Paloma Studio & WAMP együttműködés

Mindig nagyon örülünk, ha egy együttműködés kapcsán keresik meg a WAMP-ot, de amikor ez a kiállítóink támogatását is jelenti az még nagyobb öröm nekünk szervezőknek is! A Paloma Studio az egyik legszínesebb hazai tervezői közösségi tér a Paloma Művészudvar földszintjén, az Astoriánál. Az alapítók, Fülöp Erika (New Accent), Horák Andrea (Handrea Design) és Wild Judit (Vadjutka) már korábban is együttműködtek a Paloma Művészudvarban egy hasonló, ám kisebb tér kialakításában és működtetésében.

A Paloma Művészudvar
 
A ház építtetője Wagner János építész, egy építészdinasztia alapítója. Nagy családja otthonának épült ez az eklektikus stílusú, árkádos, szellős pesti bérház. 1894-­ben az építés évében ünnepelte a családfő tervezői munkásságának 50. évfordulóját. Az 1990­-es években nyitott meg a Paloma üzletház a Wagner ház földszintjén és félemeletén. Pár éves sikeres üzemelés után a belvárosi, könnyen megközelíthető bevásárló központok megjelenésekor az üzletek forgalma jelentősen visszaesett és néhány kivételtől eltekintve a boltok elköltöztek, bezártak. Erre a sorsra jutott a Paloma is, majd több mint tíz évig a félemeleti helyiségek üresen álltak.
 
A helyiségcsoportot 2014 májusában bérelték ki fiatal művészek és designerek az V. kerületi Önkormányzattól, amely a projektet támogatva felújította az elhanyagolt állapotú központi lépcsőt. Az alkotók megtartották a korábbi Paloma nevet és több csoportos és egyéni bemutatótermet működtetnek a félemeleten és a földszinten. Az épület felsőbb szintjein magánlakások találhatóak. A közösségi bemutatótér célja a magyar design, a képző- és iparművészet és kézművesség népszerűsítése, jelenleg is több alkotóművész munkái láthatók az udvarban. A Paloma különlegessége, hogy az alkotókkal személyesen is találkozhatnak a látogatók, hiszen többségében maguk biztosítják a személyes jelenlétet a szobákban.
 
 
A Paloma Studio is megnyitja kapuit
 
Erika, Andrea és Judit számára 2022 őszén eljött a növekedés ideje: megalakult a Paloma Studio, ahol a korábbinál több hazai tervezőnek tudnak megjelenési lehetőséget biztosítani. Az itt található hazai tervezők termékeinek spektruma igen széles: ékszerektől és táskáktól kezdve, a ruhákon át a lakberendezési tárgyakig minden megtalálható, amit másoknak, vagy magunknak ajándékozhatunk. Látogass el a hivatalos megnyitó eseményre december 2-án: https://fb.me/e/2u0bwKkwo
 
 
A Paloma Studio decembertől kezdődően minden hónapban egy vendégtervezőt is bemutat, aki a WAMP kiállítói közül kerül kiválasztásra, ezzel lehetőséget biztosítva egy újabb alkotónak a bemutatkozásra. Az első vendégkiállító a Wildpastel.
 
Wildpastel a Paloma Studioban
 
A Wildpastel 2011 nyarán kelt életre, már az előtt, hogy a márka két tervezője (Tóth Cecília Tünde és Garamvölgyi Eszter), befejezték volna a Modart 3 éves divattervező képzését. Az iskola elvégzése mindkettőjük nagy álmai között szerepelt. A két különböző személyiség, ötletei összecsengtek és álmaik életre keltek a Wildpastelben. Jelenleg a Wildpastel kollekcióit, Tóth Cecília Tünde (tervező-tulajdonos) állítja össze, a márkát jellemző vonásokkal. Így továbbra is a fő tervezési szempontok: a könnyedség, a letisztultság és a játékosság. A Wildpastel márka ruhái, a fesztelen és kellemes érzés mellett, csinos, nőies megjelenést kínál viselőinek.
 
A Wildpastelt november 24-től december 23-ig találjátok meg a Paloma Studioban.
 
 
Cím: Paloma Studio, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16, az udvarban balra

Partnereink