Kétnapos WAMP a Design Héten!

Kétnapos WAMP a Design Héten!

2011.október 8-9.
10.00-18.00
Millenáris, B csarnok

Ezen a héten minden a design körül forog Budapesten! Bepillantást nyerhetünk a budapesti utcák és falak kreatív világába, kerámia, üveg és fém csillan a galériák kirakatában, divatpillanatok alatt telnek el órák.

Természetesen a WAMP design vásár sem maradhat ki a forgatagból, sőt, kiemelkedő záróeseményként tesszük fel a Design Hét „i” betűjére a pontot! Két teljes nap egyedi tervezésű cipőkkel, rafináltan hajtogatott táskákkal, testrészeinket újraértelmező ékszerekkel és gasztro finomságokkal körülvéve.

Programok

Csehszlovák vendégkiállítók a WAMPon!

A hollandok és finnek után, újabb két, designos nemzet mutatkozik be nálunk! Cseh és szlovák tervezők látogatnak el a kétnapos WAMPra, jégkrémes, masnis ruhakollekciókkal, vízlepergetős aktatáskákkal, egész sztorikat elmesélő pénztárcákkal kedveskedve a magyar vásárlóközönségnek. Igazi színfoltjai lesznek a vásárnak, mindenképp keressétek a standjaikat!

A hónap designere októberben: Vékony Fanni

Vékony Fannit még a holland-magyar WAMP-on ismerhette meg a közönség, a kihagyás után most pedig egyenesen a hónap designerének kijáró extrastandon lehet viszontlátni. Csodás ékszereit – melyekből gyűjteményekbe is válogattak már - egy corian nevű szuperanyagból készíti, aminek nemcsak szépsége, élettartama is a drágakövekével vetekszik. De nem korlátozódik a corianra, folyamatosan figyeli a környezetét, és, ha talál egy érdekes anyagot, hazavisz belőle egy darabot - valamire jó lesz még alapon. „Ebből adódóan a műhelyemben majdnem akkora területet foglalnak el a begyűjtött anyagok, mint a szerszámok. Van olyan, amit évekkel később veszek elő és készítek belőle valamit, de olyan is akad, ami elkallódik. Ezt előre sosem lehet tudni.”

Pecha Kucha night - a KÉK és a WAMP közös szervezésében

Dőlj hátra, és élvezz egy üdítő válogatást a hazai építész és designer szcéna legfrissebb munkáiból! Melyek a kortárs művészet új megjelenési lehetőségei (közösségi tér vs. intézményi közeg)? Hogyan kapcsolódik be egy foglaltház vagy romkocsma a kortárs művészet intézményrendszerébe? Milyen új helyszíneken tevékenykedik a kortárs művész, illetve hogyan használja fel itt szerzett tapasztalatait az alkotás folyamatában? Ezen kérdésfelvetések mentén mutatják be tevékenységüket fiatal alkotók, művészek, építészek és dizájnerek.
Időpont: 2011. október 5. 20.20
Helyszín: Szikra 1066 Budapest, Teréz krt. 62.

Balla Vivienne kiállítása - Marion

A Marion című kiállítással egy olyan világba szeretnénk elkalauzolni a nézőket, melyben az emberek még hittek a csodákban, a jóslásban,a gyógyításban,a káprázatban.
A kiállítás főszereplője Marion, egy magába forduló boszorkány lány, aki nem tudja kinek, de mágikus italokat kever, mantrákat mormol, jeleket fest a homokba-betonra, és szemtelenül be akar lépni a néző emlékezetébe és telepet akar ott verni. Mindezt a spontaneitás és ártatlanság álcájával keverve.

WAMP és KIBU a TENT Londonon!

Megérkezett londoni bemutatkozó útjáról a Pirates of the Danube workshop nyertes projektje, a Play4Power! A mókuskerékre installált energia átalakító eszköz sikeresen meggyőzte és elszórakoztatta a TENT London design fesztivál látogatóit. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a projekt további sorsa, mindenesetre gyertek, próbáljátok ki a WAMPon magatok! Pattanjatok fel a mókuskerékre, és világítsátok meg a jövőt!

Supernem Akusztik a Millenárison

A Supernem – rádióban előadott – programját most szélesebb közönség előtt, a Millenáris Teátrum színpadán szólaltatja meg, kiegészítve a repertoárt áprilisban megjelent új albuma, a Tudományos Fantasztikus Pop dalainak átdolgozásaival is. A zenekar természetesen ezúttal is a Pannon Filharmonikusok koncertmestere, Bujtor Balázs által vezetett RTQ vonósnégyessel lép színpadra, hogy a mintegy kétórás koncerttel bizonyítsa: ha a könnyűnek hívott műfaj elementáris erejét a komolynak mondott könnyedségével vegyítik ízléssel avatott kezek, akkor ebből a közönség nem kaphat mást, mint fergeteges koncertélményt és parádés szórakozást.
Október 6. 20.00
Millenáris, Teátrum

 

WAMP a Facebookon is! Csatlakozz!
Mindenkit szeretettel várunk!
A belépés ingyenes!
További infó: www.wamp.hu


Partnereink