LILA lesz 2018-ban az év színe!

 

LILA lesz 2018-ban az év színe! 

 
A Pantone vállalat minden év decemberében megválasztja a következő év hivatalos árnyalatát, amit a designerek, divattervezők, lakberendező stúdiók mindig izgatottan várnak, ugyanis az év színe valóban jelentős, meghatározó szerepet tölt be a szakmában. A tavalyi természetzöld Greenery után most egy kozmikus, spirituális,misztikus” árnyalatra esett a Pantone választása, ez pedig az 18-3838 számú ultraviola.
 
Az év színe nem csupán egy tetszőlegesen választott árnyalat, erről sokkal többről szól. A divat mellett mondanivalóval, tartalommal bír: többek között reflektál az adott év eseményeire és tükrözi a korszellemet.
 

"Az év színének olyan árnyalatot választottunk, mely szerintünk a legjobban kifejezi, mi történik most a globális kultúrában. Ez a szín tükrözi a kollektív lelkiállapotunkat"

- mondta a Pantone alelnöke, Laurie Pressma. "
 
A Pantone úgy írja le az árnyalatot, hogy a drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és a jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre! A Pantone Color Institute vezetője, Leatrice Eiseman úgy nyilatkozott a The New York Timesnak, hogy az árnyalat pont olyan összetett, mint a világ, amiben jelenleg élünk. 
 

"Az Ultra Violet eredetiséget, egyediséget és előrelátó gondolkodásmódot jelez" 

Az ultraibolya egy nagyon gazdag, merész árnyalat, ami ennek ellenére nagyon könnyed és kellemes a szemnek. A rejtélyes éjszakai égbolt a jövő lehetőségeit jelképezi, és arra ösztönöz, hogy törekedjünk a saját világunkon túlra. A lila szín emellett misztikus, és sejtelmes is, így nem véletlenül használta a Pantone a galaxist, mint meghatározó motívumot a bemutató kreatívokon. 
 

Merész. Eredeti. A jövő lehetőségeit jelképezi.

A WAMP lila idén még menőbb lesz! ;)
 
 
 
 
 
 

Partnereink