Eat Love Budapest


Eat Love Budapest Marije Vogelzang
 
Mindenki eszik. Ki csak szükségletből, ki örömből, ki túlélésért.  Az étel táplál, gyógyít, vigasztal, energiát ad, vágyat gerjeszt. Egyszerre összeköt és különbözővé tesz bennünket.
 
Különleges, elvarázsolt és minden valószínűség szerint örök életre szóló, megismételhetetlen előadásra hívjuk azokat a kalandvágyó és nyitott résztvevőket, akik fogékonyak a gasztronómiára, a design-ra, és a kettő szerves kapcsolatára.
 
A Holland Nagykövetség, a Wamp és a Chili&Vanília meghívására Magyarországra érkezik Marije Vogelzang, a világ leghíresebb evés designere (eating designer). Látogatásának apropója három estés budapesti művészeti projektje az A38 hajó kiállítótermében, amelyet  Magyarországra szabottan dolgozott ki meghívói felkérésére. Olyan előadás lesz ez, amelyet a világon még soha, sehol nem rendezett meg, hiszen annak egyedi kreatív koncepcióját speciálisan a magyar társadalmi-kulturális viszonyokra tervezte. Az, hogy a magyarországi felkérésnek eleget tett, elsősorban annak köszönhető, hogy a designert rendkívüli módon inspirálta a feladat.
 
Hogy pontosan mi történik az előadásokon, maradjon egyelőre meglepetés. Annyit előzetesen elárulhatunk, hogy a leginkább színházi performance-hoz közel álló esemény rendkívül személyes, emberi, intenzív, és minden érzékszervre hatni fog. Élettörténetek, falatok, ízek, hangok, érintések, és nem utolsósorban ötszáz különleges, hazavihető illatbomba.
 
Marije Vogelzang jelenleg a világ leghíresebb étkezési designere (eating designer). A holland művésznő érdeklődésének középpontjában az étel, pontosabban az étkezés áll. Munkájának tárgya azonban nem az étel maga, hanem annak elfogyasztásának társadalmi-kulturális kontextusa. Művészi koncepcióját mindig az étel elkészítésének eredete, történelme és az ehhez kapcsolódó szokások inspirálják. “Az étel ugyan a gyomorba kerül, azonban gondolatokat, emlékeket és érzelmeket generál”-vallja. Leghíresebb projektjei között szerepel például a hófehér halotti tor, vagy a gyerekek zöldségfogyasztását ösztönző színes kórházi menü.
 
 
Együttműködő partnerek: A38, Holland Nagykövetég, ING, Mondriaan Stichting
 
Szervezési információk:
 
-Az előadások időpontja: 2011. November 4., 5., 6., mindhárom este 17h, 18h, 19h, 20h órai kezdettel
- Egy előadás kb. 20 percig tart, és egyszerre 10 fő vesz rajta részt.
- Kizárólag előzetes regisztrációval lehet jelentkezni az A38 weboldalán
- A jegy ára: 1000Ft/fő

Partnereink