A hónap designere 2012 szeptemberben

Brand
A Kiskakas voltaképp a Coq Stúdió ikertestvére – míg utóbbi a felnőttekre koncentrál, előbbi elsősorban gyerekeknek szánja munkáit. A Kiskakas és a Coq Stúdió mögött pedig ugyanaz a kreatív csoport áll: Sikó Bori, Bella és Balázs. Elsősorban erős grafikai alappal rendelkező füzeteket, matricákat és csomagolópapírokat készítenek, de szívesen működnek együtt másokkal is. A gőzölt akácból és hársfából készült csodás fajátékokat Hild Dániel hangszerkészítővel, a csokoládé-kollekciót a Csokissimóval készítették, de rendeztek már workshopot a Garden Studióval közösen is. „A Kiskakas igazából arról szól, hogy teret/formát adunk azoknak a vágyaknak/elképzeléseknek, amik megfogalmazódnak bennünk. Az építészet, divat és grafika mellett a gyerek design volt az, amivel foglalkozni szerettünk volna. Így, hogy viszonylag korán családot alapítottunk, ez a téma központi helyre került az életünkben.”

 

Bio

Bori és Balázs hat évet töltött Németh Anikó divattervező mellett a Manierben, amit legfontosabb iskolájuknak tartanak; amúgy Bori építész, korábban a Műegyetem Építészmérnöki Karát látogatta, Balázs pedig a bölcsészkaron tanult. Jelenleg részben gyerekeik a tanáraik. Két lányuk van, a 9 éves Bella és a majdnem 4 éves Miriam, akik szintén aktív résztvevői a kiskakas projektnek: Bella rajzolta például a csokoládék csomagolásán látható kisegér figurákat, Incit és Fincit. http://kiskakas.co.hu/kozosen/

Kedvenceik
Magyarok: Marbushka, Pucc
Külföldiek: Donna Wilson, Anne-Claire Petit

Büszkeségtábla
Bekerültek a TOP Design 2012 magazin válogatásába, illetve a Design Terminálon augusztustól futó VAD című kiállításra.

Blog
A Kiskakas oldal alatt egy blog is fut. „Szeretünk dolgozni egymással, gyerekekkel, barátokkal, más designerekkel és szeretjük azokat a pillanatokat, amikor a tervből termék lesz. A blog pedig egy nagyon jó eszköz a kommunikáció szempontjából- közvetve és közvetlenül is látszik a folyamat, ahogy az egész kiskakas projekt alakul.”

Idézet róluk
”A Kiskakas mögött alaposan átgondolt és sok szeretettel megvalósított koncepció húzódik (…). Meggyőződésem, hogy a kicsik legalább annyira értékelik ezeket a tárgyakat, mint mi, és hiszem, hogy ezek a játékok a sok műanyag kacat büszke, minőségi és szerethető alternatíváiként működnek.”
Stílblog

Inspiráció
Az őket körülvevő rohanó világ és a gyerekeik.

Web
http://www.kiskakas.co.hu/
coqdesign.com

Partnereink