A hónap designere augusztusban: Lakatos Sándor

 


A WAMP 2009-től havonta bemutat designereket, akik munkájukkal emelik a design vásár fényét - hogy ne csak a termék beszéljen a tervezőről. Lakatos Sándor tavaly októberben tűnt fel először a WAMP-on, utána azonban hosszabb időre elhagyta az országot. Most visszatért és az augusztusi design vásáron a hónap designerének kiemelt standján ad ízelítőt legújabb kollekciójából. Amiről egyelőre csak annyit árult el: incredible lesz! Figyelem, csak férfiaknak!

 

Brand and bio
Lakatos Sándor a Sandor Lakatos márkanév alatt csak férfiaknak tervez extravagáns, ugyanakkor letisztult darabokat. Az alapokat iskolában és a családi varrodánkban sajátította el, de alapvetően autodidakta: „A kíváncsiságom és az érdeklődésem vitt mindig előre. Mivel a férfiruhából sokkal kevesebb választék van, sokkal izgalmasabbnak találom”.

 

On the road
Megkeresték Japánból azzal, hogy írnának róla, és nem sokkal később egy keményfedelű divatkönyvbe kerültek be munkái. Írtak róla New York-ban, adott interjúkat nemzetközi magazinoknak, internetes újságoknak. Szeptemberben irány Párizs, ahol a Buro pr-cég szervezésében több magyar tervezővel együtt tart divatbemutatót. Amúgy folyamatosan kacsintgat Nyugat felé.

 

Kedvenc
Vivienne Westwood

 

Idézet tőle
„Legjobban az alkotás szabadságát szeretem a munkámban, amikor kitalálok egy új darabot, és alig várom, hogy készen lássam.”

 

Idézet róla
A 2008-as kollekcióról: „Androgün stílusában majdnem több a férfias, mint a nőies, de van benne néhány érdekes játék és csavar is. Valami olyasmi, ami Buck Rogers 1929-es ruházatára emlékeztet. De elképzelheted a kollekcióját az MTV-csatornán bármelyik brit-pop videóban és van olyan modell, ami nagyon erősen emlékeztet Brett Anderssonra. Vajon csak véletlen?” cikk itt

 

Visszajelzés
„A legjobb érzés, amikor a klienseim arcán látom, hogy mennyire jól, egyedinek érzik magukat a ruhában. Naponta kapok leveleket a világ minden részéről, hogy látták a munkámat, és mennyire tetszik nekik.”

 

Egyéb
Amikor éppen nem tervez, játszótereken lehet megtalálni 2 és fél valamint fél éves gyermekeivel.

 

Web
www.sandorlakatos.com

 

Partnereink