a SZNAP pedig fotózási lehetőséget.

Facebook esemény

Lakni tudni kell! - Lakótelepépítési és társadalmi kísérletek a ’60-as, ‘70-es években

OKT. 10–NOV. 10.

Lechner Tudásközpont, Dokumentációs Központ. 1111 Budapest, Budafoki út 59

A Lechner Tudásközpont kiállítása segít megérteni Terv- Fotó- és Filmtárának dokumentumain keresztül a korszak budapesti tömeges lakásépítését. A tárlatot kiegészítik a kor meghatározó építészeinek, szociológusainak, politikusainak és a lakótelepek lakóinak elbeszélései.

Facebook

Irodaházak Éjszakája - Buszozzuk be éjjel Budapest irodaházait

OKT. 10. 18:00

1025 Budapest, Törökvész út 71-73

Az Europa Design tisztelettel meghívja a hetedik IRODAHÁZAK ÉJSZAKÁJÁRA. A korábban már 6 alkalommal hatalmas sikert aratott éjszaki buszos design túra különböző irodaházaknál áll meg, ahol résztvevők építész és belsőépítész kritikusok és helyi szakemberek vezetésével járhatják be az épületet akkor, amikor az ott dolgozók már mély álomba szenderültek.

Facebook

Controls/Ctrl+S - Tárlatvezetés az Ékszerek Éjszakája nemzetközi kortárs ékszer kiállításán

OKT. 12. 17:00

Ráth György Villa - 1068 Budapest, Városligeti Fasor 12

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Ékszerek Éjszakája. Az idei évben a kiállítás hívó szava: Controls/ Ctr+S. A több mint 130 pályázatból válogatott nemzetközi kiállítást, nívós zsűri állította össze. Az eseményen Spengler Katalin műgyűjtő tárlatvezetésén vehetnek részt az érdeklődők.

Facebook

 

Partnereink