Holland Design Napok

Holland Design Napok

2011. november 6.
10.00-18.00
Millenáris, B csarnok
 
Hollandia, Európa egyik design nagyhatalma, november elején, a WAMP közreműködésével, Budapesten mutatkozik be.

A Holland Design Napok november 3-án egy szédületes holland-magyar esttel, Schradinova holland énekesnő és zenekara, DJ Maestro valamint az ez alkalomra összeállt magyar formációval, a Random Trip részvételével nyit az A38 hajón.

Nov 4-5-6-án ugyancsak az A38 Hajón Marije Vogelzang, a Holland Királyság Nagykövetsége, a WAMP és a Chili&Vanília gasztroblog meghívására háromestés budapesti művészeti projektet mutat be. November 6-án a WAMP design vásár a Millenáris B csarnokában a magyar designerek és gasztrokiállítók mellett további holland meglepetésekkel készül


Programok

WAMP, a design vásár

2011. 11. 06.
10.00-18.00
Millenáris, B csarnok

Rendhagyó lesz a november WAMPéknál: a vásáron a legkiválóbb magyar designerek és gasztro kiállítók mellett Holland sztártervező, holland építészek és holland-magyar projektek lesznek a vendégek a Holland Design Napok keretében a novemberi WAMP-on.
 
16 órakor a WAMP design vásáron a vezető amszterdami építész, Allard Meine Jansen (Allard Architecture) tart elő adást az építésziroda munkáiról és a holland tervezői gyakorlatról a KÉK szervezésében.
 
17 órakor ugyanitt a Kitchen Budapest és az endhoveni Baltan Laboratories közös kutatási projektjének eredményeit bemutató elő adását hallhatjátok, a vásáron pedig megnézhetitek a Beyond Data közös projektjük eredményeit is. 

Magyarország, szubjektívan – kiállítás

2011. november 7–30.
10.00 – 18.00
Megnyitó:
2011. november 6. 15.00
Európa Pont, Millenáris Park

2011 augusztusában jelentette meg a HVG és a Kitchen Budapest kreatív labor a Magyarország szubjektív atlasza című kötetet, melyet Annelys de Vet holland designer és Bujdosó Attila kurátor szerkesztett. Az Európai Bizottság magyarországi képviseletén kiállított képeket – a könyvben szereplő művek válogatásaként – a megjelenés óta kapott számtalan pozitív visszajelzés ihlette.
 

Eat Love Budapest - Marije Vogelzang

2011. november 4., 5., 6.
A38 Hajó kiállítóterme
regisztráció szükséges: www.a38.hu

Marije Vogelzang a Holland Királyság Nagykövetsége, a WAMP és a Chili&Vanília meghívására érkezik Magyarországra. Látogatásának apropója háromestés budapesti művészeti projektje az A38 hajó kiállítótermében, amelyet  Magyarországra szabottan dolgozott ki meghívói felkérésére. Olyan előadás lesz ez, amelyet a világon még soha, sehol nem rendezett meg, hiszen annak egyedi kreatív koncepcióját speciálisan a magyar társadalmi-kulturális viszonyokra tervezte. Az, hogy a magyarországi felkérésnek eleget tett, elsősorban annak köszönhető, hogy a designert rendkívüli módon inspirálta a feladat. Az előadás tematikájának a cigányok étkezési kultúráját választotta.
 

A hónap designere novemberben: Szegedi Kata


Jó eséllyel találkozott illusztrációival valamelyik mesekönyvben a kedves látogató, még azelőtt Szegedi Kata idén februárban elkezdett WAMPolni. Bájos és összetéveszthetetlen képeit sok hazai és nemzetközi díjjal kitűntették, egyik legkedvesebb emléke mégis az, amikor egy dedikáláson elé állt egy kislány, aki mintha az ő megelevenedett rajza lett volna. Novemberben a hónap designerének járó extrastandon találkozhattok vele.
 
 

WAMP a Lodz Design Fesztiválon


Megjártuk Lodz-t, és remek volt! Kelet-közép európa egyik legrangosabb designfesztiválján 10 tervezővel képviseltette magát a WAMP. A számtalan kiállítás, workshop és bemutató mellett meghívott vendégként vettünk részt a Remade Market design vásárán.  A WAMP csapat (1mind1, M-lamp, Juhász Ádám, Ducsai Judit, The Béta Version, Meikawa, Tilka, Erdei Ildikó Virág és Katona Barbi) magas színvonalú megjelenéssel képviselte a hazai design szférát! Böngésszétek át a képeket!

WAMP a Facebookon is! Csatlakozz!
Mindenkit szeretettel várunk!
A belépés ingyenes!
További infó: www.wamp.hu


 

Partnereink