Mi a WAMP?

Több mint vásár!

Vásár

Havonta jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket, neves galériákat tár a nagyközönség elé. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók, és vásárlók, hanem budapestiek, turisták, kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok, bringások és családosok futnak össze. Évente egyszer kinyílik a nagyvilág felé, olyankor egy-egy designnagyhatalom legnevesebb alkotóit és munkáit látja vendégül Budapesten.

Belföldi turista

A WAMP maga is szívesen kimozdul a fővárosból: a második évétől egyre gyakoribbak az úgynevezett WAMP-projektek, amikor a megszokott helyszínt és időpontot elhagyva egy sűrített WAMP-megjelenés utazik fesztiválokra, kiállításokra, a designhoz kötődő rendezvényekre.

Partner

A WAMP másokkal is örömmel működik együtt: rendszeresen dolgozik felkérésre időszakos projekteken, részt vesz pályázatok lebonyolításában, megvalósításában. A közös munka gyümölcsét végül gyakran a hazai pályán, a WAMP vásáron tárja a nagyközönség elé. Így landoltak a festett műanyag tehenek és a KLM díjnyertes design-kofferei a vásáron vagy így került a WAMP-ra Design7 divatbemutatója.

Nagykövet

A WAMP a magyar design ügyét képviselő egyfajta ernyőszervezetként a design nemzetközi vérkeringésébe is bekapcsolódott: különböző nemzetközi projektek aktív tagjaként a magyar művészeket külföldön, a külföldieket pedig itthon mutatja be. 2008-ban a holland designereket, 2009-ben a finn designt ünnepelte egy-egy nemzetközi design fesztivál során a WAMP Budapesten, sőt a WAMP megjárta már London, Helsinki, Peking, Torinó s számos más világváros design rendezvényeit is.

Pályára állítva

A mai magyar divat és design törekvéseit támogató WAMP célja a 2006-os kezdetektől fogva az, hogy a maga szerény eszközeivel a közízlés formálójává válhasson, és támogassa a magyar designtermékek marketingjét és imidzsét. További célok, hogy a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye. Mindezek nélkülözhetetlen eleme a párbeszéd: a szakma és a nagyközönség között, designer és vásárló között, és persze vásárló és vásárló között.

A WAMP amely indulása óta a tervezők megjelenésének hangsúlyos platformja lett. Az egykori művész piac ma már, külföldön is ismert és elismert design vásárként működik, s egyfajta ernyőszervezetként segíti a magyar formatervezés ügyét. A majd 700 alkotót márkaépítéssel, eladási technikákkal, más praktikus témákkal foglalkozó workshopokkal is támogatja. A WAMP+ keretein belül speciális installációval hívja fel a látogatók figyelmét a kivételesen magas színvonalú tárgyakat készítő designerek munkáira.

Partnereink