Különleges nászajándékok a WAMP kínálatából

AniFactory –trendi nosztalgia

 

Képkeret, könyvjelző, lakáskiegészítő nászajándékba? Mielőtt egy nagyot ásítanánk, képzeljük el mindezt makraméból!

A nászajándékba szánt készpénz stílusos tartója, vagy a „nászútpénz” borítékjára alkotott trendi „mini cover” egyedi, ötletes megoldás a megszokott „pénzt nászajándékba” problémára.

Mengyán Anikó nagymamáink retro kedvenceit varázsolja elénk, természetesen újragondolt, friss formában. Ani makramé dekorációkat készít, amelyek konyhánk, nappalink, vagy akár esküvőnk díszei lehetnek, továbbá olyan mindennapi használati tárgyakat önt szépséges „csomós textil” formába, mint például a híres bevásárló cekker, vagy éppen egy virágkaspó.

A textilműves, kéziszövő szakot végzett Anikó kb 5 éve talált rá szenvedélyére, amelyet minden kiégett menedzsernek, fáradt édesanyának, ügyeskezű nagyinak és általában mindenkinek ajánl, akinek szüksége van némi flow élményre a mai stresszes világunkban.

Rendszeresen, nagy sikerrel tart workshopokat, ahol kikapcsolódhatunk a hétköznapok rohanásából és együtt, Ani szakértő irányításával alkothatunk makramé szépségeket.

A workshopok akkora sikerrel futnak, hogy már cégek is megrendelik ezeket, csapatépítőkre és egyéb rendezvényekre is viszik a mini tanfolyamokat és Ani ikonikus DIY dobozkáit, amelyekben minden megtalálható egy-egy szép makramé elkészítéséhez.

Az alapoktól indulva, magától a (magyar, fenntartható!) kenderfonáltól kezdve egészen mondjuk egy esküvő köszönőajándékaiig, boldogságkapujáig, vagy akár komplett dekorációjáig megrendelhetünk bármilyen egyedi makraméálmot Anikótól, vagy vele együtt, közösen tervezhetünk-alkothatunk örök emléket otthonunkba, vagy bármilyen fontos családi eseményre.

 

 

Coloris íriszfotózás –SZEMvedélyük a fotózás

 

„Nézz a szemedbe!”  A szem a lélek tükre.

 Íriszünk egyedi, mint az ujjlenyomataink. Az emberi szem színe lehet kék, barna, szürke, zöld, valamint arany árnyalatú, attól függően, hogy az írisz finom kötőszövetes állománya mennyi festékanyagot tartalmaz. Közelről fényképezve azonban a szivárványhártyának nem csupán a színe, de a mintázata is jól látszik.

Érdekességek az emberi szemekről:

  • A szivárványhártyán kétszázötvenhat sajátos pont található, míg az ujjlenyomatnak csak negyven ilyen jegye van!
  • Az írisz egyedibb, mint az ujjlenyomatunk, sőt a két szemünk is különbözik!
  • Szemünk színét az íriszben található melanin nevű festékanyag (sötétbarna pigment) mennyisége adja.
  • Minden történés, ami lezajlik a szervezetben, az megjelenik a szemben is!

De hogy kerül a nászajándék-listára a saját szemünk?

Hát így:

A Coloris csapata a portré egy egészen új megközelítését mutatja be. Testünk legszebb és legszínesebb része, az íriszünk, a Coloris csapatának köszönhetően soha nem látott részletgazdaságú fotókon látható. Nagy felbontású, bámulatosan jó minőségű képeket kapunk a saját szemünkről, vagy éppen páros, esetleg családi, művészi fotók készülhetnek, amelyeken kutathatjuk, meglátjuk-e egész családfánkat a saját szemünkben.

