2017 design trendjei

Természetes színpaletta

 
Az év színe a greenery néven futó árnyalat lett, magyarul lombzöld, melyet a leghíresebb színkeveréssel foglalkozó cég, a Pantone határozott meg. Ezzel az árnyalattal a természet vitalitását és az új kezdeteket kívánják szimbolizálni. Emellett a botanikus sárgászöld, terrakotta, barack és meleg szürkés árnyalatok szerepelnek az év tizenkét leginkább kiemelt színei közt.
 

Nyers felületek, visszafogott árnyalatok

 
A tavalyi év tündöklő arany és szikrázó fémes felületei után az idei év trendjei inkább a nyers, letisztult, ősi irányvonalat fogják követni: a mély lila színű fém és a sötét, érdes kő lesz a szezon legjellemzőbb designtrendje. A környezettudatosság és a költséghatékonyság jegyében az értékes anyagok számos esetben mesterséges változatban lesznek elérhetőek. A letisztult, ipari hangulatot többek között a fehér, bézs, halványszürke és rózsaszín árnyalatok közvetítik, ezeket a színeket sokszor fogjuk idén viszontlátni. A bronz is nagy kedvencnek ígérkezik 2017-ben, mivel egy olyan nyers matéria, amely melegséget és mélységet kölcsönöz az indusztriális karakterű belső tereknek. A tavalyi évben nagy népszerűségnek örvendő arany domináns jelenlétével ellentétben a bronz visszafogott, de klasszikus hangulat kialakításának eszköze lehet, és különböző kiegészítők formájában dekoratív részét alkothatja a luxus és a kényelem atmoszféráját közvetítő élettereknek.
 

Kevert minták és anyagok

 
A 2016. őszi New York-i divathét példája remekül bizonyítja, hogy a divatbemutatók trendjei intenzív inspirációkként szolgálnak az otthoni dekoráció világában is. A tavalyi évben méltán népszerű, különböző minták tudatos egymás mellé tételével és dekoratív színkavalkád létrehozásával kialakított eklektikus enteriőr még mindig aranykorát éli. Az olyan domináns, luxus hangulatot sugárzó textíliák használata, mint például a selyem enteriőrbe való beemelése a kényelem megteremtésének egy biztos módszere. Talán ennek köszönhető a tendencia töretlen, idén is tartó népszerűsége.
 
 
 

 

forrás: http://artlocatorapp.com

 

 

 

 

Partnereink