Geometrikus formák könnyedén

Interjú Szerencsés Gabo divattervezővel és Jakócs Zsanett ékszertervezővel

Az október 21-i WAMP-on a Design Hét keretében debütál Szerencsés Gabó divattervező és Jakócs Zsanett az Inventino designerének közös ékszerkollekciója.  A markáns statement darabok tökéletesen ötvözik a két tervező eltérő stílusjegyeit, vagánynak mégis elegánsak, karakteresek de egyben könnyedek is; alig várjuk, hogy élőben is megcsodálhassuk őket.  A két tervezőt a közös munkáról kérdeztük.

 

WAMP Blog: Hogyan jött létre a közös ékszerkollekció ötlete?

Szerencsés Gabo: A két márka ars poeticája szinte megegyezik, mindketten az eleganciát, a nőies vonalakat részesítjük előnyben, az általunk képviselt stílusok pedig jól kiegészítik egymást. A Gabo Szerencsés ruhák és az Inventino ékszerek nagyon jól passzolnak egymáshoz, gyakorlatilag magától értetődő volt, hogy érdemes közös kollekcióban is gondolkoznunk.

 

WB: Milyen koncepció mentén gondolkodtatok?  

Jakócs Zsanett: A kollekció a geometrikus és az organikus formák találkozására épül. Formailag Gabo bőrtáskáinak és ruháinak geometrikus vonalvezetése és az Inventino Birdy Kollekciójának játékos toll kompozíciói köszönnek vissza. Alapanyagul a mindkettőnk által kedvelt bőrt választottuk, amelyet légies tollakkal egészítettünk ki.  A statement nyakékeket a bátrabb, különleges darabokat kedvelő nőknek ajánljuk.

 

WB: Hogyan képzeljük el a tervezés folyamtatát egy közös kollekció esetén? Mennyiben más így alkotni, mint amikor egyéni kollekciókat készítetek?

JZS: A tervezés egy közös ötleteléssel indult, de ebben az esetben mindketten már kiforrott ötletekkel vágtunk bele. A legnagyobb természetességgel kezdtünk hozzá a prototipus elkészítéséhez, zökkenőmentesen haladtunk. Nagyon könnyen tudtunk egymásra hangolódni, egymás ötletei mindig egy újabb ötlethez, megoldáshoz vezettek, így csiszolva az alapelképzelésünket.

WB: Hogyan osztottátok meg a feladatok? Volt főnök, vagy egyenrangúan hozzátok meg a döntéseket?

SZG: Az egyenrangúságban hiszünk, így teret adunk egymásnak és nyitottan állunk egymás ötletei felé. Természetes, hogy egy-egy részfolyamatot tekintve valamelyikünk picit tapasztaltabb, hiszen a közös anyaghasználat ellenére mindketten másképp nyúlunk az anyaghoz, Zsanett az ékszerkészités szempontjait ismeri mélyebben, én pedig a bőr megmunkálásában vagyok jártasabb. Ha elakadunk, könnyebben továbblendülünk, hisz a közös problémamegoldás is a folyamat része.

 

Az új kollekcióval és a két tervezővel is találkozhattok október 21-én a Design Hét Budapest programsorozat részeként megrendezett WAMP Design vásáron a Millenárison!

 

 

 

Partnereink