Tavaszvárás gyönyörű formákba öntve: design táskák a Wampon

Agneskovacs

A letisztult luxus királynője.

Ági többgenerációs bőrműves családból származik, és „közkívánatra”, azaz válaszul a táskái iránt mutatkozó érdeklődésre, már a MOME hallgatójaként megalapította márkáját.

Az AGNESKOVACS kifinomult eleganciája a forma tisztaságában, minden felesleges részlet elhagyásával valósul meg. Innovatív designmegoldásait az Ági által kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika nyújtja; minden esetben egyetlen lapból hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a kevés varrással rögzített végső forma, amely emeli a tárgyak értékét és időtállóságát.

Puritán luxusát újító designmegoldások teszik figyelemfelkeltővé. A geometrikus vonalvezetéshez mindig natúr, illetve finom színárnyalatok társulnak mértékletességet sugallva. A táskák és kiegészítők ikonikus karakterét a skandináv minimalizmusnak, a francia sikknek, a japán arányok precizitásának és az olasz bőr gazdagságának harmóniája határozza meg. A tervezési folyamathoz az urbánus közeg, a modern design és a természeti struktúrák nyújtanak inspirációt, az eredmény pedig gondosan elkészített, stílusos darabokban valósul meg.

Munkáit több elismerés is érte itthon, a Gombold újra! pályázaton 2013-ban a legjobb fiatal kiegészítőtervező díját nyerte el, majd 2015-ben elnyerte a Kozma Lajos ösztöndíjat.


 

ByBegovics

Bernadett hároméves kora óta biztos benne, hogy divattal szeretne foglalkozni.

A gimnázium alatt viszont már azt is megfogalmazta, hogy főként a kiegészítőtervezést találja izgalmasnak, még a ruháknál is izgalmasabbnak. Itt szeretett bele a bőrbe, és már ekkor biztos lett abban, hogy a minőségi bőr lesz az ő alapanyaga.

Ilyen bevezető után nem meglepő, hogy egyenes út vezetett számára a MOMÉra (bár igaz, hogy még a textiltervező szakra). 2019-ben pedig megalapította szerelemmárkáját, a ByBegovics brandet.

Az egyedi és praktikus táskák két fő koncepciója az átgondolt,  könnyen használható belső kialakítás és a funkcionális díszítés, amely a hagyományos, magyar zsinórozásból inspirálódott. A zsinórozás kétdimenziós mintáját azonban Bernadett 3 d-be alakította és egyben funkciót is adott neki.

Minden táskán olyan részeken fut az extra dekoráció, ahol amellett, hogy hangsúlyt kap, szükség van rá a táska összeállításához is. Ezen túlmenően abszolút egyedivé teszi a ByBegovics termékeit.

 

Zsofihidasi

 
Zsófi a MOME struktúratervező szakán végzett, emellett Kossuth Lajos ösztöndíjjal is rendelkezik. 2014-ben alapította márkáját. 
Gyerekkorától kezdve lételeme az alkotás, a festés, rajzolás csakúgy, mint szépséges táskáinak megálmodása. Érdeklődése fókuszában mindig az anyag és az anyagmegmunkálás lehetőségei álltak, egyedi, anyagközpontú látásmódját kollekcióiban is megjeleníti.


A márka stílusa letisztult, intuitív és költői. Design filozófiáját a kreativitás határozza meg. Az érzelmi koncepció és innováció egy folyamatosan fejlődő divatvízión keresztül szűrődik meg. Zsófi inspirációit általában utazásaiból meríti, illetve sokszor maga az adott anyag ad ihletet egész kollekciókhoz. 
A design mellett Zsófi rajong a kortárs képzőművészetért, és újabban a kerámiákért:)

A ZSOFIHIDASI márka kollekcióira a koncepcionalitás jellemző. Minden egyes kollekció alapját egy-egy textiltechnika alkotja, ez a technika jelenik meg egyéni átírással a termékekben.

 

 

Lontra Bag

 

Koltai Kristóf és Mánfai Veronika szerelemprojektje táskákat és kiegészítőket kínál az időtálló, tartós és sportos, letisztult, egyben ötletes design kedvelőinek.

Az alkotópáros számára elsődleges, hogy a kezükből kiadott munkák kifogástalan minőségben és precíz odafigyeléssel készüljenek, valamint tartósságuk által vásárlóik kedvenc kiegészítőik lehessenek hosszú időn át.  A másik kulcsfontosságú szempont a Lontra Bagek elkészítésénél az terhelhetőség és időtállóság, ezért a táskák kizárólag minőségi marhabőrből készülnek, „klasszikusan sportos” stílusban, egyedi, személyre szabott designnal.

Megfelelő ápolás mellett egy-egy kedvenc Lontra Bag akár évtizedeken át alapja lehet egy casual gardróbnak.

Kristóf és Veronika a táskakészítés során a tervezéstől kezdve a szabáson, varráson keresztül az összes munkafolyamatot az utolsó szegecs beütéséig saját kezűleg végzi, így lehetőségük adódik arra is, hogy-egy színkombinációból mindig csak egy darab készüljön. Rendelésre állítják össze termékeiket, ezzel megelőzve a felesleges gyártást, esetleges szabászati hulladék felhalmozást.

(A márka annyira ügyel a fenntarthatóságra, hogy a gyártás után a leggondosabb odafigyelés mellett is esetlegesen megmaradt minimális hulladékot összegyűjtik és tömőanyagként használják fel, például boxzsák készítéséhez).

Reméljük, sikerült inspirációt nyújtanunk a sportos és az elegáns stílus kedvelőinek is.

Akár ajándékba, akár „csak” egy tavaszi frissítéshez keresnétek csodás újdonságokat,  kiállítóink gyönyörű termékeiből biztosan megtaláljátok gardróbotok és a tavasz tökéletes új kedvencét.