Gyerekprogramok és kreatív workshopok a WAMP-on

Gyerekprogramok és kreatív workshopok a WAMP-on

 
A karácsonyi forgatagban a gyerekekre is gondoltunk, ezért több olyan workshoppal is várunk titeket, ahol a kicsik kedvükre kiélhetik kreatív alkotó kedvüket, ti pedig elkészíthetitek saját készítésű díszeiteket vagy egyedi csomagolásaitokat. 
 
FURAGURA kreatív játszótér – kicsiknek és nagyoknak
Design, Kreatív szemlélet, Játékos alkotás!
A játékosok fantáziáján múlik, hogy a gurák nonfiguratív alakzataiba mit látnak bele, azokat továbbrajzolva, mit hoznak létre a papírszalagon. A játék célja, hogy a sablonos gondolkodást, újszerű, kreatív ötletekre cserélje, a felnőttek és gyerekek közösen rajzolják meg történeteiket.
Különböző képességekkel és készségekkel rendelkezünk, a nagy dolgok titka a közös gondolkodásban rejlik! Légy kíváncsi, kapcsold és kapcsolódj, a rajzi gesztusok, a formák, motiváció, új perspektívákat teremt a közösség életében!
A vásár ideje alatt folyamatosan alkothattok a kreatív játszótér guráival és együtt!
 
Gyerekasztal - a legkisebbeknek
December 16. 
Készíts hóembereket és karácsonyi énekeseket papír gurigából.
 
December 23. 
Papír karácsonyfa díszeket alkothatsz az óvónénik segítségével. 
 
 
December 16.
Ha nem mindegy, hogy Miből, Mennyit és Hogyan - nagyobbaknak
 
Múzeum Shop és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum új és klasszikus kiadványaik és a kiállításokhoz készült dizájn termékek árusítása mellett két workshoppal is készülnek Nektek!
 
A téma: csomagolási technikák Ázsia-szerte.
A japán eredetű origami dobozkészítést a papírral hajtogatás szerelmeseinek ajánljuk – hamar kész és már csak egy szép pár dizájn fülbevaló vagy egy kedves kitűző hiányzik belőle!
A furoshikiben azt szeretjük, hogy a hozzá szükséges kendőt te is magaddal hozhatod, ráadásul később az ajándékozott egy laza mosás után ismét felhasználhatja a csomagolóanyagot. (Azt mondanunk sem kell, hogy így még a környezetet is véditek!)
A koreai kétfülű táska nem szokványos darab nem szabványméretű ajándékoknak. Tapasztalatból tudjuk, nincs jobb, mint azt találgatni, vajon melyik csomag mit rejt a fa alatt.
 
Program
 
11.00–13.30 Gyere és készítsd el a hagyományos koreai viseleti kellék (kétfülű textilerszény) papírban újragondolt változatát, amellyel igazán egyedi megjelenést kölcsönözhetsz az ajándékba szánt tárgyaknak.
 
15.00–16.30 Ide-oda kössünk pár csomót, tekerjük-csavarjuk az anyagot! Lesd el a japán furoshiki módszert! Ruhát, bort vagy épp könyvet ajándékozol? A workshopon elsajátíthatod, hogyan lehet gyönyörű kendőcsomagolást készíteni neki.
A foglalkozást Borsányi Klára (Magyar–Japán Baráti Társaság) vezeti.
 
 
 

WAMP a kedvenc karácsonyi vásárod
12.16. és 12.23. 

Millenáris B csarnok

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
Nyitva tartás: 10 - 18h
A belépés 500 Ft, amely levásárolható. Részletek a wamp.hu oldalon érhetők el.

 

 

 

 

Partnereink