10 év / 10 tervező: Lantos Judit

Lantos Judit a Budapesttől 20 km-re fekvő Szentendrén él és dolgozik. 1988 óta foglalkozik kerámiával, 2003-ban alapította saját műhelyét. 2006-ban létrehozta a Szentendrei Keramikusok Egyesületét, s a társaság elnökeként közel húsz kollégájával együtt rendszeresen vesz részt kiállításokon, rendezvényeken. Munkáját elsősorban a letisztult, olykor humoros designtárgyak, illetve a 60-as, 70-es éveket idéző színesdarabok jellemzik, amelyek finom faktúrájukkal, elegáns pasztell tónusaikkal egy hétköznapi étkezést is különleges élménnyé tesznek.  
 
 
Első WAMP-om
 
Az első WAMP-om, a 2006-os karácsonyi vásár volt a Millenáris fogadóépületében. Annak ellenére, hogy még én is éppen csak "megalakultam" saját műhelyileg és repertoárilag, ez az első alkalom annyira jól sikerült, és a hangulat is annyira baráti volt, hogy ott ragadtam. Azóta szinte az összes WAMP vásáron részt veszek!
 
Mit jelent nekem a WAMP
 
Azt gondolom, legtöbbünknek, akik ennyire régóta együttműködünk a WAMP-pal, nem csak egy szimpla vásárt jelent , hanem egyfajta társasági eseményt is! Nem pusztán adunk és veszünk itt, hanem kapcsolatokat teremtünk. Üzletileg is, de magánemberként is. Nekem igen sok barátom van, akiket a WAMP kapcsán ismertem meg, és nagyon sok visszatérő vásárlóm, akik szintén itt bukkantak rám.
Rendszeresen szervezek kisebb " eseményeket" a WAMP-ra. Mini vásárokat, új kollekciók bemutatását. Mivel szentendrei vagyok, sok érdeklődőnek kényelmesebb kijönni egy WAMP-ra, mint a műhelyembe. Arról nem is beszélve, hogy így nem csak az én kerámiáimat láthatják, hanem esetenként több száz másik alkotó munkáival is találkozhatnak!
 
Kedvenc WAMP-os sztorim
 
Nem szeretem a direkt reklámokat, a nyomulást, de valahogy meg kell szólítanom a potenciális érdeklődőket. Egy időben oly módon invitáltam őket, hogy " hozhatnak " nekem ajándékot. Nem gondoltam komolyan, ( bár voltak/ vannak barátok, akik ezt a mai napig is komolyan űzik!!), de ez a szövegből nem derült ki egyértelműen. Ebből aztán az lett, hogy tavaly a karácsonyi WAMP-on annyi ajándékot hoztak a látogatók, ismerősök és ismeretlenek, hogy egy plusz doboznyi cuccal tértem haza. :)
 
Mit kívánok a WAMP 10. születésnapjára
 
Születésnapján ugyanazt kívánom a WAMP-nak is, mint az összes barátomnak!
Hosszú, boldog, sikeres életet! ( bár, kissé önző módon, ezzel magamnak is ugyanezt kívánom!)
 
 
 

Partnereink