Design földön és levegőben!


2011. május 22.
11.00-19.00
Millenáris, B csarnok

Különleges élményben lehet része annak, aki május 22-én vasárnap a Millenáris felé veszi az irányt. A B csarnokban fiatal, magyar designerek standjai várják a látogatókat, bővülő táskával, brossokkal, cipőkkel, csigagyűrűkkel, diakeret nyaklánccal, neylonzacskó-állólámpával, patentos tányérral és porcelán bogárral – csak, hogy néhány különlegességet emeljünk ki az egyedi design tárgyak tengeréből!

Nehéz lesz elszakítani a tekinteteket a rengeteg csodás tárgyról, pedig megéri majd fölfelé és szerte-szét kémlelni, hiszen a GoBe Társulat táncosai bárhol, bármikor felbukkanhatnak! Az Ékszerképzet című előadás az Eventuell Galéria ékszertervezőinek (Bodor Bernadett, Gera Noémi, Imrei Boglárka, Máté Eszter, Szilos András és Vékony Fanni) közös projektje, melynek során a  GoBe Társulat közreműködésével elevenednek meg, kelnek életre az experimentális ékszerképzetek!

Ékszer, mint tárgyhasználat inspirál? Hogyan lehet egy tárgyat többfunkcióssá tenni? - hogy érvényesül majd ez a tárgy egy testen? Hogyan is emelem ki ezt a terméket? Vannak-e a tárgynak titkai? Bele lehet-e bújni? - Nagy kérdés, hogy miért is szeretjük a kiegészítőket? 
 


A hónap designere májusban: Tipton Zakariás


A reciklálás egészen professzionális módját választotta a magyar-amerikai Zachary Tipton vagy ha úgy tetszik, Tipton Zakariás. A Tipton Eyeworks fiatal brainmastere bakelitlemezekből és régi filmekből gyárt ezt-azt, leginkább szemüvegeket. Vannak filmtekercsei az orosz űrkilövésekről, az ötvenes évek erotikájáról és Chaplinről is – de ezekből nem készít szemüveget, inkább gyűjti őket. A Boeing amerikai székhelyén diplomái mellé egy sor szaki-mesterséget is kitanult, mostanában
Herczeg Zoltán nadrágját hordja.
Programok


WAMP Spájz

2010 decemberében a WAMPon először a kézműves iparművészeti tárgyak mellett kézműves élelmiszerek is bemutatkoztak. Szeretnénk felhívni a Magyarországon termelt vagy kistermelői formában készített minőségi termékekre a figyelmet, valamint a design és a gasztronómia összekapcsolódásán keresztül a magyar gasztronómia vezetô szereplőit a designra és gasztronómiára fogékony fizetőképes közönséggel egy vásáron összehozni - kapcsolatukat a személyes találkozón és különleges termékeken keresztül elmélyíteni.


 

LIKEmyBIKE + Lomo!

Kedvenc mindened a biciklid? Akkor gyere ki a WAMPra, keresd meg a Lomography sarkot, és készítess szuper, analóg képeket a csőcsikódról! Ezek után nem kell mást tenned, mint feltölteni az elkészült alkotásokat a LIKEmyBIKE Facebbok oldalára, és mindenkivel megosztani, milyen gyönyörű is a Te kétkerekűd!

 

Zólyomi Zsolt parfümőr és vadállati illatai a május 22-i WAMP-on! Eros rulez! :)

Az egyetlen magyar parfümőr meglepetése Romano Ricci - Nina Ricci dédunokája - új parfümmárkája. A Juliette Has A Gun örök Júliáknak dedikált rockos parfümjei lesznek az animális, erotizáló illatjegyeket felölelő illatbemutató díszvendégei, amelynek keretében Zsolt az újdonságok közötti parfümválasztásban is szívesen segít majd és egyúttal új Parfümismereti kurzusairól is rövid bemutatót tart. Ha pedig kipróbálnád, milyen jó az orrod, egy illatfelismerő nyereményjátékban is részt vehetsz! Időpont: május 22. vasárnap, 15:00 - 16:30 h.

 

KomiKite sárkányreptetés!

Tavaszi szél vizet áraszt, és sárkányt reptet! Gyertek ki az Erzsébet térre a WAMPra, és miután kiámultátok-bámultátok magatokat a hazai design és redesign kincsein, kóstolgattatok egy kicsit a gasztro asztaloknál, kapaszkodjatok bele egy-egy Komikte sárkányba! Komjáthy István és kis csapat szívesen megmutatja Nektek, hogyan emeljétek magasba és hogyan szelídítsétek meg a papírsárkányokat! Határ a csillagos ég!Hangulat felelősök

A Tavalyi rendszeres vásári zenélgetés után újból visszatér a Holy Rollerz krú. Ahogy az régen volt, most is párban jönnek a négyes csapatból név szerint Bem és ER fogja kergetni a fekete korongokat. Zeneileg lesz minden ami a jó hangulathoz dukál nu jazz, bossa, headz, hiphop,dub,broken beat szinte lehetetlen összefoglalni mivel ügyködnek ezek a fickók.

 

 

WAMP aFacebookon is! Csatlakozz!
Mindenkit szeretettel várunk!
A WAMPra a belépés 2011-ben is ingyenes!
További infó: www.wamp.hu

Partnereink