Helló 2019!

Helló 2019! 

 

Ilyenkor év elején mindenki kicsit lelassul és átgondolja az előző évet, ideális esetben pedig levonva a tanulságokat új tervet készít az előtte álló időszakra. Érdemes átgondolni, hogy mi nem működött, mit kellene másként csinálni, ami pedig jó volt, azt hogyan lehetne tovább építeni. Nyilván nem fog megtörténni a csoda január elsejétől, de ha tudatosan átgondoljuk és legjobb ha le is írjuk vágyainkat, célkitűzéseinket, akkor megtettük az első biztos lépést  a megvalósításuk felé. Megkérdeztük a WAMP-os tervezőket is, hogy mi volt a legjobb és a legrosszabb az előző évben, kinek milyen újévi fogadalma volt és mivel készülnek 2019-ben?

 

Mi volt a legjobb és a legrosszabb 2018-ban?
 
ZEMSE: A legjobb, hogy felvettek a Kisképző ötvös szakára, amit nagyon imádok. Szuper tanárok és jó fej csoporttársak támogatnak a szakmai fejlődésemben. A legrosszabb az volt, hogy amikor 2018. júniusában én voltam a hónap tervezője a WAMP-on, az egészet elmosta az eső. Bőrig áztunk! Pedig nagyon örültem az elismerésnek, ezért nagyon elszomorított, hogy pont azon a WAMP-on szakadt le ránk az ég! Ezt leszámítva szuper évet tudhatok magam mögött. Nem emlékszem rossz dolgokra, ez is inkább kellemetlen volt, mint rossz.
 
Lantos JuditA legrosszabb a múlt évben az volt, hogy el kellett költöztetnem a műhelyem. A legjobb pedig azt, hogy az új műhelyem szuper!
 
Szerencsés Gabó: Ha szakmai pillanatokra gondolok vissza, akkor a legjobb pillanat az volt amikor a karácsonyi wampon egymás után kaptam az elismerő szavakat az új hátizsákom miatt. Ez nagyon jó volt! A rossz is ehez kapcsolódik. Sajnos nem zökkenőmentes a gyártatás, sorra érkeztek a nehézségek. De annak tükrében hogy mennyien szeretik, mégis megérte a sok fáradságot!
 
Milyen terveid vannak 2019-ben? Mit láthatunk ebből a WAMP-on is?
 
ZEMSE: Tavaly több üzleti megkeresés is volt (L'OR ékszerkollekció, Örkény kollekció), így szeretném ezt a szekciót tovább fejleszteni. Továbbá, idén 5 éves a Zemse. Ebből az alkalomból egy kapszulakollekciót tervezek, melyek ötvösékszerek lesznek. Természetesen a WAMP közönségének is bemutatom majd.
 
Lantos Judit: 2019-ben nagyjából áttérek az ételfotósoknak készített kerámiákról, az éttermi tárgyakra. Kisebb, nagyobb készleteket gyártok, főleg megrendelésre, de ha marad időm, akkor saját elgondolásom alapján is. Mindezek mellett nagyon izgat most az ékszer téma, ezt biztos, hogy látni fogja a WAMP közönsége is, mert már most dolgozom egy új, tavaszi kollekción.
 
Szerencsés GabóAz első a weboldal megujítása és a webshop beindítása. A màsik, amit pedig a WAMP-on is láthattok, egy alkalmi ruha-és táska kollekció az esküvői időszakra.
 
Volt újévi fogadalmad?
 
ZEMSE: Fogadalmakat nem szoktam tenni. Terveket, célokat tűzök ki magam elé, de ezt nem az új évben, hanem még az óév utolsó napjaiban szedem össze.
 
Lantos Judit: Nem szoktam fogadkozni. De egy kicsit több jóga nem árthat!
 
Szerencsés Gabó:Fókuszáltabban, tudatosabban élni! 
 
Fogadalmak helyett tűzzünk ki célokat egy stratégia mentén. Tudatosítsuk, hogy nem is a célra kell fókuszálni a megvalósulásig, hanem a “hogyan”-ra, azaz a célokat támogató új szokások bevezetésére. Az életünk 40%-ában szokások szerint cselekszünk, ezért ezek megváltoztatására kell tennünk a fókuszt a céljaink mantrázása helyett.
Az első és legfontosabb tanács, hogy elérhető célokat tűzzünk magunk elé és szabjunk időkorlátot!
 

Szánj rá Te is egy kis időt, és írd meg a listádat, meglátod, megéri!

 
Mit szeretnél elérni 2019-ben?
Min szeretnél változtatni?
Mit szeretnél többet és mit kevesebbet csinálni az életedben?
Hogyan akarod érezni Magad?
Milyen egy ideális napod/heted/hónapod?
 
 
2019 a Te éved lesz, alakítsd olyanná, amilyenné akarod!

 

Gámán Zsuzsa
borító fotó: gaboszerencses / Soma Rétfalvi
 
 

Partnereink