A hónap designere 2015. júniusban Takács Judit

Kivételesen magas minőség, funkcionalitás, egytől-egyig okosan végiggondolt, időtálló és stílusos darabok. Takács Judit az egyik kedvenc hazai márkánk névadója és designere. Sokadik kollekcióját készíti, a palettán a hétköznapokon nélkülözhetetlen shopperek, üzleti viselethez is tökéletesen passzoló, klasszikus modellek, esti alkalmakra szánt clutch-ok, sőt cipők és apróbb kiegészítők egyaránt megtalálhatók. Véleménye szerint egy táska időtálló kiegészítő, amely nem egy szezonra szól, s az általa tervezett fazonok valóban nem avulnak, nem mennek ki a divatból. Az állandóan megtalálható darabok mellett természetesen időszakos kollekciókkal is jelentekezik, amelyek mindig egy adott témát járnak körül, igencsak eredeti szemlélettel. A legfrissebb, idei nyárra készült sorozatot egy véletlenül talált foszforeszkáló kellék inspirálta, a táskák mindegyikét pedig a biolumineszcens élőlények mintázata s az általuk kibocsátott derengő fény egyedi feldoldozása rendezi szerves egységgé. Az ötféle táska egyszerre sportos, lezser és könnyed, s minden részletében 21. századi tervezői attitűdöt közvetít. A váll- és hátitáskák különféle gombák, algák, baktériumok és más élőlények nevét viselik, s mindegyikük visszafogott natúr árnyalatban készül, miközben világító, foszforeszkáló névtáblák, cipzárak és szitázott nyomatok teszik őket különlegessé, amelyek a sötétben vízkék, neonzöld vagy narancs árnyalatban ragyognak. Juditot showroomjában látogattuk meg, vadonatúj innovatív darabjaival először a júniusi WAMP keretében találkozhat a nagyközönség.

 

Jelenleg min dolgozol?

Most fejeztem be két kollekciót, a 2015 tavaszi-nyárit és az azt követő 15/16 őszi-télit, így most a következő tavaszi-nyárin kezdek el dolgozni. Emellett van egy speciális együttműködést igénylő projektem, és persze az egyedi megrendelések, mint például most sok-sok esküvői cipő.

 

Kik a példaképeid?

Olyan emberek, akik felvállalják a döntésüket, és merik a saját útjukat járni. Azok, akik a saját szakmájukat kivételesen magas szinten űzik, és ezt a világ legtermészetesebb dolgának tartják. Azok, ,akik kiteljesednek mind a szakmai, mind a magánéletükben, és ehhez nincs szükségük az egész világ megerősítésére, csak arra, hogy a saját értékrendjüknek megfeleljenek.

 

Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?

Szereztem két diplomát, voltam ösztöndíjjal külföldön és lassan 5 teljes éve létezik a márkám, amivel évente két szezonális kollekcióval jelentkezem és projekt jelleggel más márkákkal együttműködve, illetve egyedi rendelésre is rendszeresen készítek termékeket. Ezt mindenképpen sikerként élem meg. Azt hiszem, legbüszkébb az elégedett vevőimre vagyok. Azokra a saját szakmájukban sikeres és boldog nőkre, akik olykor már évekkel ezelőtt bizalmat szavaztak nekem, és azóta is újra és újra tőlem választanak kiegészítőt maguknak, amivel megerősítenek abban, hogy igenis jól csinálom amit csinálok.

 

Mi inspirál?

Illatok, színek, taktilis ingerek, könyvek, élőlények, filmek, fényjátékok, sturktúrális minták, rejtvények, és azt hiszem tulajdonképpen bármi, ami megragadja a fantáziámat.

 

Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?

Maximalista vagyok. Nehezen fogadom el, ha valamit nem tudok megvalósítani, ezért inkább nem teszem, ha azt látom, hogy a végeredmény nem lesz tökéletes. Kísérletező típus vagyok, de például a magas minőség egyike az állandó szempontoknak. Kifejezetten fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, így minden kollekcióba kerül valami különleges és merőben új.

 

Kiknek készülnek a kiegészítőid?

Azoknak, akik a minőségi tárgyakkal szeretik körülvenni magukat. Azoknak, akik átgondolt, okosan kitalált, az átlagos megoldásokon felül mindig egy kicsit többet kínáló termékeket részesítik előnyben. Minden kollekcióba igyekszünk valami különlegeset csempészni, így például az aktuális kollekció kellékei foszforeszkálnak, vagyis világítanak a sötétben. Prémium olasz bőrökből készülnek a cipőink és a táskáink, amelyek mind kézzel készített, egyedi vagy kis szériás darabok.

 

Ha kifognád az aranyhalat, milyen munkát kérnél tőle?

Azt gondolom, hogy nem váltanék, aranyhal ide vagy oda. Inkább abban kérném a segítségét, hogy jobban fókuszálhassak a tervezésre, s minden figyelmemet ennek szentelhessem. 

 

Hogyan látod a márkád 5 év múlva?

A márkám november végén lesz 5 éves, így abban bízom, 10 éves korára már egy kisebb, de állandó csapattal fogok dolgozni. A prémium színvonalú kivitelezés megoldott, és kiépítettünk egy mára bejáratott belföldi illetve külföldi értékesítési hálózatot. Jó lenne több nemzetközi pályázatra és felkérésre dologozni, és szeretném, ha jelentősen szélesedne a törzsközönségünk köre.

Partnereink