Gasztro különlegességek a WAMP-on

A WAMP-on a hazai designerek, alkotók, művészek mellett olyan különleges kiállítókkal is találkozhatnak a vásárra látogatók, akik különböző gasztro finomságokat kínálnak. Ezekből a kiállítóinkból szemezgetünk most egy kicsit.

Biksi méhészet

A Biksi Méhészet 1968 óta működő családi vándorméhészet, ahol szívvel-lélekkel és 50 év tapasztalatával, immár a harmadik generáció részvételével zajlik a méhészkedés.

“Azért dolgozunk, hogy vásárlóink asztalára kiváló minőségű mézek és méhészeti termékek kerülhessenek. Törekvésünket számos szakmai díj mutatja, amik nemcsak a méhészetben elért eredményeket, de a mézek kiválóságát is bizonyítják. Az ország legrangosabb “Év méze” versenyen elért eredményekre vagyunk a legbüszkébbek.”

A méhészetben hagyományos eljárással termelnek nagy tisztaságú mézet, kiváló minőségű virágport és érintetlen méhviaszból magunk öntik a gyertyákat is. 

Ajándék ötletnek is kiváló, keressétek a Biksi méhészet standját mindhárom karácsonyi vásárunkon. 

https://biksimeheszet.hu/

Egri Chiliagok

Az Egri Chiliagok kistermelői chili szószok, őrlemények, aszalványok és savanyúságok történelmi köntösbe bújtatva. A pikánstól az extrém csípősig, díjnyertes szarvasgombás, fekete fokhagymás és egyéb szósz különlegességek csak rád várnak mind a három karácsonyi WAMP Design vásáron!

https://egrichiliagok.hu/

Hékás tanyasi finomságok

A Hékás tanyasi finomságokkal először találkozhattok a WAMP-on. Ismerjétek meg őket!

“Julcsi és Dávid vagyunk. Főként édesburgonyát és más zöldségeket, de málnát is termesztünk. Minden termékünket ezekből készítjük. Nem használunk semmilyen vegyszert, műtrágyát, növényvédő szert, talajfertőtlenítőt. Olyan élelmiszert készítünk, amit vegánok, különböző ételintoleranciával rendelkezők, diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatnak. A befőzés egész folyamata igen csekély mennyiségű hulladékkal jár, mivel ennek nagy részét komposztáljuk. Az üvegeket visszaváltjuk a piacokon. Törekszünk a környezetbarát megoldásokra a termesztéstől a feldolgozásig, ahogy a hétköznapok során is.”

A Hékás tanyasi finomságok standját mindhárom decemberi vásáron megtaláljátok! 

https://hekas.hu/

Gourmand Company - Terra Tuffola

Azaz minden, ami szarvasgomba. 

“2008 óta gyűjtöm a szarvasgombát, Egerben 2010-ben kezdtük el az értékesítést, amikor őstermelőként meghívást kaptam a kézműves vásárba. A friss szarvasgomba iránt hatalmas volt az érdeklődés. Kétféle termékkel készültünk: szárított vargányát és szarvasgombát összevágtunk, felöntöttük olajjal és szarvasgombás olajként árultuk. Ezek voltak az első termékeink. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy azt gondoltam, miért ne próbáljunk mást is? Így lettek édes-csípős szószok, majd bővült a szarvasgombás kínálat és föld feletti erdei gombákból szárítmányokkal, fűszersókkal készítettük el az új termékeket.”

A Terra Tuffola célja, hogy minőségi élelmiszert kínáljon a gasztronómiára igényes vevőknek. A szarvasgomba nem a gazdagoké, a szarvasgomba mindenkié, aki értékeli az ízeket! Egyben kiváló ajándéktárgyak is, kortól, nemtől függetlenül. 

https://www.terratuffola.hu/

 

Partnereink