Húsvéti WAMP!

2012. március 25.

Millenáris, B csarnok

Nyitva: 10:00-18:00

 

A Húsvét előtti designvásár helyszíne a már jól bevált Millenáris B csarnok, ahol ez alkalommal is több mint száz magyar tervező terméke várja a designfanatikusokat. Ismét jelentkezik a gasztro szekció, s ezen a márciusi vasárnapon debütál a WAMP vadonatúj kezdeményezése, a legvagányabb tervezőket felvonultató WAMP+.

 

WAMP+

A speciális installációval berendezett szekcióban a legmagasabb színvonalat képviselő designerek kaphatnak helyet. A részvétel lehetősége meghívásos vagy pályázati úton nyerhető el. Annak érdekében, hogy ezek az alkotók valóban a legjobbak közül kerülhessenek ki, a WAMP zsűri segítségét is igénybe vette. A döntés meghozatalában a szakma alapos ismerői vettek részt: Simonovics Ildikó divattörténész, a streetfashion.hu alapítója, Spengler Katalin művészettörténész, műgyűjtő, ékszer szakértő, Barcza Dániel a MOME Design Intézetének igazgatója és Kovács Dániel, a hg.hu főszerkesztője. Első alkalommal 16 tervezővel találkozhattok. Ott lesz többek között Anh Tuan, aki legújabb 2012 évi őszi-téli kollekcióját hozza el nekünk, bemutatkozik az egyre népszerűbb cipőmárka, a Pleasemachine és tervezője, Anna Zaboeva, sőt új darabokkal készül az Artista is. Megismerkedhettek Ferencz Vanda izgalmas ékszerivel, Geréby Zsófi kifejezetten városi biciklistákat célzó UrbanLegend ruhakollekciójával és Gyulai Nati azonnal felismerhető stílusjegyeket hordozó, merész öltözékeivel is.

 

A hónap designere: Ducsai Judit

Bár még csak egy éve diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán, KLOCC kollekciója 2011-ben Magyar Formatervezési Díjat nyert. Az organikus formaalakítású, filcből készült tároló- és táskakollekció szándékoltan visszafogott, tisztán funkcionális. A sorozat közel egy éves tervezési időszak eredménye, kiindulópontját és technológiai hátterét a kalapos mesterség jelentette.  A soron következő WAMP-on Judit vadonatúj munkájával, a TWINS – textil és nubuk kombinációjából készült – táskakollekcióval készül. A két részből álló kézi és válltáskák többféleképpen használhatók, s mindegyikükhöz több, különböző színű textil belső tartozik, amelyek akár naponta cserélhetők az aktuális öltözékünknek megfelelően.

 

WAMP különkiadás!

Március 31-én szombaton a design vásár szervezői speciális WAMP Fashion válogatással készülnek a Gombold újra! pályázat eredményhirdetésével és nagyszabású divateseményével párhuzamosan. Hazai divattervezők ruháival, öltözék kiegészítőivel találkozhattok az egész napos program keretében a Millenáris B csarnokának galériáján. A belépés természetesen ingyenes!

10.00-19.00 WAMP Fashion

Magyar designerek, divattervezők ruháinak és kiegészítőinek vására

17.00-18.30 Magyar divat 2012

A legsikeresebb magyar divattervezők 2012/2013 őszi-téli kollekciójának bemutatója

19.00-tól "Gombold újra! Divat a magyar"

 Divatshow és díjátadó

 

WAMP a Facebookon is! Csatlakozz hozzánk!

Mindenkit szeretettel várunk!

A design vásárra a belépés 2012-ben is ingyenes!

 

Partnereink