A hónap közönségdíjas tervezője júniusban Cselőmari

Nyuszi a fűben, madárka az ágak között – cselőmari ékszerei

Cselő Mari a kezdet kezdetén szobrászattal foglalkozott, kerámiázni tanult, majd ötvösként végzett. Már tizenéves korában minden érdekelte, ami a képzőművészethez kapcsolódott, s szeretett volna maga is szépet alkotni. Ekkor születtek első szobrai és agyagtárgyai. Az első medál elkészítésekor dőlt el, hogy az ékszerkészítés az igazán neki való terep. Azóta többféle technikát elsajátított, szívesen hasznosít újra különféle anyagokat, készít tűzzománcot, dolgozik fával, plexivel, kavicsokkal és ásványokkal. A cselőmari ékszerek sokfélék, szezononként megújulnak, mégis évről évre ugyanolyan karakterűek: kedvesek, vidámak, frissek, nőiesek. 

 

Milyen újdonsággal készülsz a soron következő vásárra?

Lassan már valóban tombol a nyár, ezért szép színes karkötőket készítettem új figurákkal. Igazi nyári, csajos viselet minden korosztály számára.

 

Honnan merítesz inspirációt?

Szeretem a rezet és az ezüstöt. Főként ebből a két anyagból dolgozom, ezen kívül zománcozom, használok plexit, fát, ásványokat és féldrágaköveket. Ezek az anyagok adják magukat, nem is kell gondolkoznom,  azonnal nyilvánvaló, hogy melyikből mi szeretne lenni. Általában egy-egy darab készítése közben születnek a további ötletek, alakul, hogy mit, hogyan szeretnék variálni. A természet, az állatok, növények szeretete minden ékszeremen megjelenik. Olykor elég egy séta az erdőben, néha csak elkezdek este rajzolgatni, és kitalálom az új darabokat.

 

Milyen eredményeket értél el eddig, mire vagy a legbüszkébb?

Most költözöm egy új, nagyobb műhelybe. Ezt nagy előrelépésnek tartom, de arra is büszke vagyok, hogy annak idején a biztos munkahelyemet adtam fel az álmaimért és választottam egy kissé rögösebb, néha nehezebb, de sokkal szebb munkát.

 

Mióta wampolsz?

2011 óta rendszeres kiállítója vagyok a Wampnak.

 

Mit szeretsz a legjobban a design vásárban?

Nagyon szeretem látni az emberek reakcióit, amikor felpróbálnak, meglátnak egy-egy ékszert. Fontos számomra, hogy személyesen jelen legyek, s úgy tapasztalom, hogy az emberek is szeretik, ha tőlem vásárolhatnak. Kíváncsiak a részletekre, néha meg is döbbennek, amikor elmesélem a kézzel készített darabok munkamenetét.

 

Mesélj el egy Wamp-hoz kapcsolódó személyes történetet, amire szívesen emlékszel!

Egyszer egy hölgy – aki a mai napig rendszeresen meglátogat – megpillantott az ujjamon egy gyűrűt, és azonnal meg akarta venni, mert a gyűrűnek kocka formája volt, ami az Ő vezetékneve. Természetesen azóta is boldog tulajdonosa a „kockagyűrűnek”.

Partnereink