WAMP Redesign az Erzsébet téren!

Redesign az Erzsébet téren!

2011. április 17. 
Erzsébet tér
11.00 - 19.00

 

Itt a tavasz, a jó idő, így a WAMP újra a szabad ég alá költözik! Ezen a vasárnapon az Erzsébet téren várunk mindenkit, aki a szép időben egy kiadós design sétára vágyik!

 

Ökoszekció a WAMP-on! Reciklálj biciklit! Áprilisban extra standokon kapható minden, ami redesign: a bicikligumiból készült övtől a képregénytárcán át a régi porcelánokból készült ékszerig – csupa olyan tárgy, ami elmés újragondolás után nyerte el mai formáját.

 

Még több zöld gondolat, még több tavasz, még több bicikli - kerékpáros tervezők, kerékpárok, kiegészítők reflektorfényben! Készülj tiptop kiegészítőkkel, és biztosan nem jössz zavarba, ha elkap egy szeszélyes áprilisi zápor, vagy ha a rend őrei érdeklődnek a csengőd hogylétéről!

 

Még több bringa: biciklibizsu-készítés! A BAD (Bicycle Art Design) csapata workshopot tart, ahol bárki kipróbálhatja, mi történik, ha a helyszínen lévő bicikliket reciklálja, és darabjait kiegészítők formájában éleszti újjá. A késztermékek hazavihetők!

 

A hónap designere
A hónap designere is a redesign jegyében alkot: Fatér Mária, az Mlamp alapítója újrahasznosított lámpákat tervez. A lámpa vázát fejre állított porceláncsészék, teáskannák alkotják, de természetesen lehet akár Walt Disney-figura is; a lényeg, hogy a lámpák játékos formában idézik a boldog békeidők hangulatát. Az alig másfél éve futó lámpaműhely nemrég egyébként az Európa Tanács egyik épületét díszítette fel Brüsszelben a magyar EU-elnökség örömére. További érdekességek a hónap designeréről itt.

 

Gasztro
A szabadtér ellenére is folytatódik a gasztro-orgia, az Erzsébet tér árnyas részein áprilisban is roskadoznak majd az asztalok mindennel, mi szem-szájnak ingere!

Bringa-gasztró: a kiegészítők mellett a szellemes nevű Kétkerétkem biciklis ételfutár csapat jelentkezik sok-sok finomsággal.

 

Programok

Kreatív gyerekfoglalkozás
A legkissebbeknek a szentendrei Családi ház alkotóműhely tart újrahasznosító kézműveskedést! Öko-design műhellyel várják a gyerekeket egész nap, a szülők nyugodtan ott hagyhatják a kicsiket, így nyugodtan lehet nézelődni a vásáron!

Marie Claire stílustanácsadás!
Túl nagy a választék, hirtelen nem is tudod, mihez is kapj? Keresd a Marie Claire magazin standját, és a kérd nyugodtan a stylist segítségét! Stílustanácsadás, személyre szabottan!

Matyó Design
"Láttunk és tanultunk még ezer csodát: tiszta udvart, rendes házat, alacsonyan szálló fecskét és magasan ülő templomtornyot. És láttunk asszonyokat, akik most nektek hímzik a matyó mintákat. Díszítse ruhatáratokat épp annyira egy-egy darab, mint ahogy a mi életünket aranyozza be a matyóföldi Tard!" Örülünk, hogy a Matyó Design-nak hála a hagyományos magyar motívumok visszakanyarognak a mindennapjainkba! Annak pedig mégjobban, hogy a pult mögött többek között Nagy Ervin árulja majd a hímzett pólókat!

Lomography a WAMPon! Sok szeretettel várunk a Lomography  Analóg Sarokba, ahol megismerkedhetsz a filmes fotózás világával, kipróbálhatod, mit tud egy 360°-os panoráma gép,  mit látsz egy Diana objektívén keresztül, vagy, hogy mennyire halszem a halszem! kattingass, játssz velük/velünk és biztosan nem térsz haza üres kézzel! 

Sárkányreptetés a WAMPon!
Tavaszi szél vizet áraszt, és sárkányt reptet! Gyertek ki az Erzsébet térre a WAMPra, és miután kiámultátok-bámultátok magatokat a hazai design és redesign kincsein, kóstolgattatok egy kicsit a gasztro asztaloknál, kapaszkodjatok bele egy-egy Komikite sárkányba! 11.00 és 14.00 óra között Komjáthy István szívesen megmutatja Nektek, hogyan emeljétek magasba és hogyan szelídítsétek meg a papírsárkányokat! Határ a csillagos ég!
 

Hangulatmesterek
Egész nap a WAMP-rezidens Simon Iddol + Illegal Sunday csapata hozza a hangulatot.
 

 

WAMP a Facebookon is! Csatlakozz!
Mindenkit szeretettel várunk!
A WAMPra a belépés 2011-ben is ingyenes!
További infó: www.wamp.hu


Partnereink