RINATO ’18 - Közös kollekcióval készül a RULIED by Casa D'Oro és a Polka Dog

további képek a kollekció darabjairól a galériára kattintva tekinthetőek meg

 

RINATO ’18  - Közös kollekcióval készül a RULIED by Casa D'Oro és a Polka Dog

 

A WAMP nem csak az alkotókat hozza össze az egyedi tárgykultúra rajongóval, hanem felvállalt küldetésének is tekinti, hogy az olykor különböző területeken alkotó tervezőket is közös munkára inspirálja. Az így létrejövő közös projekteknek pedig lehetőséget teremt a még szélesebb körben való megjelenésre, ami a tervezőket is motiválja. Mindannyian hisszük, hogy az egyedi darabokba az alkotó folyamat kezdetétől befektetett tudás és minőségi elvárás hatással vannak mindennapjainkra, így észrevétlen nyitva meg kíváncsiságunkat újabb inspirációk felé. A kezdetektől fogva hiszünk benne - küldetésünk a design.

 

Rubinek-Litvai Edina végzettsége szerint lakberendező, férjével, Rubinek Attila aranyműves mesterrel, 2000 óta van közös vállalkozásunk. Eleinte ötvös technikával készülő lakberendezési tárgyak tervezésével foglalkozott, de idővel az ékszerek készítése felé irányult a figyelme. 2014-ben létrehozta a RULIED by casa d’oro márkát, ami már a két szakma ötvözetéből született. A környezettudatosság fontos számára, hiszen lakberendezőként tapasztalja, hogy sok szakember munkája rengeteg „hulladékkal” jár. Ezeket a fölösleges alapanyagokat hasznosítja újra. RINATO kollekciója, ami újraszületést jelent, mindig projektszerűen jelenik meg, limitált darabszámmal, és mindig valamilyen lakberendezéshez kapcsolódó szakma „hulladékából” készül. Ilyen alapanyag például, a kiváló minőségű japán Miyuki üveggyöngy, ami a PEYOTE kollekció alapja. De ilyen anyagok az ezüst és a réz is, amit bármikor összeolvaszthatunk és újraformázhatunk, ha már ráuntunk egy-egy darabra. A gyöngyökből pedig fűzhetünk másik ékszert, ha így tartja kedvünk. Harmadik kollekciója a METALLIC nevet kapta, melynek az alapja egy fémszálas hímzőfonal és réz, vagy ezüst. Az ékszereket ásványokkal és féldrágakövekkel díszíti, ami a természet alkotta alapanyag.

Regényi Virág a Polka Dog márka megálmodója régi álmát valósította meg saját vállalkozásának beindításával. 2015 óta kutya kiállításokon, kutyás,- és design vásárokon kezdte bemutatni kutyáknak készült egyedi kiegészítőit, majd 2016 óta a WAMP-on is folyamatosan jelen van. A kutyáknak szánt termékek után kiegészült a kínálat a gazdiknak szánt saját, egyedi kutyás grafikájú egyéb termékekkel is, mint például a vidám mintás gymbagek is, amiket már nem csak a kutyás vásárlók keresnek.

A szeptemberi WAMP-on érte a két márka tervezőjét az a felismerés, hogy egyes termékeik mennyire passzolnak egymáshoz. Így született az elhatározás, hogy kezdjenek együtt gondolkodni, majd az összehangolt munka során megszületett a közös kollekció is. A RULIED by Casa D'Oro RINATO ’18 kollekció darabjai ezúttal a Polka Dog gyönyörű táskainak a gyártása során leeső darabjaiból keltek életre.

A táskák és kiegészítők korlátozott mennyiségben lesznek elérhetőek az októberi WAMP-on.

A tervezők amellett, hogy egy izgalmas együttműködéssel lesznek jelen, még egy valamivel készülnek a vásárra. Azoknak a kedves vásárlóknak, akik mindkét márka termékéből választanak egymáshoz passzoló darabokat, az egyedi megjelenésen felül még 10% kedvezményt is kapnak a vásárlásuk árából. 

 

Az új kollekcióval és a két tervezővel is találkozhattok október 21-én a Design Hét Budapest programsorozat részeként megrendezett WAMP Design vásáron a Millenárison!

 

 

 

 

 

Partnereink