Gasztroélmények a Wampon

A legnagyobb multú és leghíresebb „művészpiacon” szebbnél szebb holmik között válogathatunk, a magyar designer szakma legjobbjaitól. Szépséges és egyedi ruhákat, táskákat, mesés ékszereket, vagy éppen szórakoztató mesekönyveket kínálnak designereink, akár egész napos program lehetőségét ajánlva, ha szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni a hétköznapok mókuskerekéből.

De mi történik, ha megéhezünk, megszomjazunk a WAMP-on? Esetleg innánk egy jó kávét?

Nem árulok el nagy titkot, a Wampon a gasztrofanatikusok is legalább annyi (szó szerinti) ínyencséget találnak, mint a szépséges design imádói.

Íme három csodás példa a színes és különleges gasztrokínálatból:

 

Fabric csokoládé

Gyönyörű táblás csokik, csodás bonbonok, mesés drazsék, rafinált forrócsokik. Nem csodálom, ha innentől egy tábla csokival a kezedben olvasol tovább, kedves Olvasóm!

A csokikészítést csúcsdesign formatervezéssel ötvöző FABRIC csoki Szeleczky-Takács Viktória gyönyörű „gyermeke”. A csomagolásuk egy-egy műalkotás, Swarovski-kristályoktól csodás tailor-made szalagokig minden egyes táblán különleges kiegészítőket találunk, de persze a valódi (íz)élmény belül vár...

Viki és csapata legnagyobb erősségének azt tartja, hogy képesek megtalálni és beszerezni az összes alapanyagot, éspedig azok legjobb származási helyéről. Madagaszkár, Sambriano-völgy, Ecuador, Mexikó, vagy akár London és Hamburg… a kakaóbabtól a gyümölcsökön át a felhasznált füstölt tengeri sóig minden a lehető legjobb termőhelyről érkezik, majd 100 %-ban kézi készítést követően változik át mesés édességekké.

Nem csoda, hogy a manufaktúra mindössze öt éves működése során már nem kevesebb, int 12 különböző díjat gyűjtött a a világ legnehezebb csokiversenyein, az Academy of Chocolate Awards mellett az International Chocolate Awardson és a Great Taste Awardson.

 

Rózsavilág

Azaz „talád meg a számodra fontos rózsát”!

Tudtad, hogy a rózsa vonzereje nemcsak a szépségében és az illatában rejlik? Hiszen a rózsa nem csak szép és illatos, de a magas gasztronómiában a különleges ízek harmóniáját is elhozza nekünk, ráadásul afrodiziákum és az egészség forrása is!

A Rózsavilág Gasztronómiában édes, sós, pikáns és natúr rózsa ízeket találsz. Száz százalékosan tisztán magyar rózsasziromból készült prémium szirupok és szószok, amelyek nem csak a desszerteket egészítik ki csodásan, hanem akár a magyar konyha tradicionális (vagy éppen újragondolt) kedvenc fogásait is: csirkemell, gomba, padlizsán, füge,  libamáj, sajtok –tökéletesen házasíthatók a márka rózsalekvárjaival és rózsachutney-jaival.

A Wamp standján a márka tulajdonosai a meseszép és különleges termékek mellett szívesen ellátnak minket különleges receptekkel, konyhai trükkökkel, új ízkombinációkkal, de ha rendezvényeket, vagy éppen az esküvőnket szeretnénk megszervezni, különleges vacsoraestek rendezésében is együttműködnek éttermekkel, rendezvényhelyszínekkel.

 

Bruberi Coffee

Messziről érezhető isteni kávéillat, némi csokival turbózva… Nos ha ilyesmit érzel a Wampon, a Bruberi lesz az!

A „civilben” Budán, a Vérhalom tér szomszédságában található Bruberi saját pörkölésű kávéival, ínycsiklandó pitéivel és minimum háromféle forrócsokijával minden alkalommal elvarázsolja a Wamp közönségét.

Bár a szuper reggelijeiket a vásárra (sajnos!) nem hozzák magukkal, a kávék és sütik így is igazi kényeztetést jelentenek a shoppingolásban megfáradt idegrendszerünknek. Hiányzik a nagyi almás pitéje? Íme újraalkotva, minden molekulájában, minden egyes Wampon.

És bár Brazíliába, Kenyába, vagy éppen Hondurasba 3d-ben sajnos még a szuper jó fej baristák sem tudnak elrepíteni minket, a zölden érkezett és saját pörkölőgépben minden héten frissen pörkölt, csúcsminőségű kávékat zacsikba zárva hazavihetjük, ha rendszeresen szeretnénk újraélni a tízpontos kávéélményt.

 

Gasztrokalandokra fel!

Találkozzunk a Wampon, legközelebb télűző vásárunkon, február 13.-án!

Partnereink