A Wamp Párizsban

A WAMP már régóta jóval több, mint egy „egyszerű” design vásár. Társas esemény, kulturális és design fórum, amely pozícionálja is a vásáron megjelenő alkotásokat.

Az idei évtől pedig a Wamp a kortárs magyar iparművészet külföldi piaci bemutatkozását újra  kulturális misszióként, a magyar kulturális intézeti hálózattal együttműködésben direkt módon segíti.

A projekt első együttműködéseként 6 designerünk lehetőséget kapott a Párizsi Liszt Intézet interkulturális kiállításán, a rendszeres programok mellett, alkotásaikat bemutatni.

Az intézet célja általánosságban is a magyar kulturális élet bemutatása a francia közönség számára, egyfajta hídszerep betöltése a francia és a magyar kultúra között. Kiállításai, zenei és irodalmi programkínálata, filmvetítései, könyvbemutatói és különböző előadásai a párizsi kulturális élet szerves részét képezik.

A Wamp és a Liszt Intézet hagyományteremtő együttműködése, e különleges nemzetközi kezdeményezés egy igazi inkubátor-kiállítás, amely április közepéig látható.

„Szerencsére hatalmas érdeklődés övezi a nagy sikerrel zajló kiállítást, elmondható, hogy a (főként francia) közönség nemcsak kivételesen nyitott a kimagasló, minőségi designt hordozó magyar alkotások iránt, hanem kifejezetten megszerették és keresik a magyar ékszer- és kiegészítőtervező művészek alkotásait. A pozitív visszajelzések és a kimagasló érdeklődés alapján szeretnénk még az idei évben majd egy „mini WAMP-vásárt” is szervezni, lehetőséget biztosítani a magyar designereknek, hogy itt, Párizs belvárosában ebben a formában is bemutatkozhassanak” –  meséli Bodnár Zita, az Intézet igazgatója.

A kapszulakiállításunk résztvevő tervezőit igyekeztünk úgy kiválasztani, hogy alkotásaik harmóniában legyenek itt a környékünkön található üzletek kínálatával: elegáns, finom és visszafogott, mégis látványos darabokat találhatunk az alkotások között.”

A kiállításon lehetőséget kapott alkotók: Bibeton, Ilyés Juli, New Accent Concrete Wear, Börcsök Anna, Silkwood Design és Zsofihidasi.

A várakozáson felüli párizsi siker alapján a Wamp további országok magyar kulturális intézeteiben is tervezi a bemutatkozást, kiállítások és vásárok keretében.

 

 

 

 

Partnereink