Az év színe a Viva Magenta a magyar tervezőknél is hódít

A Pantone Intézet 2000 óta minden december elején bejelenti a következő év színét. 2023-ban ez a szín a PANTONE 18-1750 Viva Magenta árnyalata lett. Hogyan használják az év színét a magyar kézművesek, tervezők, designerek? 

A kiválasztott szín egy trend előrejelzés is, hiszen az év színe nagyban befolyásolja a divat, a művészet és a belső terek divatját is. A kiválasztott szín optimizmus és örömöt közvetít, rendkívül erőteljes és önkifejezésre ösztönöz.

„A technológia korszakában a természetből és a valóságból merítünk inspirációt. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta a vörös palettáról származik, és a bíbortetűből nyert kármin ihlette, amely a természetes festékcsalád egyik legértékesebb színezéke, valamint az egyik legerőteljesebb és legragyogóbb, amit a világ ismer. Az ősanyagban gyökerező PANTONE 18-1750 Viva Magenta újra összekapcsol minket az eredetivel. A természet erőit megidézve a PANTONE 18-1750 Viva Magenta felpörgeti szellemünket és segít építeni a belső erőnket” – Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója.

Összegyűjtöttük alkotóink kínálatát hasonló színekben:

Az ékszereknél hódít a magenta:

A Bibeton márka tervezője Mészáros Orsolya 2013 óta foglalkozik betonékszerek készítésével. A Helena szett egy kerek medálból - színes betonnal és egy csipet arany festéssel - és egy színben és alakban hozzá passzoló fülbevalóból áll. Franciakapcsos fülbevaló "ékköve" az anyagában színezett finom beton ami a visszacsiszolás után éri el a terrazzo hatást. A hozzá kapcsolódó medál 4 féle hosszal rendelhető.

https://www.bibetonshop.com/product-page/helen-szett

A betteebead márka alkotója Radvánszki-Széki Bettina nem fél más merész színekkel kombinálni az év színét.

“Mindig is vonzottak a színek, a különböző anyagok és a design, mindemellett a családomban öröklődő a kreativitás, a művészetek iránti érdeklődés és az alkotásvágy. Szeretek játszani a színekkel, formákkal, textúrákkal, végeredményben azt gondolom, hogy mindig ízléses és feltűnő darab születik meg.”

Nézzétek meg a weboldalt és keressétek a csodás színeket és színkombinációkat:

https://www.betteebead.com/vasarlas/

Ditke préselt virág ékszerei között is találunk magenta színűeket. 

http://www.preseltvirag.hu/


Az Aventurindesign ékszerek egyedileg, kézzel csomózva készülnek. Természetesen az ásványok között is találtunk a magentához hasonlót.

https://aventurindesign.hu/

Magenta színű sálak

A Blue Birds’ Handwoven a Mody Arte – Modrovics Krisztina és a Moira World – Jancza Pintér Márta alkotói közössége. Márta népi kézműves, takács, takács szakoktató, Krisztina jelenleg a népi kézműves, takács képzés végzős hallgatója. Mindketten több évtizede intenzíven a fonalak és textilek megmunkálásával, hasznosításával foglalkoznak - kötés, horgolás, fonás, szövés.  A kézi szövéssel visszakanyarodnak a múlt értékeihez, de egyben a mai ember igényeihez is alakítják. 

“Hiszünk abban, hogy az értékeket megőrizve kell divatos, korszerű termékeket alkotni. Termékeinket a múlt eszközeivel, az örök anyagokból, a jelen emberének készítjük. Természetes alapanyagokkal dolgozunk, jellemzően magyar kézműves fonalakkal. A fonal fajták között megtalálhatók a merinó gyapjú, pamut, len, mullberry, tussah, burett selyem, cashmere, yak, alpaka és teveszőr is. Fontosnak tartjuk a természeti értékeket, a fenntarthatóságot, ezáltal tartós és minőségi ruhadarabok, lakástextilek és kiegészítők elkészítését.”

Képeken: mindegyik sál hagyományos, kézi szövőszéken készült kézimunka. 

1. kép: takácsmintával díszített sál superwash merino és mulberry selyem fonalakból szőve.

