A hónap designere novemberben a Rosehip

Kalapos nyúlúrfi, víz alatt merengő bálna, kedves őzike és havas tájban magányosan bóklászó kisróka, és persze lányok, lányok és lányok népesítik be Megyeri Annamária különlegesen bájos univerzumát.

Eredetileg rajztanárként diplomázott, később rajongott hobbijára, a kerttervezésre fókuszált, majd gyermekei megszületése után egy vadonatúj dologba, egyedi grafikák tervezésébe és azokkal dekorált apróbb tárgyak készítésébe fogott. Először kedves kitűzők és ékszerek születtek, majd jöttek a bőrpénztárcák és a füzetek. A sorhoz nemrégiben gyönyörűen megvarrt bőrtáskák is csatlakoztak, s a legfrissebb termékek az ezüstözött, lánccal együtt kapható filigrán, állatokat formázó medálok. Ahogyan szép lassan az évek során bővült a termékpaletta, úgy gyarapodott a Rosehip rajongótábora is, amely nem csupán lelkes vásárlókat jelent, és ami rendre meg is erősíti Annamarit, hogy az általa teremtett mesevilág lakóira más is „vevő”. A WAMP-on találkozott például egy könyvkiadóval, amelynek vezetője Lackfi János Paradicsomleves betűtésztával című verseskötetének illusztrációjára kérte fel, s korábbi rajzainak hangulata, karaktere alapján kapott lehetőséget arra is, hogy a Borka és a varázsruha című rajzfilm grafikáit megrajzolja.

Annamari nagyon kritikus alkotó, akár többször is átrajzol egy-egy ötletet, addig nem elégszik meg saját rajzaival, amíg meg nem születik a tökéletes változat. Szeret egyedül dolgozni, s csak akkor mutatja meg saját lányainak is a készülő grafikát vagy illusztrációt, ha ő maga már elégedett. Ez a perfekcionizmus tárgyain is megjelenik, hiszen addig kutat kivitelezőpartnerek után, amíg 100%-osan elégedett a minőséggel.

A novemberi WAMP-on sok-sok újdonsággal, az adventi vásárokon pedig már a Borka és a varázsruha történetéből készült könyvvel is megismerkedhetnek a látogatók.

 

Jelenleg min dolgozol?

Folyamatosan tervezek, rajzolok. Több mindennel foglalkozom párhuzamosan. Animációs rövidfilmekben vagyok látvány- és karaktertervező, a legújabb mesekönyvemet a múlt hónapban fejeztem be, a rosehip vonalán pedig most a táskák vannak porondon. 
 

Kik a példaképeid?

Mindenki, akinek sikerül összeegyeztetnie az önmegvalósítást a megélhetéssel és a családdal. Akiknek szárnyalnak a gondolatai, de két lábbal tudnak a földön állni, ha éppen ott van rájuk szükség. Én is erre törekszem.  
 

Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?

A Rosehipet teljesen önállóan építettem fel, szépen lépésenként. Eleinte mindent én készítettem egyedül, otthon esténként, miután a gyermekeim lefeküdtek. Öt év alatt vált ez főállássá és most már egy varrónő és bőrdíszműves is segít nekem abban, hogy elsősorban a tervezésre koncentrálhassak. Egyébként a Rosehipnek rajzolt grafikáim vonzották be az animációs filmes és a könyvillusztrátori munkákat is. 
 

Mi inspirál?

Nem hiszem, hogy abból a sok mindenből, ami a mindennapjaimban körülvesz, ki tudnám választani, hogy mi inspirál. Igazából minden. Az anyaság, a lányaim, a város, ahol élek, a sok barát, akik körülvesznek, az Alföld, ahol születtem és a hegyek, ahol már a lányaim cseperednek.
 

Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?

Intuitív személyiség vagyok az életben és tervezőként is.
 

Kiknek készülnek a tárgyaid?

Azoknak, akik igényesen, sok odafigyeléssel elkészített egyedi, játékos darabokat keresnek. Akiket megszólítanak a grafikáim és a termékeimbe is beleszeretnek. A vásárlóim közt fiatalok, idősek is vannak, nagyon széles az a kör akikhez szólok.
 

Ha kifognád az aranyhalat, milyen munkát kérnél tőle?

Én már kifogtam :)
 

Hogyan látod a márkád 5 év múlva?

Megtartva a minőséget és az egyediséget, folyamatosan megújuló és fejlődő, biztos lábakon álló márkát szeretnék. Hosszabb távú céljaim közt szerepel férfiaknak szóló termékek létrehozása is, úgy látom erre egyre nagyobb az igény.

Description: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Partnereink