Mi a spájz?

A kézműves gasztronómiai vásáron olyan kézművesek és kereskedők árulják gasztro termékeiket, akik nem csak a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem fontosnak tartják, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését.

A WAMP Spájz "kamrapolcait" - vagyis az egyes szekciókat - stylistok rendezik be:

1. Dunszt

A Dunszt szekcióban a spájz polcok klasszikusait találjuk: lekvárok, szörpök, savanyúságok, chutney-k és minden, amit üvegbe töltve tartósítunk.

2.  Szalonspicc

Az üveges finomságoknál maradva a Szalonspicc szekció neve máris árulkodik. Itt alkoholtartalmú palackos és poharas italokkal ismerkedhetünk minden kategóriában: párlatok, kézműves borok és kis, hazai sörmanufakturák termékei biztosítják a kellemes hangulatot, a lazulást vagy éppen a megfelelő ajándékot.

3.  Állati

Minden valamire való spájzban lóg néhány szál kolbász, egy kis szalonna és sonka, de nem lenne teljes az élet néhány sajt, vagy más tejtermék nélkül sem. A mi Spájzunkban is megtalálható minden, nem is akármilyen minőségben.

4. Édes

A legnépszerűbb szekció, ahol Gombóc Artúr igazán otthon érzené magát, de mindenki más is, aki nem csak a csokoládés édességeket szereti: csokoládékülönlegességek, bonbonok, trüffelek, táblás csokoládék, házi sütemények, kekszek, karamellák, és még sorolhatnánk.

5. Friss

A spájzban helye van mindennek, ami friss: zöldségek, gyümölcsök, ezekből készült frissen facsart levek, na és persze kenyerek!

6. Vegyespolc: kávé, tea, készételek, fűszerek, olajok, ketchup

Itt található minden, ami máshova nem fért el: fűszerek, olajok, kávé, tea és sok minden más, amitől az élet igazán édes vagy éppen tüzes lesz. Chiliválasztékunk és ehető virágaink méltán híresek, itt pedig most meg is vásárolhatók. Az itt kapható szakácskönyvekből pedig ötleteket meríthetünk a vásáron beszerzett portékák hasznosításához.