A hónap közönségdíjas tervezője augusztusban a Lencsi Művek

Lencsi Művek

Színes és vidám textilfigurák, nyulak, mackók, békák és cicák, csecsemőknek készülő készségfejlesztő textiljátékok, babalabdák, és újabban lakberendezési kiegészítők. Ez a Lencsi Művek. A márka alapítója Gerák-Bauer Ágota szakmáját tekintve közgazdász, ám kislánya megszületése után játékfigurák varrásába fogott.

„A fél gyerekkoromat a nagymamám varróműhelyében töltöttem, a varrógép hangja a rengeteg anyag és cérna egészen kis korom óta része az életemnek, s mindig is a hímzés, kötés, varrás és rajzolás érdekelt igazán. A Lencsi Művek egy kétszemélyes családi vállalkozás, amit a férjemmel együtt csinálunk.  Az általam tervezett játékok kizárólag bababarát textilekből készülnek, lerágható részek nélkül, így csecsemők is használhatják őket. Sőt minden figura mosógépben mosható, tartós darab.”

 

Milyen újdonsággal készülsz a soron következő vásárra?

Minden vásárra próbálok az aktuális hónapnak, illetve évszaknak megfelelően készülni. Most a nyár van terítéken, ezért sok hajós-tengerészes-virágos-színes textillel dolgozom. Ezekből az anyagokból nem csupán készségfejlesztő játékok, de sok-sok figura is készül, a rendszeresen wampolók talán már ismerik Tódor mackót, Ubul baglyot, Pötyi cicát a Newl famíliát és a legújabb színes Unikornisokat.

 

Honnan merítesz inspirációt?

Van egy négyéves életvidám kislányom, Léna. A Lencsi Művek projektet is ő inspirálta, s szinte minden figurám prototípusa az ő kéréseit tükrözi. Délutánonként rajzolgatni szoktunk, és én ezekből kiindulva tervezem meg később a játékokat, minden darabot úgy, mintha neki készülne.

 

Milyen eredményeket értél el eddig, mire vagy a legbüszkébb?

A legbüszkébb mindig akkor vagyok, amikor a szülők elmesélik, hogy milyen nagy kedvenc lett az egyik állatkám, vagy amikor például koraszülötteknek rendelnek speciális fekete-fehér látássegítő termékeket és arról kapok visszajelzést, hogy mennyit segített a picik látásán a babalabdám.

Szakmai sikernek a WAMP-ra való bekerülésemet említeném. Nagyon nagy élményt jelentett számomra, amikor megkaptam a levelet, hogy azokkal a tervezőkkel együtt lehetek jelen a vásárban, akiket példaképnek tartok.

 

Mióta wampolsz?

2011-ben fogadták el a jelentkezésemet a WAMP-ra. Azóta minden vásáron ott vagyunk!

 

Mit szeretsz a legjobban a designvásárban?

Nekem mindig a nyári szezon a kedvencem, mert akkor nagyon nagy forgatag van az Erzsébet téren. Ilyenkor rengeteg érdekes emberrel, sok külföldivel lehet találkozni, ráadásul én szeretem számon tartani, hogy a turisták melyik országba viszik ajándékba a figuráimat.

 

Mesélj el egy Wamp-hoz kapcsolódó személyes történetet, amire szívesen emlékszel!

Egyszer egy kislány, Fanni meglátott a standomon egy Tódor mackót, ami első látásra nagyon megtetszett neki. Szerette volna megkapni, de a szülei arra kérték, hogy írjon és rajzoljon levelet a Télapónak ez ügyben. Nehezen tudta ezt feldolgozni és szomorú sírásba kezdett. Többször vissza is futott, hogy megsimogassa a macit. Az anyukája titokban visszajött, megvásárolta neki a macit. Később kaptam egy megnyugtató levelet is, hogy az öröm óriási volt és azóta Fanni csak Tódorral hajlandó aludni, játszóterezni és oviba menni.

Partnereink