5 éves a Lucky Shepherd Designer Store – Ünnepeljünk „együtt” a nehéz időkben is!

5 éves a Lucky Shepherd Designer Store – Ünnepeljünk „együtt” a nehéz időkben is!

 

Öt évvel ezelőtt ilyenkor Szerencsés Gabo és Juhász Dóra dobogó szívvel nyitotta meg a Lucky Shepherd Designer Store-t. Bizakodva vágtak bele a kalandba, hiszen tudták mit szeretnének: egy közösségi helyet magyar dizájnereknek, ahol slow fashion termékeiket egy hangulatos üzlethelyiségben mutathatják meg a közönségnek, a budai oldalon.
 
Szerencsés Gabo és Juhász Dóra története a MOME-n kezdődött, ahol a barátságból, a hasonló munkamorál és alkotói látásmód miatt úgy döntöttek, közös showroomot nyitnak a Jurányi Inkubátorházban, 2012-ben. Ezt követte a Lucky Shepherd Designer Store nyitása 2015-ben. Olyan tervezőkkel szerettek volna együttműködni, akik mind minőségben, mind szemléletben hasonló látásmóddal rendelkeznek, mégis egyedi színt hoznak a bolt életébe. Ezáltal az érdeklődő akár hétköznapra, akár alkalmakra is tud a ruháik közül válogatni, talál hozzá illő táskát, kiegészítőt, és nézelődés közben még ajándékötletekre is szert tehet.
 
Sok magyar tervező életét, fejlődését követték és segítették. Az elmúlt 5 év alatt rengeteg tapasztalatra tettek szert, mind a közös munka, mind a saját márkájuk építése területén. A leglelkesítőbb a közösség, az egymást támogató kis csapat, mely jelenleg a Lucky Shepherd Designer Store lelkét adja. Tervezőik között köszönthetik: Király Fanni és Gera Noémi kortárs ékszertervezőket. Az IF Jewel by Égi Marcell kísérletező, 3D nyomtatással készült ékszer kollekcióját, Kincses Zsanett betonból megálmodott fülbevalóit és nyakláncait. Fehér Beatrix saját fotó printekkel díszített ruháit, a Camou márkát. Sustik Kriszta divattervezőt, akit a sci-fi világa inspirál, Lengyel Zsuzsit, a színes és kombinálható bőrtáskák tervezőjét. Valamint a két alapítót, Juhász Dóra letisztult és funkcionális táskáit és Szerencsés Gabó rafinált, elegáns ruháit és kiegészítőit is.
 

Az alkotók mind hisznek a slow fashion alapelveiben: a minőségi alapanyagokból készült ruhákban, kiegészítőkben és a tudatos vásárlásban is.

 
Számukra az elégedett vásárló, az alkotás öröme, és a tartós, időtálló design a kiindulópontja egy jó vállalkozásnak. A társadalmi elkötelezettség is az életük része. Tervezőik közül többen gyártatnak megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató céggel. Alkotásaik készítése során a környezettudatosság is fontos szempont, törekednek az újrahasznosításra és a hulladékmentes tervezésre is.
 
A számtalan tv-s és sajtó megjelenések között bekerültek a Forbes magazin hasábjaira és címlapjára is, melyet igazi mérföldkőnek tartanak a karrierjükben. Részt vettek a Gerbeaud cukrászdával közösen egy jótékonysági divatbemutatón, ahol leukémiás gyerekek számára gyűjtöttek pénzt. Nagyszabású és kisebb szalonbemutatókat rendeztek, például a Boscolo -, a Kempinski Hotelben, és a Várkert Bazárban. Több évben is színesítették a Design Hét programkínálatát. Összefogtak képzőművészekkel és fotóművészekkel is.
 
A változás és a megújulás mindig az életük része volt, de idén a nem várt akadályok leküzdése volt a legnagyobb kihívás. A járvány hatására tavasszal két hónapig bezárni kényszerültek, mint minden üzlet. Webshopjuknak köszönhetően vásárlóikkal maradhattak online kapcsolatban, így az első akadályt közös erővel leküzdötték. Kezdetek óta együttműködnek a WAMP-pal, mely idén először nem lesz karácsonykor megrendezve. Ez a probléma mind a kreatív alkotót, mind az ügyfeleiket is hátrányosan érinti, hiszen a karácsonyi készülődés, a személyes találkozás elmarad. A Lucky Shepherd Designer Store segítséget szeretne nyújtani ebben azoknak a tervezőknek, akiknek a termékek személyes átadása a vásár elmaradása miatt meghiúsul. A decemberi időszakban webshop átvételi pontként tudják a tervezők használni az üzletet, ezzel segítenék az alkotókat.
 
A Lucky Shepherd Designer Store ügyfelei az elmúlt 5 évük legfontosabb bázisa, ezért születésnapjukat is velük szeretnék megünnepelni. Bár a jelenlegi vírushelyzet nem teszi lehetővé a közös nagy találkozást, de örömüket szeretnék megosztani az őket támogatókkal.
 

December 1-15. között az üzletben és a webshopon minimum 25.000 Ft értékben vásárlók között 5 db értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki, melyek az üzlet tervezőinek meglepetés termékeit rejtik magukban.

 
 
 

 

 

 

 

Partnereink