A hónap közönségdíjas tervezője májusban a ZEMSE

Szemtelenül fiatal, merész és magabiztos. Zentai Emese alig múlt 21 éves, de már majd egy éve rendszeresen kiállít a WAMP-on, munkái megtalálhatók Budapest egyik népszerű dizájn boltjában is. már Amióta képes ceruzát fogni azóta alkot, az ékszer készítést gimnazista korában kezdte. Bár eleinte csupán hobbiként tekintett a tervezésre, az érettségi után komolyra fordult a dolog. Egy éve tudatos márkaépítésbe kezdett, s profikat megszégyenítő energiával és akarattal halad előre.

Extravagáns darabokat készít alumínium és bőr  felhasználásával. Nem csupán a bőrt, de a fémet is maga vágja, csiszolja, hajlítja. Ékszereire jellemzőek az egyszerű formák, amelyek hol feszesek és geometrikusak, hol lágyabban íveltek.

 

Milyen újdonsággal készülsz a soron következő vásárra?

A nemrég bemutatott kollekciómat az állatvilág inspirálta és a SAURIA nevet kapta. Sauria a gyíkok rendszertani neve, s az extravagánsabb ékszereimen a pikkelyek, karmok jelennek meg. A kollekció továbbgondolt változata a SAURIA MINIMAL, amellyel szélesebb közönséget is meg tudok szólítani. A májusi WAMP-ra ennek bemutatásával készülök.

 

Honnan merítesz inspirációt?

Nagyon széles az érdeklődési köröm, szinte bármi megragadja a fantáziámat. A soron következő 2015-ös őszi/téli kollekciómhoz is megtaláltam már az inspirációt. Terveim szerint a kortárs építészet ihleti majd, s bár ez még egyenlőre gondolati síkon van előttem igyekszem majd elmerülni a témában.

 

Milyen eredményeket értél el eddig, mire vagy a legbüszkébb?

Több dologra is büszke vagyok. Imádom, hogy a WAMP-os forgatagban, egyre több nézelődőn veszek észre Zemséket. Jó érzéssel tölt el, hogy a vásárlóim az extrémebb darabjaimat is jól párosítják a hétköznapi öltözékükkel. Büszke vagyok, hogy 21 évesen a WAMP-os tervezők között lehetek, olyanok között, akikre régóta felnézek és példaképnek tekintem Őket, s az is nagy öröm, hogy a WonderLAB tagjává válhattam.

 

Mióta wampolsz?

Tavaly augusztusban vettem a bátorságot, hogy jelentkezzek a WAMP-ra. Elsőre elfogadta a zsűri a pályázatomat, így szeptember óta minden alkalommal részt veszek rendezvényen.

 

Mit szeretsz a legjobban a design vásárban?

A legjobban a személyes kontaktust szeretem. Az azonnali visszajelzések nagyon fontosak nekem. Szeretem figyelni az arcukat, amikor az asztalhoz lépnek. Először csak óvatosan nézelődnek, vizsgálgatják, miből is készülnek az ékszerek, aztán rám néznek és már szóba is elegyedünk. A WAMP-on eltöltött hónapok alatt nagyon sok új tapasztalatot szereztem, s örülök annak, hogy már nem csak a külföldiek érdeklődnek a Zemsék iránt, hanem a magyar közönség is egyre nyitottabb és befogadóbb, könnyebben barátkozik meg azzal, ami „kilóg a sorból”.

 

Mesélj el egy Wamp-hoz kapcsolódó személyes történetet, amire szívesen emlékszel!

A legfrissebb élményem az áprilisi WAMP-ról való, mikor egy lány délelőtt vásárolt tőlem egy körgallér nyakláncot, délután pedig megjelent a barátnője. Mint kiderült egy fényképen látta az említett nyakláncot, és annyira megtetszett neki, hogy ő is kijött, hogy élőben megnézhesse. Nyomban vásárolt is tőlem, sőt kicsit később visszajött és még egy kiegészítővel gazdagította gyűjteményét. 

Partnereink