Küldetés

Több mint vásár!

Vásár

A WAMP már több mint 10 éve egyet jelent a minőségi design termékek képviseletével. Az egykori művész piac ma már, külföldön is ismert és elismert design vásárként működik, több mint ezer hazai-és külföldi alkotóval szorosan együttműködve. WAMP-ra járni életforma, habitus, stílus kérdése. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók, és vásárlók, hanem kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok és családosok futnak össze. Magyarország legkedveltebb vásárán a válogatott kiállítók a biztosítékai annak, hogy a tervezők legjobb munkáival találkozhatnak a design szerelmesei, legyen szó jól ismert-és kezdő divatmárkák egyedi tervezésű ruháiról, divatkiegészítőkről , kézzel készült különleges lakberendezési tárgyakról, míves nemesfém ékszerekről vagy olyan gasztro termékekről, ahol nem csak a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem fontosnak tartják, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését. 

Belföldi turista

A WAMP maga is szívesen kimozdul a fővárosból, amikor a megszokott helyszínt és időpontot elhagyva egy sűrített WAMP-megjelenés utazik fesztiválokra, kiállításokra, a designhoz kötődő rendezvényekre.

Partner

A WAMP másokkal is örömmel működik együtt: rendszeresen dolgozik felkérésre időszakos projekteken, részt vesz pályázatok lebonyolításában, megvalósításában. A közös munka gyümölcsét végül gyakran a hazai pályán, a WAMP vásáron tárja a nagyközönség elé. Így landoltak a festett műanyag tehenek és a KLM díjnyertes design-kofferei a vásáron vagy így került a WAMP-ra Design Hét Budapest divatbemutatója.

Nagykövet

A WAMP a magyar design ügyét képviselő egyfajta ernyőszervezetként a design nemzetközi vérkeringésébe is bekapcsolódott: különböző nemzetközi projektek aktív tagjaként a magyar művészeket külföldön, a külföldieket pedig itthon mutatja be. 2008-ban a holland designereket, 2009-ben a finn designt ünnepelte egy-egy nemzetközi design fesztivál során a WAMP Budapesten, sőt a WAMP megjárta már London, Helsinki, Peking, Torinó s számos más világváros design rendezvényeit is. 2014 óta tavasztól őszig Bécsben, a Múzeumnegyed előtt egyre nagyobb hazai-és nemzetközi részvétellel van jelen. 2016 óta pedig a Visegrádi Alap támogatásával már kétszer láttuk vendégül a Visegrádi régió tervezőit, bemutatkozási lehetőséget biztosítva a hazai közönség előtt is a lengyel, cseh és szlovák alkotók számára!