Közönségdíjas tervező áprilisban

 

Április Közönségdíja Tervezője a fércművek

A fércművek tevékenységének leírásához új szót kellett alkotni, amely kifejezi mindazt, amit a név takar.

A fércművek egy játékszerészet.

A játékszerész maga Sebők Judit, aki korábbi hivatását hátrahagyva, a textilek, filcek és bőrök világában lelt új kihívásra. A történet 2008-ban kezdődött. Az eleinte kizárólag gyerekjátékokból álló kínálat hamarosan ékszerekkel bővült, amelyek a márka eredti karakterét megőrizve, egyszerű formákból építkező, mégis játékos világba repítik a vásárlót. A precízen, kézzel előállított darabok törődéssel és szeretettel készülnek, minden egyes fércművek tárgynak lelke és története van. A recept egyszerű, mégis rafinált: egy csipet nosztalgia, némi gyermeki kedvesség, mindez kreativitással meghintve. A kollekció minden szezonban más gondolat köré szerveződik: a 2014-es tavaszi katalógus egy titkos kertbe invitál, ahol tapinthatóvá válik az évszak minden apró szépsége. Egy mesebeli univerzum tárul fel előttünk, tündérekkel, titkokat rejtő házikókkal, és persze a hozzájuk illő patinás kulcsokkal. A harsogó zöld pázsit mellett itt-ott selymes moha bújik meg, mindenütt élénk virágok virítanak, s olykor néhány mosolygós hőlégballon is feltűnik.

 

Milyen újdonsággal készülsz a soron következő vásárra?

A következő WAMP-on kizöldül a stand. A tavaszi kollekcióhoz illő installáció is készül. A fércművek tavaszát ódon kertek és természetesen sok-sok virág és a puha, zöld fű ihlette. A webáruházban már elérhetőek ezek a darabok, de tudom, hogy sokan várják, hogy megtapogathassák a katalógusból kinézett kedvenceket. Erre mindig jó alkalom a WAMP.

 

Honnan merítesz inspirációt?

Amióta szezonális katalógusokat készítek, főleg magamban keresem az érzéseket, emlékeket, amit nekem jelentenek az évszakok. Amíg tavaly egy visszafogott, pasztelles katalógus készült, mert akkor éppen az volt bennem a tavasz, idén harsogó zöld, virágmintás vidám hangulat lebegett a szemem előtt. Legújabb kedvenceim, az ásványok is megjelennek egy-két ékszeren és ezt a vonalat tervezem folytatni.

 

Milyen eredményeket értél el eddig, mire vagy a legbüszkébb?

A visszatérő vásárlóimra vagyok a legbüszkébb. Ennél nagyobb elismerés biztosan létezik, de csupán papíron. Tulajdonképpen nekik köszönhetem, hogy a hobbiból mára vállalkozás lett, és nap mint nap lehetőségem van megvalósítani az álmaimat.

 

Mióta wampolsz?

2009. augusztusában voltam először és azóta rendszeresen részt veszek a design vásárokon.

 

Mit szeretsz a legjobban a design vásárban?

Sokféle vásárban megfordultam már, de a legnyitottabb közönségre itt találtam. Nyitottak az újra, a humorra, az egyedi megoldásokra. Sok kedves ismerősre találtam az alkotók között is az évek alatt.

 

Mesélj el Wamhp-hoz kapcsolódó személyes történetet, amire szívesen emlékszel!

Az ember sosem felejti az elsőket. Így van ez az első WAMP-os vásárommal is. Óriási élmény volt. Akkor még fél méteren pakoltam ki, remegő térdekkel és fogalmam sem volt, mire számítsak. Minden várakozásomat felülmúlta.  Pontosan emlékszem, hogy először két zsebrém talált gazdára, és nem sokkal utána egy kedves hölgy hat figurámat is hazavitte az unokáinak. Vele a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Az évek során rengeteg szép emlék gyűlt össze, de ez él bennem a legélénkebben.

Partnereink