Kifinomult erő -Június tervezője: Agneskovacs

Ági nem csak földrajzilag, hanem génjeiben is hordozza a művészi érzéket és a kézművesség iránti rajongást, a cipész és szíjgyártó mester dédpapáknak, és a varrónő nagymamának köszönhetően. Művészeti szakközépiskola után nem is jöhetett más, mint a földijéről elnevezett MOME.
Azóta pedig rangos együttműködés várta az egyik legnagyobb autómárkával, Gombold újra!-győzelem, Kozma Lajos- és Moholy- ösztöndíj, valamint világszintű rajongói bázis: a sikerek ellenére Ági személyisége, alkotói látásmódja, érdeklődése és az egész élete leginkább a szerénység szóval jellemezhető.

Gyönyörűséges táskáinak és kiegészítőinek puritán luxusát újító designmegoldások teszik figyelemfelkeltővé. A geometrikus vonalvezetéshez mindig natúr, illetve finom színárnyalatok társulnak kreativitást, egyben mértékletességet sugallva. Az ikonikus karaktert a skandináv minimalizmusnak, a francia sikknek, a japán arányok precizitásának és az olasz bőr gazdagságának valamilyen különleges, meghatározhatatlan, de jellegzetesen magyar ötletességgel együttálló harmóniája határozza meg. A tervezési folyamathoz az urbánus közeg, a modern design és a természeti struktúrák nyújtanak inspirációt, az eredmény pedig gondosan elkészített, szuperstílusos darabokban valósul meg.

A külföldön általában „Agneszkovax”-nak ejtett AGNESKOVACS márka csodás darabjait világszerte kapkodják a webshopról. New York, Los Angeles, Peking, vagy éppen London: világvárosok ugyanúgy odavannak a márka szépséges darabjaiért, mint a jóízlésű buyerek például Japánban, Taiwanon, vagy Dubaiban. Sőt, Szingapúrban a világhírű Red Dot múzeum shopjában is megtalálható AGNESKOVACS.

„A legfiatalabb AGNESKOVACS rajongó egy 5 év körüli kislány volt, akinek készítettem is táskát. Nem a szülei kérték, hanem ő szeretett volna egyet”- meséli Ági.

De akár bébitáskát is szívesen készítenék például egy keresztelőre, persze az én ízlésem szerint. A vásárlóim maximum életkora igazából nem is releváns, és nem is tudom (nevet), inkább azt mondanám, hogy kortalanok. Főként a hasonló ízlés és az AGNESKOVACS stílus hoz össze így világszerte minket.

A visszajelzések alapján aki tőlem vásárol, annak általában kiemelten fontos, hogy lehessen egy AGNESKOVACS darabja. Egy távoli ismerősömet például a barátja lepte meg szülinapjára a régóta vágyott darabbal. Annyira boldog volt, hogy már másnap kiposztolta, mekkora öröm egy AGNESKOVACS táska mellett ébredni. De sok vásárlóm akár évekig is gyűjt egy-egy táskára. Szerencsére sok ehhez hasonló visszajelzést kapok.

A márka letisztult eleganciája a forma tisztaságában, minden felesleges részlet elhagyásával valósul meg. Innovatív designmegoldásait az Ági által kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika nyújtja; minden esetben egyetlen lapból hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a kevés varrással rögzített végső forma, amely emeli a tárgyak értékét és időtállóságát.

„Van egy alap elképzelésem, kép a fejemben, de általában érzések, benyomások alapján kezdek el egy-egy új projektet. Viszont amikor az anyagokat először meglátom, akkor már egyből látom azt is, hogy mi az, amit megálmodhatok és a gyakorlatban is működik. Van, amikor az anyag dominál, van, amikor a forma. A kettő kombinációjánál pedig a technológia kap kulcsszerepet és ez a legidőigényesebb, legnehezebb része a tervezésnek. Nálam is előfordul, hogy egy-egy mintadarabot akár háromszor-négyszer is újra el kell készítenem… „Mindig törekszem a maximumra, de mindig azt érzem, hogy még van hová fejlődni. Folyamatosan tanulok és próbálok minőségben, ötletekben fejlődni, ugyanakkor nem szeretem „túlcsinálni” sem a dolgokat, mivel a lendület az igazán fontos számomra”.

A táskáim és kiegészítőim sikerének titka egyértelműen az egyszerűség és persze a kompromisszummentes, tökéletes minőség. Van egy nőideál a fejemben, akinek szívesen a kezébe adnám a táskáimat: a nőiesség és finomság a kulcs. Kifinomult, stílusos és egy kicsit sportos look: a vásárlóim pont ilyenek és ezt keresik.

 

 

 

 

 

Partnereink