„Még mindig egy szárnyaló őrült tudok lenni” - Pallagi Tünde az RMX Art Recycling tervezője

„Még mindig egy szárnyaló őrült tudok lenni” -  Pallagi Tünde az RMX Art Recycling tervezője

 
20 évig dolgozott kerámiával, de mikor úgy érezte, nem éri már elég impulzus, új anyagokat próbált ki. Az agyag után fontos volt számára, hogy olyan anyagokkal dolgozzon, amik nem terhelik a környezetet, így most már 100%-ban újrahasznosított alapanyagokból készíti az idén ötödik születésnapját ünneplő RMX Art Recycling márkanév alatt ékszereit és kiegészítőit.
 
Mit takar az RMX Art Recycling brand?
 
Az RMX Art egy szójáték a remix szóból, és takarja mindazt az emóciót, ami megérint és ami újragondolva, rekonstruált formát ölt bennem az alkotás során. A recycling az az alap, ami mindig ott van az anyaghasználat során. Rámutat az újrahasznos körforgás szépségére, ahol cél az UPcycle termék létrehozása.  
 
Mi inspirál?
 
Arra a kérdésre, hogy mi inspirál, saját szavaim helyett Weöres Sándort tudnám idézni: 
 
a hangok illata
az illatok íze
az ízek színe
a színek hangja
a hangok íze
az ízek illata
az illatok színe
a színek íze
az ízek hangja
a hangok színe
a színek illata
az illatok hangja
 
Miért plexiglass-t használsz éppen? Milyen anyagokkal dolgozol még?
 
Legkedveltebb kifejezési formám a freehand painting, csábító volt, hogy háromdimenzióssá tehető plexiglass alapba helyezve, és a szó szoros értelmében kifejezi, mi az, hogy Kortárs Ékszer. Az életemben nagyon fontos szerepe van az emberi hajnak, ami egy extrém aspektusa a recyclingnek, emellett filozófiai tartalommal rendelkezik, hiszen, mint egy felkiáltójelként mutat rá, hogy mennyi minden van körülöttünk, amit vissza lehet fordítani. 
 
Kik keresik a te ékszereidet, kiknek ajánlod?
 
A munkáim azoknak készülnek, akik nem mainstream értékekre vágynak. 
 
Milyen terveid vannak? Új kollekció?
 
Ez évi tervek között szerepel, hogy a márkám arculatát aktualizáljam, illetve szeretném, ha az ékszerek egységes csomagolást kapnának. Ez két meglehetősen komplex feladat. Készül majd a karkötőkből egy, az eddigieknél elérhetőbb áron kínálható sorozat. Kijön majd egy új kollekció is, a motívum, amit használni fogok, meghatározza majd az újdonságpaletta látványát.
 
Üzenet a 2017-es évre?
 
Sosem volt a gondolkodásom a szó klasszikus értelmében populáris. Mindenkit bátorítanék, hogy valósítsák meg az ötleteiket, akkor is, ha azok határfeszegetőnek tűnnek!
 
 
Gámán Zsuzsa
 
 
 
 
 

Partnereink