A hónap designere márciusban: Abodi Dóra

A WAMP 2009-től rendszeresen bemutat egy-egy olyan designert, aki munkáival emeli a művészeti piac fényét. Hogy ne csak a termékek beszéljenek a tervezőről. Abodi Dóra főállású designerként elsősorban pret-a-porter ruhákat készít, és már legalább egy éve a WAMP-közösség tagja.

 

Brand
Abodi Dóra luxus pret-a-porter ruhákat készít. A Dora Abodi label termékek - táskák és egyéb kiegészítők - jellemzője a trendi, kortárs, kísérletező szemlélet, a kicsit scifis, futurista, álomszerű világ, újszerű formák és felületek. „Nagyon sokféle anyagot használok, nem korlátozom magam egy adott anyagtípusra. Miután nem több anyaggal dolgozom, minden textilipari nóvum érdekel.”

 

Bio
Kolozsváron született művész családban, általános iskolás korában Győrbe költöztek.  Tanulmányait a budapesti Modart Francia Művészeti és Divat Akadémián folytatta.

 

Kedvencek
Margiela, Chalayan, McQueen, Lanvin, Comme des Garconne

 

Idézet
„Mindig más inspirál, de az érdekes narráció, az érdekes figurák, az érdekes sztorik és kalandok, a sci-fi, klipek, filmek folyamatosan hatnak rám.”

 

Idézet róla
„Dóra a ruhákat olyan embereknek szánja, akik szeretik a kifinomult részleteket és a különleges szabásokat, de nem vágynak jelmez-szerű ruhákra. A szettekhez az inspirációt az elmúlt másfél év utazásai adták a tervezőnőnek, aki próbálta ellesni, hogy a világ trendi nagyvárosaiban vajon mitől is olyan sikkesek az emberek.”

„Arra szeretne buzdítani minket, nőket, hogy merjünk önmagunk lenni, merjünk különleges kiegészítőket hordani, hisz ezek képesek teljesen megváltoztatni egy-egy összeállítást.”
CotCot

 

Büszkeségtábla
2010: Design am Rhein divattervező verseny első helyezés
2009: Glamour Woman of the year jelölés

„Az egyik legjobb visszajelzés a vásárlás, illetve ha stylistok, boltok, magazinok viszik ruháimat, kiegészítőimet.”

 

Egyéb
Főállású designer, de praxisában randomszerűen előfordul divatillusztráció, egyéb illusztráció, image consultance, stylist, kreatív koncepciók kialakítása is. Első hivatalos kollekciójából vicces divatképregényt készített, amelyben az aktuális kollekció történetét meséli el. 

 

Web
www.doraabodi.com

 

Partnereink