A hónap designere májusban: Muskotál Dénes

A WAMP 2009-től minden hónapban bemutat egy-egy olyan designert, aki jelenlétével és munkáival emeli a művészeti piac fényét. Hogy ne csak a termékek beszéljenek a tervezőről.

A májusi hónap designere Muskotál Dénes, az 1MinD1 márka tervezője, aki bicikli gumibelsőből készít ékszereket.


A márkáról

Eleinte csak elkészült övei rögzítésére használta a gumibelsőket. A fordulatot – egyben az áttörést – egy kellemetlen baleset hozta, amikor tavaly novemberben eltörte a bokáját. Ekkor kezdett el intenzívebben is foglalkozni a belsőkkel: hajtogatta, különböző formákra vágta őket és egyszerre csak kikerekedett belőlük az 1MinD1 márka. Autodidakta módon sajátította el a technikát, amit még most is alakít, fejleszt. „Megfogott a gumi plasztikussága, színe, a benne rejlő rengeteg lehetőség.” Saját műhelye kialakulóban van, ötletei pedig folyamatosan jönnek, egyik aktuális terve a kutyapóráz. Övei közül mindig hordja valamelyiket, saját munkái közül egy karkötőt és egy kulcstartót rendszeresen használ.

Bio

Munkájából adódóan nagyon sok filmet néz, mivel civilben mozigépész. És természetesen rengeteget biciklizik, próbál minél többet úszni és sok sci-fi-t olvasni. Érdekli a fotózás és szeretne egyszer csinálni egy filmet. Legalább egy rövidet.

Idézet

„Mivel nem írom ki nagy betűkkel a pultomra, hogy ez itt mind gumi külső vagy belső felhasználásával készült termék, ezért mindig az a legkedvesebb számomra, amikor egy nézelődő vagy vásárló szemében először látom a felismerést, hogy miből is készítem az öveimet, ékszereimet. A legjobb értékelhető visszajelzés a visszatérő vásárló. Ez többet ér bármilyen bóknál.”

Kedvencek

Sok WAMP-os kolléga portékája közel áll hozzá, de leginkább a Balkán Tangó belsőből készített táskáit, pénztárcáit, a MUSU-féle ruhákat és az ANZU által készített állatos, rovaros ékszereket kedveli: saját bevallása szerint minden egyes alkalommal megcsodálja őket. És Lupusbag hátiszákot használ, jó párszor már 30-40 kg-ot is szállított benne. 

A WAMP-ról

Tavaly augusztusban pakolt ki először a WAMP-on. „Azóta is az egyik legjobb döntésemnek tartom, hogy jelentkeztem, mert így rengetegen ismerték meg az alkotásaimat. Az is sokat segített, hogy személyes kapcsolatba kerültem hasonló gondolkodású emberekkel és persze a vásárlókkal/érdeklődőkkel.”
 
 
Büszkeségtábla

Áprilisban megnyerte a Stílus magazin és a WAMP recycling különdíját. Az egyik legnagyobb fotómegosztó oldalon a Victoria és Albert Múzeum létrehozott egy gyűjtő fórumot az újrahasznosított ékszereknek, ahonnan Dorothy Hogg a legjobbak közé választotta az egyik karkötőjét. Itt és itt.

A reklám helye

Júniusban ékszerkészítő tanfolyamot tart az érdeklődőknek. Infók itt.

Web

www.myspace.com/1mindegy
www.flickr.com/photos/mind1
 



 

Partnereink