A hónap közönségdíjas tervezője októberben Jola Hardejewicz-Hardy

A lengyel képzőművész pályája elején selyemfestményeket készített. Úgy érezte, hogy falra akasztott munkái csak keveseket érnek el. Úgy gondolta, hogy a selyemképekenek helye van a divat világában is. Így saját ruhakollekciót dobott piacra. Egyedi, lenyűgöző aprólékossággal megfestett mintákkal díszített blúzait maga keverte színekkel kézzel festi, majd maga szabja és varrja is. Öltözékei egészen egyedi hangulatúak, nagyon nőiesek, olykor finom pasztellekben, máskor élénk színekben pompáznak.

 

Milyen újdonsággal készülsz a soron következő vásárra?

Néhány új tervezésű, új anyagokból készült ruhámat mutatom majd be, amelyek között lesznek tunikák, blúzok, felsők. 

 

Honnan merítesz inspirációt?

A természet jelenti a fő inspirációt. A színek mind természetes hatásúak a minták pedig rendszerint különféle állatokat, sokszor madarakat ábrázolnak.

 

Milyen eredményeket értél el eddig, mire vagy a legbüszkébb?

Korábban a festményeimet csak néhányan láthatták falon lógó képek formájában.  Engem ez nem elégített ki teljesen. Többet akartam megmutatni magamból. Sokkal szélesebb spektrumban gondolkodom, sokkal nyitottabb vagyok ennél. Ez vezetett a divat irányába is, hiszen itt tudom a legjobban kiélni a tehetségemet. A selyem sokoldalú alkalmazhatósága miatt választottam a festészet ezen területét, a selyemfestészetet. 

A legbüszkébb a visszatérő vásárlóimra vagyok.

 

Mióta wampolsz?

Már három éve tartozom a WAMP-os közösséghez.

 

Mit szeretsz a legjobban a design vásárban?

A WAMP-os csapat mindig segítőkész és nyitott a felvetésekre.

 

Mesélj el egy, a Wamp-hoz kapcsolódó személyes történetet, amire szívesen emlékszel!

Egyszer előfordult, hogy egy érdeklődő lefoglalt egy felsőt, hogy amíg elmegy egy bankautomatához addig ne adjam el azt másnak. Egy óra elteltével még mindig nem jött vissza, így a ruhát visszaakasztottam a helyére, gondolván már nem jön érte. Ekkor egy másik vevőnek is megtetszett és felpróbálta. Mindketten ugyanarra a darabra vágytak, így ha ugyanolyat nem is tudok kétszer megfesteni, de egy nagyon hasonlót kellett készítenem megrendelésre.

Jola Hardejewicz-Hardy

 

 

 

 

Partnereink