2. kép: vászonban szövött sál selyem/merino hosszan színátmenetes fonalból szőve.

www.bluebirdshandwoven.com

SilkbyHajna-t is inspirálta az év színe, így januárban elkészítette ezt a kézzel festett magenta színű selyemsálat. További sálakat nézegessetek a weboldalán: https://silkbyhajna.hu/

Polka Dog táska nem csak kutyásoknak

A Polka Dog a kutyás kiegészítők mellett magas minőségű táskákat is készít. Méltán népszerű náluk a gymbag, amit 7 éve készítenek rendületlenül. Három méret közül is tudtok választani: 

  • normál, felnőtt méret: 31x45 cm
  • nagyobb gyerek méret (a gyerek szó ne tévesszen meg, simán hordhatja felnőtt is) 34x30 cm
  • mini méret, ha csak pár apróságot dobnál bele: 31x27 cm

És a csodás színek között persze hogy találtunk magentát is.

https://www.polkadog.hu/

Vásárlói kérésre magenta színű BibiartBags táska

A BibiartBags-nél Salamon Mariann először vásárlói kérésre készítette ezt a feltűnő, mégis nőiesen letisztult vonalú hátizsákot, hologramos kígyómintás fedél résszel. Ez a táska biztosan magára vonzza a tekinteteket színváltós fedelével és merész színével. 

https://www.bibiartbags.com/

Hasonló színárnyalat az Audrey Leather Goods-nál is

Ha a magentához hasonló színű, egyedi, vidám és mindezek mellett még praktikus pénztárcát keresel, akkor a MITTA-t pénztárca lesz az. Nincs két egyforma darab. Biztosan hűséges társad lesz a hétköznapokban. Manapság már sok mindent mobillal fizetünk, így Adrienn arra is figyelt, hogy a telefonnak is legyen benne helye. A cipzáros zseb az aprópénznek a belső két rekesz a papírpénz tárolására alkalmas, de bőven jut hely a kártyáknak is. Összesen 16 db-ot tudsz benne tárolni, plusz egy kártya zsebet kívül is találsz. 

https://audreyleathergoods.hu/

Magenta színű ruhák

Varianno gyermeki játékosságot megidézve alkotja meg a gyerekek kedvenc Variannokids darabjait. Kizárólag Öko-tex és GOTS minősített, természetes anyagokból készülnek a többfunkciós, kifordítható, időtálló, több méreten keresztül hordható ruhák babák és kisgyermekek és a Mamik részére. Praktikus, időtálló ruhák, melyek több szezonon keresztül és többféleképpen hordhatók. A fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében készülő ruhákkal új irányt szeretnénk mutatni az öltözködésben.

"A viva magenta évek óta helyet kap a Varianno gyerekruha kollekciókban. A kedvenc kifordítható szoknyánk egyszínű oldalát is ebből varrtuk. Szoknyákat megrendelésre készítjük, a mintás oldalt a megrendelő választhatja ki.

A praktikus térdfoltos és popófoltos joggereink egyik kedvenc színe szintén ez az árnyalat, nálunk fukszia néven fut. 

Vagány, szuper kényelmes ejtett ülepű, strapabíró jogger fazonú nadrág.  Három méretet lefed, alkalmas hordozáshoz és mosható pelenkához is. A vagány elasztikus softshell térd és popófolt kopás-kosz és vízállóságot biztosít. Ajánljuk otthonra, bölcsibe, oviba kinti vagy akár benti nadrágnak is."  

https://varianno.com/

Női ruhában is találhatunk viva magenta színűt. NAOmia ruhája 100% hernyóselyem ruha, tenyésztett gyöngy gombokkal.

https://www.facebook.com/naomiadresses

Viva Magenta a csomagoláson

Dr Honey magenta színű terméke a virágméz. Természetesen nem a méznek van magenta színe, de a termék csomagoláson is igen ütős ez a szín.

A Dr Honey vegyes virágméze igazi tutti-frutti: rengeteg féle virágról gyűjtik hozzá a méhek a nektárt, ideértve a gyógynövényeket is. Összetétele rendkívül eltérő lehet, de minden esetben kizárólag virágok nektárjából készül. E mézek színe rendkívül változatos, általában sötét árnyalatúak, barnás színűek. Használható felső légúti megbetegedéseknél, sebek fertőtlenítésére, égett bőrfelületek kezelésére, hideg és meleg italok ízesítésre, sütéshez és főzéshez. Ezen kívül mint kozmetikai szer ápolja a bőrt és a hajat.

www.drhoney.hu

Keressétek a magyar termékeket a következő WAMP Design vásáron, március 12-én vasárnap a Bálna Budapest 1. emeletén.

További információ: https://fb.me/e/2D4QbjEN1

Partnereink