„A szemed világa egyedülálló. Mi művészeti alkotást készítünk belőle.”-vallja a Coloris.  Makro objektíves technikával teszik ezt, amelynek segítségével felfedezhetjük az íriszünk különleges világát, vibráló színeit. A speciális képrögzítési eszközök pedig lehetővé teszik, hogy megörökítsük a szem legfinomabb árnyalatait, amit látva, mindannyian meglepődünk  majd azon, hogy milyen mélységek rejlenek a szemeinkben.

Ideális nászajándék az ifjú pár szemeiről készült íriszfotó, amely lakásuk kedvenc dísze lehet, vagy éppen ékszert készítve belőle magukon viselhetik kedvesük íriszét.

Mivel a fotózás során a fényképezővel hosszabb ideig (pár másodpercig) kell a szembe nézni, ezért a Coloris csapata, Réka és Tomi 5 éves kortól ajánlja az írisz fotózást, gyakorlatilag bármilyen életkorig. 

„ Idősek is szép számmal jönnek hozzánk, -mesélik- ők, és persze bárki más is, diagnosztika céljából is érkeznek néha, természetgyógyász segítségével is ki tudjuk elemezni az íriszt, ami számos betegségről árulkodhat.

Korral egyébként világosodik a szemünk, és egyre több folt lesz rajta. Érdemes újra és újra képet készíteni íriszünkről és figyelni, hogy velünk együtt miként változik a szemünk. – meséli Réka, aki egyébként grafikus és fényképész.

Sokan meglepődnek élőben, hogy először jönnek rá, hogy valójában milyen színű a szemük. Ez lehet az első alkalom, hogy az ember igazán belenézzen a saját szemébe”.

 

Amigo Craftmanship –üvegbe zárt emlékeink

 

Nagy Amigo Csaba (aki „civil életében” egyébként szoftverfejlesztő mérnök) csodás ajándékot álmodott meg, először csak saját ismerősei, majd a nyilvánosság számára. Boros, whiskys, pezsgős és egyéb italos üvegekből készít különleges lámpásokat, gyertyát öntve bele és személyre szabott designt, üzenetet és kivitelezést építve minden egyes műalkotásszámba menő „termékéhez”.

Természetesen mindehhez Csaba kitanult egy speciális üvegvágó technikát, a gyertyaöntést és persze ő tervezte az egyedi csomagolásokat is, amelyek egy-egy szépséges „üveglámpást” kísérnek. Így lesz valóban személyre szabott luxus ajándék az emlékeinkből.

„Az emlékek hívták életre a gyertya lámpás koncepciót, amelyek azonnal visszajönnek, mikor ránézünk az üvegre. Lehet az üveg jellegzetes, vagy átlagos, de nekünk különleges lesz... Egyből újraéljük azokat a pillanatokat, amikor elfogyasztottuk az üveg tartalmát.
Ezekre az alkalmakra mindig kellemes visszagondolni, és ettől lesz igazán személyes egy ilyen ajándék.” –meséli Csaba, aki hamarosan a kovács mesterséget is elsajátíthatja, hiszen kérésre már kovácsoltvasba ütve jelképezheti az örökkévalóságot egy-egy felirat az ajándékokon.

Nem kérdés, hogy nászajándéknak tökéletes: Csaba például készített már olyan „pezsgőlámpást”, amely egy barátjának esküvője után született meg a képzeletében. Annak a pezsgősüvegnek a felhasználásával készült végül a pár számára örök emlék és csodás ajándék, amiből az első házastársi koccintásra a pezsgőt kitöltötték.


De készült már születésnapra proseccós üvegből lakásdekoráció kúpfüstölővel, vagy éppen egy könyv kiadására „gratuláló ajándéknak” szánt Bock vörösbor palackjából, egy baráti születésnapra 12 éves whiskyből, tokajiból, egy finom cavából… és a sor egyre növekszik, az ajándékok pedig egytől egyig különleges, emlékeket őrző, féltett és imádott, nagy becsben tartott darabok.

Örök darab. Örök emlék. Páratlan ajándék, maradandó emlék, egyedi, személyes jelentéssel –örökre.

 

 

Partnereink