100% természetes, környezettudatos hazai márka - Nove Designs

Vannak olyan minták, szabásvonalak, amiket ha meglátsz rögtön tudod, hogy melyik márkához tartozik az adott ruha. Nekünk ilyenek a Nove Designs ruhái. Nőies szabások, romantikus minták, BIO pamut, mini széria, ez jellemzi legjobban a márkát. Pallos-Segretain Ágnest, a Nove Designs alapítóját a Kálvin téri showroomban látogattuk meg, és kérdeztük a márkájáról, felhasznált alapanyagokról.

A Kálvin térnél a Baross utca 3-ban található egy kis műhely, ahol a ruhák szabása történik illetve a kész termékeket és textileket is itt tárolják. Ez egyben egy mini bemutatóterem, ahol bejelentkezés után lehetőség van a ruhákat felpróbálni és a textileket személyesen megnézni. 

NÉZZ BE A NOVE DESIGNS SHOWROOMJÁBA: https://www.youtube.com/watch?v=YLcdXj-_ZxU

Hol lehet még találkozni a ruháitokkal?

“Több mint 10 éve járunk a WAMP Design vásárra. A WAMP-on tudok sokszor személyesen találkozni új és régi vevőkkel, gyakran itt ismerik meg új vevők a márkát és jönnek be hozzánk a műhelybe próbálni. Mindig készülünk új termékekkel is a WAMP-ra, illetve ezekre az alkalmakra töltjük fel teljesen a készletet. Egyeben szeretek a WAMP közösség tagja is lenni, a 10 év alatt sok szuper alkotót ismertem meg, akivel jókat beszélgetünk és tapasztalatot osztunk meg.” - mesélte Ági.
Fotó: Borbély Bori

 
Mi a WAMP?

A WAMP Design vásáron magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság. 

A WAMP egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus, ezáltal a dizájn nem egy elvont művészeti fogalomként jelenik meg, hanem egy izgalmas lehetőség, ami becsempészhető az emberek mindennapjaiba. 

https://wamp.hu/hu

Fotó: Nove Designs

A NOVE Designs egy kis családi vállalkozásként indult, de mára már kinőtte magát az eredeti ötletből. Baba, gyerek és női ruházatot, valamint kiegészítőket is gyártottak korábban organikus GOTS (BIO) vagy Oeko-tex minősítésű textilekből, de a baba és gyerek ruhákat szépen lassan elhagyták. Fontos számukra, hogy csak minőségi alapanyagokkal dolgozzanak, szigorúan meghatározott követelmények szerint. Textiljeik nem tartalmaznak az egészségre káros vegyszereket, rákkeltő anyagokat valamint a gyártás során megfelelnek az emberi és környezeti elvárásoknak (mint például: vízhasználat szabályozása és a gyermekmunka tiltása). Minden darabból kis sorozatokat gyártanak és inkább igény szerint pótolják azokat, így könnyen tudnak váltani és új modelleket, mintákat is bevezetni. Termékeik mind Magyarországon készülnek és a gyártásban is aktív szerepet vállalnak a szabásminta készítés és a szabás terén.


“Fontos számomra, hogy milyen földet hagyunk magunk után, ezért választottuk ezeket az anyagokat!”


Fotó: Borbély Bori

Mit jelent a GOTS tanúsítvánnyal rendelkező textil? 

A GOTS (Global Organic Textile Standard) textileket szigorú környezeti és társadalmi  kritériumoknak megfelelően gyártják. A GOTS minősítés egy független szervezet, amely a teljes ellátási láncot ellenőrzi már a gyapot termesztésétől egészen az utolsó lépésig. A GOTS textileknél a gyapotot ökológiai módon termesztették, szigorú környezetvédelmi szabványokat dolgoztak ki a feldolgozásra (tiltott a káros vegyszerek használata, tiltott a  génmódosítás, illetve fontos az energia és vízhasználat csökkentése), a gyárakban  méltányos munkakörülmények között, csak felnőtt emberek dolgozhatnak.

A Nove Designs termékei 100%-ban természetesek, hiszen GOTS minősített organikus pamut textilekből készülnek, és a kiegészítők (címkék, cipzárok, patentok és cérnák) Oeko-tex 100-as minősítésnek felelnek meg. A ruhák tervezése és varrása teljes mértékben kis mennyiségben Magyarországon történik. Környezettudatosak, hiszen a textilek mentesek a káros vegyszerektől és festékanyagoktól.

A márka célcsoportjának tekinti azokat a nőket, akik szeretnek elegánsan öltözni és/vagy szeretik a romantikus mintákat, szeretnek a színtípusuknak megfelelően öltözni és szeretik a kombinálhatóságot. 

Fotó: Borbély Bori

Keressétek a Nove Designst időpont egyezetetéssel a showroomba és a WAMP Design vásárokon!

Weboldal: https://novedesigns.com

Facebook: https://www.facebook.com/novedesigns

Instagram: https://www.instagram.com/novedesigns

Partnereink