10 év / 10 tervező: Szabó Gabi - Zagabo

„Legkedvesebb mentorom azt mondta, nem az a divattervező, aki annak mondja magát, hanem, akinek hordják a ruháit. Egy zagabo öltözet ezért nem lehet soha öncélú: mindig együtt él a viselőjével, kiteljesíti egyéniségét, de nem uralkodik rajta.”
 
Első WAMP-om
 
Ez egy nagyon aranyos történet. Már évek óta szerettem volna saját márkát indítani, miközben magyar márkáknál dolgoztam, mint modellező. Több saját tervezésű ruhám is volt, amiket mindig megdicsértek az évfolyamtársaim, de azért az más, hogy valaki azt mondja „Jaj, de szép!” és más, amikor valaki meg is akarja venni a munkádat. 2009 tavaszán barátnőm, Petra, elkért pár ruhát egy randira. Igazából, nem is párat, hanem vagy hatot, ami már csak azért is furcsa volt, mert nem egy méretek vagyunk. Jó egy hét múlva hozta vissza, és azt mondta „Boldog születésnapot Gabi, van egy standod a júniusi WAMP-on.” Merthogy a randi ürüggyel valójában a WAMP-on zsűriztette a ruháimat, és beválogattak. Ez hatalmas örömöt és riadalmat is okozott. Itt volt végre a lökés, amire vártam, alig több, mint egy hónapom volt, hogy megalkossam életem első komplett kollekcióját. Sikerült! Megszületett a zagabo név, elkészült a logó, megvettük a sztendereket, akkor még magam levarrtam a ruhákat, köztük az első zagabo esőkabátokat, és már csak az volt kérdés, mennyire szeretnek majd a vásárlók. Júniusban ott voltunk a WAMP-on az Erzsébet téren, és kilenc ruhát adtunk el. Innentől nem volt kérdés a folytatás.
 
Mit jelent nekem a WAMP
 
A WAMP-tól a márka születésénél egy azonnali minőségi tanúsítványt kaptunk. Nem nulláról, hanem a WAMP által képviselt szintről és presztízzsel indulhattunk. Tudták a vásárlók, hogy a WAMP-os kiállítóktól minőséget kapnak, és adott volt egy fokú bizalom még mielőtt belebújtak volna a ruhába. Ebből a bizalomból azóta törzsvásárlói kapcsolatok, sőt, barátságok, igazi mély „együtt játszanak a gyerekeink” barátságok szövődtek. 
 
Mit kívánok a WAMP szülinapjára
 
Kívánom, hogy tartsa meg azt a minőséget, amit akkor is képviselt, amikor a mi márkánkat segített elindítani. A WAMP-ot az a küldetés hívta életre, hogy segítsen a magyar tervezőknek, különösen a fiatal pályaindítóknak és a design iránt érdeklődő közönségnek egymásra találni. Kívánom, hogy sok új magyar design márkának jelentse még a jövőben is a WAMP azt, amit nekünk jelentett a hét évvel ezelőtti indulásunknál.
 
 
 
 
 
 

Partnereink