április 2007

WAMPWAsárnapi Művész Piac újra szabadtéren!
Időpont: 2007. április 22. 10.00-18.00
Helyszin: Erzsébet tér (volt Volán buszpályaudvar)

A Föld Napján témánk a recycling design. A megszokott 100 kiállítón túl  recyling termékekkel, kiállításokkal és egyéb kapcsolódó programokkal jelentkezik az idei első szabadtéri WAMP.

Recycling?

“A tárgyak világában a képlet rendkívül egyszerű: amire szükségünk van, az éppen nincsen birtokunkban, az a sok kacat, amivel viszont rendelkezünk, úgy tűnik semmire sem jó. Ki kell tehát találni valamit!
A fogyasztói társadalmakban ekkor szoktak pénztárcához, hitelkártyához, egyebekhez nyúlni. Lemenni a sarki fűszereshez és beszerezni a szükséges dolgokat. Aztán következik a konkrét probléma elhárítása, vagyis hosszabb-rövidebb idejű használat után a tárgy bekerül a kacat kategóriába, és a beszerzés procedúrája kezdődhet előről. Ez a konstrukció napjainkra bolygónk élhetőbb részét vagy kifosztotta természeti kincseiből, vagy egy hatalmas szemétheggyé változtatta.
Korunk stratégiai kulcsfogalma, a környezettudatos újrahasznosítás vezérszava, vagyis a recycling. Sőt, ez az eljárási mód a design, vagyis a kortárs formatervezésen belül re-design néven önálló műfajjá kezd válni napjainkban. Anyagtakarékos, költség-hatékony és az oktatásban kiválóan alkalmazható módszer ez, amiben az ifjú tehetségek felszabadultan asszociálhatnak különféle hasznos tárgyakra egy nagy halom szemét előtt állva is. Van itt ötlet dögivel a kuka foteltől a PET-palack esztergáig mindenre. Tessék mazsolázni!”   Akár a WAMP-on is.

Martinkó József hg.hu, főszerkesztő

Kiállítások:

hg.hu: Újratöltve
bpstreet analog dialog
(fotó/videó galéria a Critical Mass-ról,
bpstreet visual: Budapest utcái)
Boulevard&Brezsnyev RECYCLING! kiállítás

 

Recyling Programok:

10.00 - tól gyerek és felnőtt újrahasznosítási workshop-ok egész nap (Szabó Eszter Ágnes, Makrai Sonja-HINTS, Voloncs Kata)
Rajzverseny gyerekeknek

Cyling recycling: bicikli átvizsgálás a Critical Mass felvonulás előtt

11.00 - tól kötetlen beszélgetés
Téma: újrafelhasználás a művészetben
(bpstreet, recycling alkotók, ZÖFI, Retextil)

 

 

14.00-18.00 RadioC zenél

18.00-21.00 kerekasztal beszélgetés, vetítések klíma- és civil szervezetek szakértőivel. (Energia Klub, Greenpeace Magyarország, Védegylet)

22.00 Korai Öröm koncert a Gödörben

24.00 Dj Kokalo (RádióC)

A Sirályban pedig WAMP Kiállítás 2007. április 16-23.ig!

A Recycling WAMP kiemelt támogatója a MOL.

Minden WAMP-olni vágyót szeretettel várunk! További információk:

www.wamp.hu
www.godorklub.hu
www.bpstreet.hu
www.hg.hu

Következő WAMP: 2007. május 20.