Támogató közösségek találkozása

“A Mompreneur az az anyuka, aki összehangolja a családi életet egy saját vállalkozással. Általában nagyon sok kérdés merül fel a vállalkozás indításakor vagy menet közben, amikor a Google már nem elég jó tanácsadó; de olyan is van, aki éppen csak egy jót beszélgetne hasonló ambíciókkal rendelkező anyukákkal.” - olvasható a Mompreneurs - magyar vállalkozó anyák csoportjának bemutatkozó szövegében.

Erika 2017 őszén abból az indíttatásból hozta létre a csoportot, hogy egy egymást támogató online közösséget hozzon létre. Sikerült. Az sem meglepő, hogy a Mompreneur közel 17.000 fős Facebook csoportjában és a WAMP kiállító között van átfedés. Most szeretnénk nektek pár inspiráló közös tagot bemutatni.

Tóth Judit szín és stílustanácsadó, nevéhez kötődik a PEARLY ékszer márka. A saját vállalkozáshoz, ékszer márkához azonban hosszú út vezetett.

“Gyermekkorom óta imádtam a divattal, stílusokkal foglalkozni, otthon az összes babámnak fellépőruhát terveztem…. Hiszem, hogy a kreativitás mindenkiben ott lapul, azonban az évek múlásával, felnőve elengedjük a gyermeki énünket. Velem is ez történhetett. A Külker Főiskola elvégzése után egyszer csak a multik világában találtam magam, marketinges lettem, de valami mindig hiányzott. 10 év telt el mire úgy éreztem, nem tudom és nem akarom tovább elhallgattatni a legbelső énem hívását, mely a divattervezés, sminkelés, majd az ékszertervezés felé húzott.” - mesélte Juci.  

Mindeközben Juci feleség és két csodás gyermek anyukája lett, számos kreatív iskolát és képzést végzett el. 

“Végre maximálisan úgy érzem, a helyemen vagyok, imádok emberekkel foglalkozni, szín- és stílus tanácsadóként ma már abszolút komplex élményként tekintek a női lélek megszépítésére, a stílusra, a magyar dizájnerek termékeinek értékére. Jelenleg a saját ékszer márkám a PEARLY építésén, szépítésén dolgozom, és workshopokat tartok a saját stúdiómban Budaörsön valamint a WAMP design vásáron, olyan érdeklődőknek, akik szeretnék kipróbálni, milyen egy igazi kreatív folyamatban részt venni, megtervezni, színtípusra szabni és elkészíteni a saját bőr ékszerüket. 

Juci évek óta járt a WAMP-ra nézelődőként, vásárlóként, majd 2022. márciusában már mint kiállító is részt vett. 

“Elképesztő csodának élem meg, hogy ott lehetek, egy álom vált valóra számomra ezáltal. Nem túlzok! A WAMP számomra az egyediséget, a csodát, a tervezőkkel való élő kapcsolatot jelenti, azokat az embereket, akik a pult mögött állva valami olyat kínálnak, melyet előtte hetekig-hónapokig-évekig tökéletesítettek, szerettek, imádtak és őszintén hisznek a termékeik egyediségében, illetve abban, hogy a fast fashion kora lejárt!

Manapság a WAMP-ra kijönni szerintem azért is egy élmény, mert rengeteg, elképesztően kreatív emberrel, "onewomanshow"-val (sok a női energia, ugye...) találkozik az ember (itt fut össze a MOMP és a WAMP csoport, akik gyermekvállalás után, vagy egy élethelyzet változás miatt elhatározták, hogy a kreatív energiáikat összesűrítve belekezdenek egy vállalkozásba. 

 

A MOMP csoportot első sorban azért szeretem, mert nagyon aktív, MINDENRE van válasz - tényleg - összetartó, hiánypótló közösség. A WAMP és a MOMP hasonló értékek mentén működik: a női energiákat támogatva igyekszik segíteni abban, hogy megtalálják a nők a belső egyensúlyukat az alkotásaik révén - azt hiszem, ez az elmúlt években a tendencia - hálistennek - növekszik. A csoporttal úgy találkoztam, ahogy szerintem sokan mások: valaki ajánlotta. Először csak néztem őket, aztán lassan eljött az idő, hogy én is egy lettem közülük. Ez elképesztő büszkeséggel tölt el. 

