Szépséges ékszerek Valentin-napra a Wampról

Valentin-naphoz közeledve is érvényes az örök bölcsesség, amely szerint „a legnagyobb ajándék mindig a legkisebb dobozban van”.

Ha szeretnél valami igazán szép (és örökké ragyogó) ékszert kapni ajándékba idén, hagyd csak elöl „véletlenül” kinyitva a laptopot, telefont, és máris útbaigazítunk a legszebb drágaköves ékszerek felé, természetesen a Wampról!

Íme három ékszerkészítő, akik nemes anyagokkal (általában ezüsttel, 14, vagy 18 karátos arannyal és drágakövekkel) dolgoznak, egyedi és különleges designnal készítenek meseszép ékszereket!

 

Lavan ékszer

Izraeli ékszerész-drágakőfogalaló férj, magyar, szintén szakmabeli feleség, egyenlő csodaszép és top minőségű ékszereket készítő családi vállalkozás.

Mély tűzű gyémántok, éspedig nem csak a klasszik „fehér” színben, hanem a konyaktól a pezsgőn át a kékig, zöldig, sőt feketéig, rengeteg különleges árnyalatban, vevői igény szerint…

Színes drágakövek, az éjkék zafírtól a vérvörös rubinig, vagy éppen a „London-kék” topáztól a frissen nyírt fű színében pompázó peridotig…

Klasszikus, „hercegnős”, egyköves eljegyzési gyűrűk, teniszkarkötők, nyakékek, (de én már meseszép testláncot is láttam a márkától) gyönyörű fehéraranyban, tökéletes minőségű drágakövekkel…

Széles kínálatból választhatunk, de ha kell, együtt álmodva szuperegyedi ékszercsodákat is alkot velünk, megrendelőkkel együtt az ékszerész-művész házaspár.  

Nyugodtan tegyétek próbára őket és engedjétek el a fantáziátokat, tervezzetek valami igazán agyeldobós bokaláncot, vagy éppen „a viág ilyet még nem látott”-típusú eljegyzési gyűrűt és viseljétek örömmel kedvenceteket egy életen át!

 

LUCART

Sosztarits Luca, egy ELTÉs közgazdaságtan „kitérő” után másoddiplomáját a nagy hírű Budai Rajziskolában szerezte: itt tanult ötvösként és aranyművesként. Azóta követi az álmait és készíti szépséges ékszercsodáit egymás után.

Luca már a gimnáziumban is rengeteg ékszert készített, ahol egy idő után azt vette észre, "hogy nem tudom olyan gyorsan elajándékozni az ékszereimet, mint amilyen ütemben gyártottam az újabbakat”.

Drágakövekkel kombinált ezüst ékszereinek fő inspirációját a Balatonból „meríti :), főként a víz és a környező hegyek harmóniája ihleti újabb ékszercsodák alkotására. Ékszereiben jelen vannak a tó virágainak és a hegyek szikláinak és növényeinek motívumai, persze egyedi stilizált formában.

Az ezüst alapanyag és színes drágakövek kombinációjából így születnek etra ékszercsodák Luca arany kezei által. Erőteljes és messziről felismerhető karakterjegyek, visszafogott, mégis feltűnő organikus mintavilág és szuperkülönleges színek a drágakövekben –Luca minden egyes darabjában megcsodálhatók.

 

Ilyés Juli

Lucához hasonlóan Ilyés Juli is pályamódosítás után talált rá az ékszerkészítésre. Bár rokonszakmában dolgozott (több, mint tíz évig volt grafikus és illusztrátor), mégis „csak” 2018-ban szerzett ötvös másoddiplomát.

Monumentális darabok, élénk színek,  nemesfém „alap”, karika-, ovális, vagy éppen különleges absztrakt forma és a védjegynek számító aranyfüst –Julinál mindig találunk aktuális kedvenc ékszert.

Igazi beleszeretős alkotások, amelyek mindegyike egyedi darab, tehát garantáltan nem jön szembe az utcán, miközben a karakterjegyek már messziről felismerhetők.

Főleg a fülbevalók pazarok, de egy óriás medállal sem nyúlhatunk mellé… sőt, ha garantáltan extra és feltűnő eljegyzési gyűrűt szeretnénk, Juli alkotása elkísér minket nagymamakorunkig és tovább… valószínűleg addigra már „kölcsönkéri” majd az egyik jóízlésű lányunoka, így örökítve a magas művészetet generációkon keresztül, ameddig csak szeretnénk.

Megcsodálnád a legszebb drágaköves ékszereket? Szeretnéd hercegnőnek érezni magad és végigpróbálni az arany, gyémántos ékszercsodákat? Esetleg a párodat küldenéd…?

Szeretettel várunk a februári Wampon, igazi last minute Valentin-nap előtti ékszervadászatra, február 13.-án!