Sziget WAMP UP designpályázat Díjátadó


Vasárnap lezárult a WAMP és a Sziget közös design pályázata, melynek során újragondolt fesztiválpólókat és a Sziget kulttárgyát tervezhették meg a magukban rátermettséget érző szakmabeliek és ifjú laikusok. A győzteseknek a WAMP vásár keretében Mosshammer Kinga a WAMP kreatív igazgatója és Matheidesz Réka, a WAMP ügyvezetője adta át a díjakat.
 
A kiugróan magas szakmai és közönség érdeklődéssel kísért kreatív pályázat megmozgatta és alkotásra késztette a legszélesebb közönségrétegekből jövőket, így a pályázók között akadtak kreatív gimnazisták, formatervező tanoncok vagy éppen WAMP designer törzstagok is. A június 28-ig beérkezett, közel 180 alkotás közül a WAMP által felállított szakmai zsűri választotta ki azt a pólótervet, amely a közönség által legjobbnak ítélt darab mellett a Sziget jóvoltából, limitált példányszámban kapható lesz a Fesztivál ideje alatt.
 
A zsűri: Lobenwein Norbert – Volt főszervező, Péterfy Bori- énekesnő, színész, Geszti Péter – reklámszakember, Mosshammer Kinga – WAMP kreatív igazgató, Horváth Cecília – Elle Dekor főszerkesztő. Az általuk megvalósításra javasolt alkotás Papp Zsolt világító festékkel szitázott pólóterve lett, melynek mintáján a műanyag repülőgépmakettek kipattintható elemeihez hasonlóan a Sziget kulcs-ikonjai szerepelnek, amilyen például a sátor, a dugóhúzó vagy a békejel és persze a gitár. A zsűri összesen 5 tervet díjazott, melyek alkotói egy-egy 2 személyes VIP Sziget Hetijeggyel lettek gazdagabbak. Papp Zsolt mellett díjazott lett Bese Örs Petikirályos rojalista munkája, Lakó – Redaster – Ákos legómanusai, Adamik Anna a Sziget főbejáratát ábrázoló terve, illetve Vida M. Magdolna és Hársfalvi Réka munkája is.
 
A közönségszavazás keretében összesen 10 kiválasztott pólótervre ezután az eredményhirdetés napjáig, azaz július 11-én 11 óráig lehetett szavazni a WAMP Facebook oldalán. A közönség által legtöbbre értékelt póló ugyancsak kapható lesz majd, limitált példányszámban a Fesztivál ideje alatt. Mintegy 643 elismerő kattintással Vida M. Magdolna és Hársfalvi Réka fekete alapon szürkével nyomott terve lett a befutó, melynek elején egy stilizált zippzár alól ömlenek ki a fesztivállétre jellemző ikonikus piktorgrammok, hátán pedig egy csuklya és egy stílusosan elhelyezett kis zsebecske mellett tűnik fel a Fesztivál logója.
 
A zsűri által legjobbnak ítélt tervek között, a Sziget Kult tárgya kategóriában díjat nyert Kerényi Kinga és Kocsis Ágnes PET palackból készített napellenzője, Rainer Micsinyei Zsófia kartonból hajtogatott lyukkamerája, Lakó – Redaster – Ákos Sziget térkép-formájú golyózsonglőr játéka, Bilau Dea 4 sör kényelmes szállítására alkalmas pohártartó terve illetve Papp Zsolt rágógyűjtő hajtogatósdoboza is.
 
A július 11-én rendezett WAMP vásár-on kiállított munkák díjazottjainak Mosshammer Kinga a WAMP kreatív igazgatója, illetve Matheidesz Réka a WAMP ügyvezetője nyújtotta át az elismeréseket.
 
A legjobbnak ítélt pályamunkák megtekinthetőek a WAMP facebook galériájában. Gratulálunk a győzteseknek!

A megvalósítást nyert pályaművek tervei letölthetőek az alábbi linkről:

     
 I.díj: Papp Zsolt

     
díjnyertes tárgyterv: Rainer Micsinyei Zsófia
közönségdíjasok: Hársfalvi Réka és Vida M. Magdolna


Partnereink