Keressétek Jucit a decemberi WAMP vásárokat, ahol workshopra is tudtok hozzá csatlakozni!

https://makeupstyledesign.com/

https://www.facebook.com/pearlybudapest

Maradjunk továbbra is az ékszereknél, ha nem színtípus szerint akarnánk kiválasztani azokat, akkor válasszunk számunkra motiváló darabokat. Ebben segíthet nekünk dr. Kónya-Kiss Andrea, aki life és art coachként dolgozik és a női szerepek, a megújulás szimbólumait megjelenítő ezüst ékszereket tervez és készít.

“Jogászként dolgoztam másfél évtizeden át először közbeszerzési, majd munkajogi területen. Kisfiam érkezésekor hirtelen, egyik napról a másikra szakadtam ki a környezetemből és tapasztaltam meg új szerepeket, amik azóta is meghatározzák az életemet. Igyekeztem összeegyeztetni az új, szülői szerepemet a munkámmal. Olyan lehetőségeket kerestem, amik elég rugalmasak ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen a szakmai és magánéletem. Gyakorlatilag egy új élet kezdődött, amiben meg kellett találnom saját magamat.

Sokat jelentett, hogy a Mompreneurs - magyar vállalkozó anyák csoportban láthattam, hogy nem vagyok egyedül ebben az élethelyzetben és van reális lehetősége a szakmai megújulásnak. A csoportot négy évvel ezelőtt, 2018-ban egy szintén anyuka, ötvös tanuló társam ajánlotta, épp abban az időszakban, amikor a legnagyobb szükségem volt arra, hogy hasonló ambíciókkal rendelkező anyukákkal találkozzam. Személyes és online kapcsolatokat is köszönhetek ennek az összetartó közösségnek. Itt kaptam lehetőséget például hasonló gondolkodású fotóssal, honlapszerkesztővel, grafikussal való együttműködésre. Ők, szintén Mompreneur-ként, teljesen értették azt a helyzetet, amikor anyukaként, sokszor szinte lehetetlen küldetésnek tűnve, megpróbálja valaki összehangolni a családi életét saját vállalkozásával.” 

Andrea korábbi hobbiját, a tűzzománc ékszerkészítést fejlesztette, szakmát és életmódot is váltott: ötvös lett. 

“A WAMP keretei között kaptam arra lehetőséget, hogy személyesen is be tudjam mutatni az ékszereimet az érdeklődőknek és megismerkedhettem hozzám hasonló magyar tervezőkkel is. 2021 év végén kerültem be a WAMP tervezői közé, ami igazi öröm volt számomra, hiszen megfeleltem mindazoknak a kritériumoknak, amik egy nagy múltú, színvonalas művészeti vásáron kiállítóként való részvételhez szükségesek. Hihetetlen élmény volt a műhelyből kilépni, és feltöltődni az alkotásaimról kapott rengeteg pozitív visszajelzéstől. Megismerkedhettem hozzám hasonló magyar tervezőkkel is, akik egytől egyig segítőkészek és barátságosak, szívesen osztották meg velem tapasztalataikat. Egy olyan közösségbe csöppentem, ahová jó tartozni, ahol a vásárok kiállítóként is hangulatosak és élményszerűek. Ékszereim mind az útkeresésről, önismeretről, fejlődésről, megújulásról szólnak. Ezt felismerve kezdtem el tudatosan ezekhez a témákhoz kapcsolódó szimbólumokkal, segítő jelképekkel foglalkozni. Egyre inkább érdekelt, hogy az alkotás, a kreativitás milyen eszközökkel, milyen módon tudja segíteni az emberek fejlődését, önismeretét. Jelenleg art coachként kreatív eszközökkel támogatom a nőket az életükben bekövetkező változások kezelésében, a megújulásban, hogy derűsen és kiegyensúlyozottan járhassák tovább a maguk útját. Egyéni és csoportos foglalkozásokon segítek végig gondolni, milyen szerepeik vannak, mi az, amiben jól érzik magukat, és mi az, amit szívük szerint már elengednének. A tűzzománc ékszer, amit saját maguknak készítenek közben, mindig emlékezteti majd őket céljaikra, vágyaikra, hogy soha ne tévesszék szem elől azokat.”

Keressétek Andreát, Konyssa márkáját a december 4-i WAMP Design vásáron.

https://konyssa.com/

https://www.facebook.com/konyssaenamel


 

Partnereink