november 2007

WAMP - 2007. november 11. vasárnap, 10.00 - 18.00 óráig
Gödör Klub, akvárium terem

Téli helyszínen, a Gödör klubban jelentkezik a novemberi WAMP
Témánk: Építészet és Tárgy

A 2007. november 11-i WAMP  vásár hívószava ezúttal az építészet. A szokásos vásár 100 alkotója mellé a témához kapcsolódva előadásokat és kamara-tárlatot is szervezünk.
A novemberi WAMP-on az építészet is belopakodik a tárgyak közé,  a vásározás mellett vagy után lehet kiállítást is nézni, előadásokat is hallgatni. A tárlaton fiatal építészek által alkotott tárgyakat mutatunk be, melyek a konzervatívtól a progresszív irányokon át az emergens építészetig több irányt is képviselnek.
Kiállítók: Szőnyi Anna, Demeter Ágota, Muszbek Johanna, Vass-Eysen Áron, Mester Borbála.

Délután pedig előadások, beszélgetések. Moderátor: Martinkó József, a hg.hu főszerkesztője

15 órától induló előadás címe: Médiahomlokzat Budapesten: a Design Hotel. Meghívott előadóink: Z. Halmágyi Judit, Somlai Fischer Szabolcs és Kellner Krisztián építészek.
16 órától Turányi Gábor építész tart előadást, "A tanítás tárgya..." címmel. Gazdagon illusztrált összefoglalást hallunk a tárgyformálás és a háztervezés összefüggéséről és egymásra hatásáról. Beszámoló hangzik el két MOME akcióról is.
A helyszínen először lesz megtekinthető és kipróbálható a KÉK (Kortárs Építészeti Központ) építészének, Vidó Nórának a WAMP számára készült alkotása, egy, a budai Skála darabjait felhasználó öltözőfülke, amelyet a bécsi közönség az október 19-21.-ig tartó Blickfang Design vásáron a WAMP standon már tesztelhetett.

Program:
Kiállítás egész nap építészek munkáiból. KÉK installáció a helyszínen!
Előadások:

15.00 Médiahomlokzat Budapesten: a Design Hotel-ről Kellner Krisztián és Z.Halmágyi Judit építészek beszélgetnek
16.00 "A tanítás tárgya..." Turányi Gábor építész, egyetemi tanár előadása

10.00 - 14.00 kreatív sarok gyerekeknek

Novemberi WAMP fő támogatója a Raiffeisen bank.

www.wamp.hu
www.hg.hu