Októberben új helyszínen a WAMP design vásár!

Új helyszín! Bálna Budapest

 

Az őszi szezonban a WAMP is frissít, és a város egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínére, a Bálna épületébe költözik. A Bálna közvetlen közelében található Vásárcsarnok, a nemrégiben felújított Nehru-part és a Bálna Terasz vendéglátóhelyei az elmúlt pár évben igazi pezsgő találkozó ponttá változtatták a Duna-part ezen szakaszát, amihez most a WAMP is csatlakozik.

A vásár a Bálna első emeletén lesz, a belépés ingyenes, a helyszín pedig kutyabarát, így a kedvencek is jöhetnek!

 

A 2013 novemberében megnyitott Bálna Budapest kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrum. Találkozóhely és élménypont. Összeköti a Belvárost Belső-Ferencvárossal, a turisztikai övezetet a gasztrozónával. Budapesten egyedülálló módon teremt közvetlen kapcsolatot a Dunával. Meghatározó látvány/látványosság, ahogy a főváros is – a Bálnából nézve. 

Az épület önmagában egyesíti a különböző korok építészeti jellemzőit. A műemlék jellegű, 1881-ben átadott téglaszerkezetű raktárépületeket és a múlt század szerkezeteire jellemző vasbetont számítógéppel tervezett, XXI. századi acél-üveg héj öleli át. Az épület tervezője Kas Oosterhuis, a non standard építészet egyik legismertebb mai képviselője. Ennek az irányzatnak az a jellemzője, hogy az épületek szoborként, városképi elemként is funkcionálnak. A Bálna piactere biotermékeivel, az antik műtárgyakkal, a közelmúlt esztétikai értéket képviselő mindennapos használati eszközeivel folytatása és kiegészítője a CNN Travel által Európa legjobb piacaként elismert Nagycsarnoknak.

A Bálna belsőépítészeti megformálása hűen tükrözi korunk holisztikus szemléletét: acél, alumínium és üveg, sárgára égetett tégla csontszínű beton és selyemszürke alumínium felületek, tükörpolírozott beton és fa padló, terazzo mintás lépcsőfokok és krómacél mozgólépcsők tükrözik az átlátszó üveg tetőpanelokon átragyogó napsugarat, egyetlen egésszé formálva a belső és a külső teret, a vendéglátás művészetét a művészeti látomással, a vásárlás örömét az öröm látványával.

A dunai levegő, a teraszok napfénye, az egyedülálló panoráma, a különleges üzletek, az új és friss gasztro-kult illatok és a művészet öröme: határtalan élmények helye.

 

Állatbarát hely

Bár volt egy időszak, amikor a Bálnába nem lehetett bevinni állatot, ma már a Bálna az egyik legállatbarátabb hely Budapesten: nem csupán a közösségi területeire viheted be kiskedvencedet, de az összes vendéglátó egységébe. Úgyhogy, ha szeretnél kutyasétáltatás közben megpihenni, az egyik legjobb döntés, ha a Bálna teraszain teszed.
 

Parkolás

Mivel a vásár ideje alatt látogatható lesz a nemrég megnyitott nagyszabású Star Wars kiállítás a nagy érdeklődésre való tekintettel és a klímavédelem jegyében javasoljuk a tömegközlekedési eszközök használatát, hiszen a rendezvény gyalogosan is könnyedén megközelíthető!
 

Fővám tér irányából: 2 villamos, 83-as troli, 47, 48, 49 villamos

Nehru part irányából: 2 villamos, 15, 115 busz

Boráros tér: 4-6 villamos

 
A Bálna nyilvános parkolójában napi 24 órában biztosított a parkolási lehetőség. A Boráros tér felől érkezők a Nehru park és a Bálna épülete mellett a Közraktár utcán elhaladva, - folyamatosan balra tartva, jelzőlámpa segítségével, a belső sávból - tudnak a Bálna szervízútjára ráhajtani, mely a mélygarázs bejáratához vezet. Az alsó rakpart felől érkezők egyszerűen a rakpartról a jobb oldali sávban haladva, szintén a buszparkolón áthajtva, annak végénél jobbra kanyarodva tudnak a mélygarázsba lehajtani. A parkoló megközelítését mindkét irányból közlekedési táblák jelzik, valamint a navigációs programokban is kereshetőek vagyunk. A Bálna oldalában lévő parkoló kizárólag buszoknak van kijelölve, ha autóval érkeznek, kérjük ne ide parkoljanak!
 
A Bálna Házirendje
 
További információk: http://www.balnabudapest.hu/
 
 
 

 

Partnereink